Lenkijai nuskilo: „LG“ praneša apie įspūdingo dydžio investicijas - metinės baterijų gamybos apimtys pasieks neregėtas aukštumas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2018-12-20 15:37
Gaila, kad ne Lietuvoje, bet džiugu dėl neišvengiamo baterijų evoliucionavimo, dėl konkurencijos.
AAA000 2018-12-20 15:54
va cia tai puikios naujienos. lg bateriju versija daug geresne nei panasonic mini celes. nors man asmeniskai samsungo sdi celes kolkas atrodo geriausias variantas elektromobiliams siam momentui. tegu ju fabrika nors kokiu 50gwh pajegumo i Lietuva pritraukia ir uzsilenks tie lenkai nesupykciau jei is biudzeto net ir koki milijarda Lietuva tam paaukotu. kur nors netoli Klaipedos, ar tarp Klaipedos - Kaauno butu verta ikist - atsipirktu nerealiai.
vazzy 2018-12-20 18:28
garantuoju, kad Lenkija pasirinkta dėl pigios (gaila, bet ypatingai taršios - degina anglį) elektros energijos ir pigesnės darbo jėgos, taip pat ten mažesni mokesčiai.
robertasdd 2018-12-20 19:03
lenkija pasirinkta del to, kad tam pasiruose. ir dirbo ne vienus metus ties tuo valdzia. taip kad zodis "pasiseke" nelabai vietoje. turetu buti zodis "ydirbis"
AAA000 2018-12-20 20:14
pasirinkta tik del mazesniu mokesciu. visa kita tokiems koncernams - nesvarbu. pas mus mokesciai nesamoningi - orientuoti i maksimalu imanoma surinkima. o legvatas kazkas gauna tik korupciniais budais. ir tai daro visos musu partijos be isimties... yra gi ir pas mus gigantu - tipo visokios achemos ar mazeikiu naftos. irgi klestejo - kol turejo svogriu. kol mokesciais neapdejo o tokie koncernai kaip LG noretu susitart atvirai del lengvatu. jie nenusileidines iki svogriu lygio. tam jie tiesiog per dideli. o akumuliatoriniu bateriju gamyklu tikrai reikes dar ne vienos. LG jau prasikta - ji tikrai nesiples greta savo jau turimu pajegumu Lenkijoj. pradejo ten jie net ne nuo bateriju, o nuo sandeliu ir teliku gamybos. lenkai matyt tiesiog nepadurnino kaip butu nutike Lietuvoj - nu tai LG ir plecia gamybine baze. pvz BMW juk irgi Kaliningrade tipo dare gamykla i Rusijos rinka matom kaip ji ten pleciasi... o vat baltik vairas sakykim neblogai suvokia situacija - kaip viskas turetu vykt. bet privatininkas tikrai nepritrauks tokio kaip LG. ne tas lygis.
immortallt 2018-12-20 21:03
Lenkijoje pigi elektra? Ar tikrai? https://medium.com/solardao/electricity ... 60c2741d5d Dar blogesnė žinia, elektra Lenkijoje 2018 dar brangesnė buvo nei Lietuvoje.
MAKSASBEPAVARDIS 2018-12-22 20:12
AA ka cia tauzyji del mazesniu mokesciu. Stambiajam verslui Lietuvoje jie pakankamai mazi, aisku ir Lenkijoje ar kitose Rytu Europos salyse panasiai. O dar iejimo kazkokia suma gauna kaip gigantas. Pasirinko, nes rodos ten jau gamykla turejo, tik maza. Specialistu surast tokioje rinkoje irgi lengviau uz tam skiriama suma. Bet tikrai ne del mokesciu
AAA000 2018-12-22 20:34
gal nebesvaik. tokiu gigantu bendri biudzetai didesni nei keliu saliu kartu sudejus. jei jiems nedaro mokestiniu nuolaidu bent iki ju pelningumo lygio - tai jie deda dideli skersa ant tokiu mazu saliu kaip Lietuva. tokiems isvis turi but net koks nors specialus istatymas leidziamas kaip strateginiam investuotojui. va kaip konservai bande stumt su ta AE savo aferytes - kazkas tokiam lygyje turi but daroma. tik aisku be aferyciu. verslas yra salies klientas. Lietuva yra ne tik zmones, bet ir mokestine erdve. aisku ten yra visokiu apribojimu, del ekonominiu sutarciu su ES. bet salis vistiek turi lankstumo. ypac specifiniams verslams - kur visokie pramoniniai tarsumai ar monopolinio dydzio vidines rinkos zaidejas. pvz buna ivedama prekes apmokestinimo isimtys, ir Lietuvoje ta preke buna pigiau del mokestines lengvatos. ir puola vartotojai pirkt. is uzdirbamo mokestinio skirtumo daromos adekvacios ar net dotuojamos nuolaidos gigantui. su akumais galima ta padaryt - nes cia ne akcizine preke.
MAKSASBEPAVARDIS 2018-12-22 20:58
Svaigsiu ir toliau. Gigantai optimizuoja kastus. Kam jam kurt nauja gamykla kitoje saleleje, jei jau turi ja didelej gana pigioj saly, kur inzinieriu desimtkart didesnis pasirinkimas. O mokestines lengvatas jie gautu panasias visoje Rytu Europoje.
AAA000 2018-12-22 21:30
nenusisnekek gal. galvoji aukstynkojom cia gi surinkimo liniju gamyklos, o ne aukstos pridetines vertes padalinys. tokioms gamykloms teaktualu mokestines lengvatos. deje jie ant tu visu "inzinieriu desimtkart didesnio pasirinkimo". cia darbas tik kruvai pakuotoju, veziotoju, sandeliuotoju ir operatoriu. o va kai jau buna gamykla, kai jau buna isvystyta logistika - tada pasidaro optimalu ir koki nors aukstos pridetines vertes padalineli atidaryt. vystyt kokias nors akumuliatoriu ar sudetiniu daliu modifikacijas. ir tik tada jau prireikia vietiniu inzinieriu ar kitu specialistu. darbams su kokiais nors vietiniais tiekejais ir pan. kai jau pradedama ta tavo pamineta kastu optimizacija - tik jau reali. iki jos turi but pastovus palaikymas ir vos ne dotavimas Lietuvos saskaita. nes kitaip susirinks net ir pastatytos gamyklos iranga ir isves Lenkijon nes ten durniu koncentracija valdzioj mazesne... matyt tas nukrites lektuvas labai itakojo, kitaip nepaaiskinsi kodel nestato cia...