Laukiamiausi metų išmanieji telefonai: kuo nustebins šiemet?  ()

Kai kurios naujienos bus pristatytos artimiausiais mėnesiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Samsung“

„Galaxy S“ linijos flagmanai tradiciškai pasirodo jau metų pradžioje, ir 2019 m. netaps išimtimi. Pasak gandų, jau vasario pabaigoje, MWC-2019 renginio metu Korėjos milžinas vienu metu pristatys tris „Galaxy S10“ modelius: pagrindinę versiją, patobulintą versiją su „Plus“ ženklu ir supaprastintą „Lite“ versiją.

Visi įrenginiai turės berėmį „Infinity-O“ ekraną su priekine kamera, kuri įmontuota viršutiniame kampe, kaip ir anksčiau paskelbtame „Galaxy A8“. Tiesa „Galaxy S10 Plus“ įrenginyje dažnai minimas dvigubas priekinis modulis, o tai reiškia, kad ekrane esanti vieta kamerai, greičiausiai bus ovali.

„Galaxy S10 Plus“ ekrano dydis bus 6,4 colių, „Galaxy S10“ – 6,1 colių ir „Galaxy S10 Lite“ – 5,8 colių. Manoma, kad pirmųjų dviejų išmaniųjų telefonų pirštų atspaudų skaitytuvai bus įrengti tiesiai po ekranu, o ant mažiausio modelio šis elementas bus patalpintas šone.

Pagrindinis „Galaxy S10 Plus“ fotoaparatas bus trigubas, su horizontaliu objektyvų išdėstymu. Įprastos „Galaxy S10“ ir „Lite“ versijos turės dvigubą modulį. Išmanieji telefonai veiks pagal aštuonių nanometrų „Exynos 9820“ arba septynių nanometrų „Qualcomm Snapdragon 855“ procesorių. Atminties kiekis – iki 8 GB, vidinė atmintis – iki 512 GB.

Pranešama, kad kai kuriose šalyse naujus įrenginius bus galima įsigyti jau nuo kovo 8 d. Preliminarios kainos: „Galaxy S10“ – nuo 750 eurų, „Galaxy S10 Lite“ – nuo 900 eurų, „Galaxy S10 Plus“ – nuo 1 050 eurų.

„Sony“

Kompanija „Sony“ vasario mėnesį taip pat planuoja pristatyti naują „Xperia XZ4“ flagmaną. Sprendžiant iš naujausios informacijos, tai bus pirmasis išmanusis telefonas, turintis 21: 9 ekrano formatą.

Pirštų atspaudų skaitytuvas grįš į šoninę dalį, nors visuose naujausiuose bendrovės išmaniuosiuose telefonuose jis yra integruotas įrenginio nugarėlės centre. Kalbant apie charakteristikas, kol kas žinoma, kad įrenginys turės 3900 mAh bateriją, „Snapdragon 855“ procesorių ir 6 GB RAM.

Pagrindinis fotoaparatas bus trigubas, su vertikaliu modulių išdėstymu. Pagrindinis jutiklis gali būti 48 megapikselių IMX586, kuris jau debiutavo „Huawei Nova 4“ išmaniajame telefone. Pristatydama „Xperia XZ4“, „Sony“ dar kartą pabandys atnaujinti visą liniją, sutelkdama dėmesį į naują dizainą.

„Huawei“

Pavasarį kompanija „Huawei“ turėtų pristatyti naujus išmaniuosius telefonus. Kalbame apie modelius P30 ir P30 Pro, informaciją apie tai jau pasirodė internete. Jei tikėti gandais, pirmasis variantas gaus trigubą pagrindinę kamerą, o antrasis – visą kvartetą jutiklių. Abiejų įrenginių moduliai bus išsidėstę vertikaliai kairėje korpuso pusėje.

Sprendžiant iš dangtelių vaizdų, abiejuose įrenginiuose pirštų atspaudų skaitytuvas bus ant ekrano, nes nėra jokios išpjovos nei galinėje, nei šoninėje korpuso pusėje.

Kalbant apie įrenginių parametrus, galime pasakyti tik tiek, kad įrenginiai bus aprūpinti „Kirin 980“ patentuotu aštuonių branduolių procesoriumi. Šiuo metu tai galingiausias „Huawei“ lustas, kuris debiutavo su „Mate 20“ flagmanu.

„Xiaomi“

Pirmąjį 2019 m. ketvirtį bus pristatytas naujasis „Xiaomi Mi 9“, kuris vėl konkuruos dėl populiaraus išmaniojo telefono pavadinimo. Planuojama jo kaina – maždaug 550 JAV dolerių (apie 480 €), todėl naujiena taps viena iš prieinamiausių sprendimų, turinčių naująjį „Snapdragon 855“ procesorių.

„Mi 9“ turėtų gauti 6,4 colio AMOLED ekraną su įmontuotu pirštų atspaudų skaitytuvu ir trigubu pagrindiniu fotoaparatu, turinčiu 48 megapikselių „Sony IMX586“ jutiklį. Du papildomi jutikliai bus skirti fotografavimui plačiu kampu ir optiniui priartinimui.

Planuojama „Xiaomi Mi 9“ akumuliatoriaus talpa – 3 700 mAh. Sklando gandai, kad įrenginys palaikys belaidį įkrovimą ir „Qualcomm Quick Charge 5.0“ technologiją. Kai kuriuose šaltiniuose taip pat paminėta įrenginio apsauga nuo drėgmės ir dulkių, kas yra naujiena šios serijos įrenginiams.

„Nokia“

2019 m. pradžioje kompanija „HMD Global“ gali pristatyti „Nokia 9 PureView“ modelį. Pasak gandų, tai bus pirmasis išmanusis telefonas, kuris gaus penkias galines kameras. Jos bus įrengtos galinio skydelio centre.

Tai patvirtina vaizdai, nutekėję į tinklą, taip pat silikoniniai dėklai su septyniais išpjovimais. Penki iš jų skirti skirtingiems lęšiams, o dar du – blykstei ir pagalbiniams jutikliams.

Apie įrenginio vidų kol kas nėra jokios informacijos, tačiau, greičiausiai, tai bus visavertis flagmanas, kuris stengsis kovoti už geriausio mobiliojo įrenginio skirto fotografavimui, titulą.

„Apple“

2019 m. rudenį „Apple“ pristatys naują „iPhone“ kartą. Laukti dar teks ilgai, tačiau žiniatinklyje jau pasirodė gandai apie pagrindines prietaisų savybes. Jei tikėti tuo, kas viešai neatskleista, tai kitais metais iš karto bus pristatyti trys modeliai.

Planuojame, kad numatomos naujienos turės tris pagrindinius fotoaparatus, naująjį „Apple A13“ procesorių ir netgi naujojo „Apple“ pieštuko palaikymą, o „Lightning“ jungtis pasikeis į USB tipo C.

Du pagrindiniai modeliai turės dar siauresnius ekrano rėmelius ir šį kartą jie gali netekti „iškirpimo“. Visi ten esantys jutikliai ir fotoaparatai bus integruoti tiesiai į ekraną. Tai reiškia, kad veido atpažinimo funkcija (Face ID) išliks, taip pat grįš „Touch ID“ pirštų atspaudų skaitytuvas, kuris bus integruotas į ekraną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Sugedo.lt
Sugedo.lt
(10)
(3)
(7)

Komentarai ()