„Neabejotinai tai pats gražiausias ir pigiausias žaidimams skirtas išmanusis telefonas, o parametrai tokie, kad užteks dar 2 metams į priekį“. „Nubia Red Magic“ apžvalga (Paskutinių likučių išpardavimas - galima sutaupyti 115 eurų, Video)  ()

Iš pradžių tai gali pasirodyti gana keista, tačiau vis daugiau gamintojų kuria būtent žaidimams skirtus išmaniuosius telefonus. Ir geriau pasigilinus, tai neatrodo taip jau keista. Tokie išmanieji telefonai puikiai susidoroja su žaidimais, naudojamos geriausios aušinimo sistemos, o ir esmines telefono funkcijas jie atlieka labai puikiai. Apžvalgininkas teigia, kad „Nubia Red Magic“ yra pats gražiausias ir pigiausias žaidimams skirtas išmanusis telefonas. O kuo jis dar gali nudžiuginti, o gal nuliūdinti? Šioje apžvalgoje viską ir sužinosime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas iškart retoriškai mūsų klausia: „kam yra reikalingas specialiai žaidimams žaisti išmanusis telefonas, kai telefonas, turintis ir tą patį Snapdragon 660 procesorių gali susidoroti su daugeliu rinkoje esančių žaidimų? Ką gi, kompanijos Razer leidžiami išmanieji telefonai įrodė, kad pirkėjai domisi būtent tokiais – žaidimams skirtais išmaniaisiais telefonais“.

Dabar jau savo išmaniuosius telefonus žaidimams siūlo toli gražu ne vien tik „Razor“, bet ir „Asus“, „Xiaomi“ bei „ZTE“ kompanijos.

Tad šioje apžvalgoje ir susipažinsime su „pačiu gražiausiu“ žaidimams skirtų išmaniuoju telefonu „Nubia Red Magic“.

Ji sukūrė „ZTE“ kompanija ir jis iškart yra skirtas pasaulinei rinkai, palaiko kinų ir anglų kalbas, darbuojasi su „Android 8.1“ operacine sistema ir kas labai svarbu – turi visus Lietuvoje esančius mobiliojo ryšio dažnius (B3, B7, B20, B40).

Tačiau pradėkime nuo pat pradžių. Telefonas atkeliauja stilingoje pakuotėje, kurioje yra pats „Nubia Red Magic“ išmanusis telefonas, C tipo USB laidas, įkroviklis, SIM kortelei įdėti skirta adatėlė ir naudotojo instrukcija kinų kalba.

Apžvalgininkui ypač patinka telefono dizainas ir ant jo korpuso „žaidžiančios raudona ir juoda spalvos, o RBG indikatorius telefono nugarėlėje atrodo išties puikiai“.

Tačiau šį telefoną skirtų žaidimams daro ne vien tik jo išvaizda, bet ir puikūs techniniai parametrai bei užtikrinama aušinimo sistema.

Procesorius ir grafikos lustas padengti trimis grafito sluoksniais, o telefono korpuse yra keletas specialių aušinimo angų. Be to, telefonas turi ir specialų mygtuką, kuris šį telefoną perjungia į „žaidimų režimą“.

Tokiu būdu visi telefono resursai yra skiriami konkrečiai žaidimui ir atjungiamos tokios funkcijos, kaip skambučiais, pranešimai ir taip toliau.

Tad kas šį išmanųjį telefoną daro žaidimų telefonu? Jo veikimo našumas ir aušinimo parametrai.

Apžvalgininkas šį telefoną privertė 15 minučių dirbti visu 100 % ir testų rezultatai parodė, kad telefonas visą šį laiką dirbo labai stabiliai ir be jokių užlaikymų, o aušinimas vyko kuo puikiausiai.

Apžvalgininkas mano, kad tai geriausias rinkoje išmanusis telefonas su tokiais našumo ir aušinimo parametrais ir jis prisipažįsta, kad nelabai supranta, kodėl „Xiaomi Black Shark“ išmaniajame telefone (524.00€), kuris turi „Snapdragon 845“ procesorių, naudojama aušinimo sistema skysčiu.

Pats apžvalgininkas šio telefono dar neišbandė, tačiau internete rado apžvalgų, kuriose teigiama, kad „Xiaomi Black Shark“ kaista ir patiria užlaikymus. „Ir jei taip yra iš tikrųjų – tada aš Xiaomi kompanijai turėsiu daug klausimų.“

Tačiau grįžkime prie „Nubia Red Magic“. Kaip ir minėjome, įjungus „žaidimų režimą“ galima pagerinti telefono našumą, tačiau apžvalgininkas pastebi, kad ne viskas duoda maksimalios naudos.

Po poros valandų testavimo jis pastebėjo, kad foninio apšvietimo, pranešimų, skambučių ir panašių funkcijų išjungimas padidina telefono našumą, tačiau kitų funkcijų išjungimas tokios naudos nedavė.

Nepaisant to, „Nubia Red Magic“ išmanusis telefonas darbuojasi puikiai ir jo turimų techninių parametrų ir veikimo galimybių dar pilnai užteks bent porai metų į priekį.

„Nubia Red Magic“ aprūpintas 3800 mAh talpos baterija ir gamintojas teigia, kad, žaidžiant labai intensyviai, jos pilnai užteks 7 valandoms. Apžvalgininkas teigia, kad tai labai įspūdingi parametrai ir ar tai tiesa – parodys laikas, tačiau po poros valandų intensyvaus telefono testavimo (filmavimo, fotografavimo, garsiakalbių, mikrofono ir taip toliau), jo baterija neteko vos 10 % energijos. Tad tai labai puikus rezultatas.

Apžvalgininkas iš pradžių pagalvojo, kad telefono nugarėlėje yra net keturi garsiakalbiai, tačiau gana greitai suprato, kad tai yra toks dizainerių sprendimas ir viena anga yra garsiakalbis, o kitos trys angos yra skirtos telefono aušinimui.

Tad „Nubia Red Magic“ garsiakalbiai nėra kažkuo labai išsiskiriantys ir primena „OnePlus 5T“ turimus garsiakalbius, kurie yra vidutiniški.

Garso užtenka, jis yra stiprus, tačiau apžvalgininkui atrodo, kad yra per daug aukštų tonų. Gerai yra tai, kad praktiškai kaip belaikytume telefoną, rankomis neuždengiame garsiakalbio.

Telefone taip pat yra 3,5 mm audio jungtis, kas labai patinka apžvalgininkui. Šios jungties neturi nei „Xiaomi Black Shark“, nei „Razor Phone“.

Žaidimų telefonui nėra ypač svarbu turėti puikias kameras, tačiau „Nubia Red Magic“ turi kokybiškas 24 MP (f/1.7 diafragma) galinę ir 8 MP priekinę kameras.

Esant geram apšvietimui „Nubia Red Magic“ daro tokias pat kokybiškas nuotraukas, kaip ir „Google Pixel 2“ ir skirtumai atsiranda, esant prastesniam apšvietimui. Kaip tai atrodo praktiškai, galite pasižiūrėti nuo 6:25 minutės.

„Portreto“ režimas veikia net ir priekinėje kameroje ir apžvalgininkas mano, kad asmenukės yra „nuostabios kokybės“. Tad dėl nuotraukų kokybės – jokių nusiskundimų.

Kalbant apie vaizdo įrašų kokybę, ji taip pat yra visai nebloga. Gana daug detalių, o video galima įrašyti 4K formatu. Tiesa, tokiu atveju nepalaikomas vaizdo stabilizavimas.

Svarbu paminėti ir tai, kad „Nubia Red Magic“ darbuojasi su „Android 8.1“, nugarėlėje turi pirštų atspaudų skaitytuvą, kuris veikia gerai. Taip pat palaiko ir greitąjį baterijos įkrovimą, kas taip taip yra šaunu.

Apžvalgininkui didžiausias trūkumas yra NFC nebuvimas. Taip pat pastebima, kad kiniškoje telefono versijoje nėra „Google Play“ ir pridėta visokiausių kiniškų ir nereikalingų priedų. Smagu bent tiek, kad visą tai galima išjungti.

Tačiau svarbiausia, kad šioje telefono versijoje to nebus, kadangi ji yra skirta pasaulinei rinkai, tai – globali versija.

„Manau, kad Nubia Red Magic yra tikrai geras ir žaidimams žaisti skirtas išmanusis telefonas. Tik susidaro toks įspūdis, kad ZTE kompanija kiek skubėjo išleisti šį telefoną ir aplenkti konkurentus. Dėl Nubia Red Magic techninių parametrų nėra ką kalbėti, tai – aukščiausio lygio įrenginys. Tačiau kiniška programinė įranga nėra maloniausias dalykas. Štai kai jis bus parduodamas globalios versijos, iškart taps tikru hitu rinkoje. Ypač atsižvelgiant į tokią kainą.“

Kaina ir sąlygos

  • Lietuvoje neparduodamas
  • Gearbest - globali 8 GB RAM + 128 GB „Nubia Red Magic“ versija kainuoja 318,60 €.
  • 34 % nuolaida, liko tik 2 vnt.
  • Pristatymas papildomai kainuos 5,69 €, tad iš viso telefonas kainuos 324,29 €.
  • Tai pati žemiausia „Nubia Red Magic“ kaina internetinėje parduotuvėje Gearbest:
  • Aliexpress - 441,19 €.
  • Geekbuying 563.98€
  • Pirkdami iš Gearbest sutaupote daugiau nei 115 eurų.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(3)
(6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: