Lenkijai nuskilo: „LG“ praneša apie įspūdingo dydžio investicijas - metinės baterijų gamybos apimtys pasieks neregėtas aukštumas  (10)

Baterijų paklausa elektrinėms transporto priemonėms tik didėja ir baterijų gamintojai, tokie kaip „LG Chem“, stengiasi išlaikyti savo rinkos dalį bei spartina investicijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„LG“ pranešė, kad į Lenkijoje esančią savo baterijų gamyklą investuos pusę milijardo eurų. Taip siekiama metinę gamybą padidinti iki įspūdingo skaičiaus – 70 GWh.

Pietų Korėjos baterijų gamintojas pirmą kartą, kad Lenkijoje bus pastatyta baterijų gamykla, paskelbė dar 2015-aisiais metais. Iš pradžių jie planavo pagaminti 50 000 vienetų baterijų kompleksų, tačiau gana greitai savo gamybos apimtis padvigubino.

Dabar „LG Chem“ valdyba patvirtino naują 571 mln. JAV dolerių (503,26 mln. eurų) investiciją, kurios tikslas – padidinti metinius gamybos pajėgumus iki 70 GWh, kurie, kompanijos manymu, užtikrins reikiamą baterijų kiekį 300 000 elektromobilių.

Toks baterijų gamybos didinimo siekis atsirado po to, kai „LG Chem“ pasirašė baterijų tiekimo sutartis su tokiomis kompanijomis, kaip „VW“, „Audi“, „GM“, „Lucid Motors“ ir „Faraday Future“.

Bendrovė nori išlaikyti šiuos užsakymus ir matydama milžinišką baterijų poreikį investuoja į gamybos didinimą. Be abejo, jie privalo tą daryti, kadangi dėl užsakymų kovoja su tokiomis baterijas gaminančiomis kompanijomis, kaip „Panasonic“, kuri dirba su „Tesla“, „SK Innovation“, „Samsung SDI“, „CATL“ ir kt. Šios bendrovės, matydamos augantį baterijų poreikį, taip pat investuoja į gamybos pajėgumų didinimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(50)
(1)
(49)

Komentarai (10)