Lietuviškas „kriptoverslas“ pasiekė dugną? Investuotojų skundai ir žurnalistinis tyrimas, kas darosi didžiausioje kriptovaliutų kasykloje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shioks 2018-12-11 13:54
Mano komentaras is praeities. Parašytas: 2018-02-02, 20:36
Berserkas 2018-12-11 15:29
Ir ką?
Teodosijus 2018-12-11 16:46
Turim naują pranašą
Shioks 2018-12-11 18:25
Esme tame, kad beveik teisingai nupasakojau BTC likima siems metams.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-12-11 18:56
O yra kokia nors reali mining'o nauda apart klimato šiltinimo? Nes kol kas esu tos nuomonės, kad visus tuos "mainerius" reikia mest į laužą.
SaMaras 2018-12-11 20:21
tai ir daugumą vadybininkų reikėtų mesti į laužą.. jie lašinių paltį paima iš vieno sandėliuko padeda į kitą sandėliuką.. realiai nieko nesukuria, o rankos taukuotos lieka.. esmė, jei susitari, kad kažkas turi kažkokią vertę tuomet tas ir turi ir yra to vertas.. pagrindinis „vertingo daikto“ kriterijus yra jo ribotumas.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-12-11 21:41
AAA000 2018-12-12 00:29
nemanau kad algoritmas tuscias. ten greiciausiai uzdara kokia nors matematine sistema, kur didejant vienetu kiekiui dideja sudetingumas apsaugos palaikymui uztat ir dideles sanaudos, kad aplamai veiktu
bahuriux 2018-12-12 06:24
Tai kaip suprantu vaizdo plokštės atpigs dar keleta kartu, jau atpigo 2-3 kartus nuo maksimumo.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-12-12 07:50
Vadinasi tuščias Pvz. reCAPTCHA, kuri skirta atskirti žmogus tu ar kompiuteris, atlieka dar ir kitą funkciją - verčia knygas į skaitmeninį formatą. Dar berods ir paveikslėlių atpažinimui naudojama. Va čia yra naudingai panaudojami kompiuterio (ir žmonių) resursai. Nu bet BTC mining'as... Galėjo bent pi skaitmenų skaičiuoklę integruoti
AAA000 2018-12-12 09:07
as manau problema del kitko. kai yra ribotas galutinis kiekis (del apsaugos kontroles ir nepriklausomumo), panasiai kaip pvz kokio aukso kiekis sakykim 1000m^3 turyje - kad surast paskutinius trupinius - uolienas tenka atseit "persijot" vis sudetingiau ir sudetingiau. o kriptovaliutos palaikymas pakabintas ant to pacio "sijojimo" resursu. ir paskutiniai faktiskai nebe kasa "auksa", o tik sistema palaiko - turi tik islaidas o palaikyt sistema be priezastaies, niekas situ islaidu juk nepadengines, isskyrus suinteresuotus. bitkoinu turetojai ir yra suinteresuoti - bet dauguma matyt "taupo" ar "laukia" ir atsijunge. taigi "kaseju" aktyvumas yra butinas. cia greiciausiai nepramastyta normaliai sistema... pirminis variantas. lenda bugai gal kokia mainu birza reikia daryt. ta prasme visgi reikia fizinio padengimo arba nuvertejimo-nurasymo sistemos. arba kazkas islaidas turi persiimt pervedinejimu (iskart prisiknis tada valdzia prie to ). sakysim per ilgai neaktyvius bitkoinus nurasyt ir leist iskast kitiems, ar kazka tokio... nes panasu negyvybinga sistema. reik esminiu modifikaciju. galbut vertetu iskelt sistema sakykim i palydovus, kad apsaugot anonimiskuma. kai ju bus nerealiai daug.
HardAxe 2018-12-12 10:29
kur tie pranašai, kurie sakė, kad btc negali kristi mažiau elektros sąnaudų kainos?
Nerkus 2018-12-12 11:02
O kodėl negali kristi žemiau elektros kainos? Yra žmonių kurie BTC turi nuo seniai, tai jis dar kapeikas kainavo. Tai jiems nėra jokių problemų paspausti kainą žemyn. Aišku reikia turėti turbūt ne vieną vienetą, bet kai dabar rinka labai nervinga, tai ir nedaug pigiau parduodamų vienetų gali viską timptelėti žemyn. P.S. Šiaip įdomu, jei tikrai kaina nukrenta žemiau elektros kainos, kaip tada viskas funkcionuotų? Išjungtų visi kompus ir kriptovaliuta išnyktų?
HardAxe 2018-12-12 11:38
aš nežinau kodėl. Labai daug žmonių kažką kliedėjo, kad BTC išgauti žmonės naudoja elektrą ir jis gaunasi pagrįstas elektros sąnaudom, todėl turi realią finansinę vertę. (kaip mes turėdavom pinigus pagrįstus auksu). Kas mano galva yra totali nesąmonė, nes BTC negali konvertuoti atgal į elektrą. Būtų įdomu sulaukti jų komentaro dabar.
Shinigami 2018-12-12 11:44
Ar šis kodas gali įskaitmeninti knygas? Ar jis gali prižiūrėti gatvių apšvietimą? NE. Be faktorialo skaičiavimo jis daugiau nieko negali. Bet kompiuteris kuris naudoja ši algoritmą faktorialo skaičiavimui ir neišnaudoja visu savo skaičiavimo pajėgumų, gali vykdyti ir kita algoritmą, kuris jau gali įskaitmeninti knygas ar prižiūrėti gatvių apšvietimą. Bet šiam papildomam darbui reikės ir papildomos elektros elektros. Serveris kuris vykdo reCAPTCHA algoritmą jį vykdo tik tada kai reikia patikrinti ar tai žmogus ar robotas, visu kitu laiku serveris nedaro nieko. Todėl gali būti panaudotas kitu algoritmų skaičiavimui. Bet BTC serveriai dirba 24/7 ir visa laiką 100%, todėl jiem nėra įmanoma kažką kita daryti.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-12-12 12:03
http://www.technologijos.lt/n/zmoniu_pa ... reCAPTCHA- Tą ir norėjau pasakyti, kad darydama vieną darbą (botas ar žmogus), programa atlieka du darbus (skaitmenina knygas). Beje žiūrint mano akimis, viskas turėtų būti bent kiek sudėtingiau, t.y. programa turėtų tikrinti tarkim 100 žmonių variantus (kur žmogus nuo boto atskiriamas pagal pirmą žodį), tada iš to 100 išrinkti dažniausiai pasikartojantį variantą ir jį priimti kaip teisingą.
Nerkus 2018-12-12 12:06
BTC turi pavedimų problemą, per dieną max galima apie 350 000 padaryti. Norint naudoti kaip atsiskaitymo vienetą tai yra gerokai per mažai. Todėl jis ir tapo tik spekuliaciniu vienetu. Jei darai kažkokį pavedimą, tai tą pavedimą turi patvirtinti >50 proc visų naudotojų (blokų grandinės technologija) ir tuo pačiu turi pakeisti duomenis visuose (gal visuose) įrenginiuose kurie turi BTC grandinės dalį ir užfiksuoti, kad A pervedė B X vnt BTC kiekį. Tas pervedimas turi pereiti per visus (gal visus) pasaulio kompus ir sinchronizuoti duomenis, kad visi žinotų, kad toks pavedimas padarytas ir, kad B dabar turi tiek BTC vienetų. O už tą pakeitimą tavo kompe tu gauni kažkokią menką dalį BTC. Kuo daugiau kompų tuo į daugiau dalių yra dalinamas tas vienetas. Bent jau aš taip suprantu. Reikia suprasti, kad blokų grandinė yra tiesiog duomenų bazė, tik ji yra išskaldyta po daug kompų ir tos bazės pakeitimus turi patvirtinti tam tikras kompų skaičius, dėl to ji yra labai saugi. Tu pats gali kiek nori BTC vienetų susikurti, bet jei niekas pasaulyje nepatvirtins, kad tu juos turi, tai jie yra beverčiai.
Misteris 2018-12-12 12:17
Tai buvo tik BUHALTERIN$S APSKAITOS tvarkymas pagal geometrinę progresiją. Kompai nebesusitvarkė su nulių skaičiumi. Juk produkto nebuvo? Tik švari buhalterija.
Shinigami 2018-12-12 13:57
Jei kalbi apie šitoki varianta tai gal ir arčiau dviejų darbų, bet tas antras variantas neprideda saugumo. Nes programa negali patikrinti ar vartotojas teisingai suvedė, kol nėra pakankamai daug vartotojų suvedusių teisinga variantą. Kitaip sakant, neatlieka savo tiesioginio darbo. Antra ir vėl serverio skaičiavimo pajėgumai naudojami ne pirminiam tikslui, bet jei serveris nėra apkrautas 100% tai nesukelia problemų. O svarbiausia, kad taip panaudoti gali tik labai, labai maža programų dalį. BTC serveriai visada dirba 100% ir tikrai niekas nenorės kad jo serveris užsiimtu kažkokių kitokių darbų, o ne BTC mininti. Todėl realiai mano pirmas atsakimas buvo pakankamai tikslus. Nes bet koks skaičiavimas tiesiogiai nesusijęs su paskirtimi yra papildomas skaičiavimas kuris mažina tikslingų skaičiavimų skaičių. Todėl, jei reCAPTCHA serveriui kiekviena sekundę reiktu apdoroti tiek užklausų, kad visada butu apkrautas 100%, tai ir jis nieko neskaitmenintu, nes vartotojo įrašyta žodi reikia išsaugoti duomenų bazėje, kai pagrindinė užduotys nieko serveryje nesaugo, o tik patikrina ar įrašytas variantas sutampa su duombazėje esamu. Todėl nei BTC algoritmas nei serveris neturi galimybių atlikti papildomą darbą.
Shioks 2018-12-12 14:29
Jei BTC kristu zemiau elektros kainos, gavyba sustotu iki kol vel kaina pakiltu, nebent tam butu koks nors motyvas juos toliau kasti. (lygiai taip pat kaip su nafta, kainos krenta gavyba stoja, kaina kyla gavyba kyla ir vel kaina krenta) BTC yra preke (kuri turi prekini zenkla), kuria galima keistis, realiai labiausiai is to islosia juodoji rinka, nes gali atsiskaityti BTC, o ne realiaisi pinigu sandoriais naudojant koki oficialu tarpininka kuri galima lengvai susekti. Spekuliantai is to uzdirba, nes atsirado kvailiu kurie sugalvojo pralost savo pinigus, nes mane, kad nieko neveikiant galima is to praturtet.