Tokios daugiabučio pašto dėžutės dar niekas nematė: štai ką sukūrė prancūzai - paštomatas ir socialinis tinklas viename (Video)  ()

Nepaisant to, kad Prancūzijoje iki šiol nesiliauja „geltonųjų liemenių“ streikai ir riaušės, produktyvesni šios šalies piliečiai sugeba atlikti itin išradingų darbų. Pavyzdžiui, ima ir sukuria išmaniąją pašto dėžutę, kuri ne tik veikia panašiai, kaip mums jau gana įprasti „paštomatai“, bet ir atlieka vietinio socialinio tinklo funkcijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įdomu tai, kad šios pašto dėžutės „MyColisBox“, jau sulaukusios Las Vegase vykusios parodos CES organizatorių pripažinimo bei apdovanojimo už inovatyvumą, yra skirtos ne stovėjimui lauko sąlygomis ar kur nors prekybos centruose, o daugiabučių laiptinėms. Tokiu būdu užsakytų siuntinių atsiėmimas tampa daug patogesne užduotimi – nebereikia derinti savo ir pašto skyriaus laiko.

Be to, šios dėžutės ne tik palaiko pašto siuntinius iki to laiko, kol juos galės atsiimti juos užsakiusieji, ne tik į išmanųjį telefoną praneša, kad siuntinys atkeliavo, bet dar ir atlieka laiptinės „socialinės grupės“ vaidmenį.

Anot pašto dėžutės kūrėjų, jų produktas leidžia tarpusavyje bendrauti prie tos pačios dėžutės prijungtiems naudotojams – pasiskųsti kasdienybės sunkumais ar vienas kito elgesiu laiptinėje arba parkavimo aikštelėje, pasidalinti bendruomenės puoselėjimo darbais ar apskritai daryti bet ką, kas tokiose vietinėse grupėse feisbuke yra ganėtinai įprasta – bet ir suteikia galimybę būsto priežiūros bendrovę informuoti, tarkime, jeigu sugenda liftas, išdūžta stiklas ar atsitinka kokia kita dėmesio reikalaujanti bėda.

O tuo pačiu su vietos bendruomene per šią pašto dėžutę galėtų bendrauti ir vietiniai verslai – tarkime, kaimynystėje esanti picerija apdovanotų artimiausius gyventojus nuolaidomis, kad šie neitų ieškoti vakarienės kitur.

Naujos koncepcijos daugiabučių pašto dėžutė veikia panašiai, kaip mums jau pažįstami paštomatai: joje yra skirtingų dydžių kameros, kurios nėra priskirtos konkrečiam žmogui ar butui, tačiau bet kuris laiptinės gyventojas su kameros užpildymo metu atsiųstu kodu galės atsidaryti tik konkrečiai jam skirtą spintelę.

Anot įmonės atstovo, „Decayeux“ jau yra puikiai Prancūzijos pašto paslaugų teikėjams puikiai pažįstama įmonė – jie yra pagaminę didelę dalį labiau tradicinių pašto dėžučių, tačiau dabar įmonė juda link išmanesnių produktų. Per 2018 metus „Decayeux“ įdiegė apie 150 tokių dėžučių – nugabeno į naudojimo vietą, prijungė prie komunikacijų, parengė valdymo sąsają, kuri patikėta būsto priežiūros bendrovei ir pritaikė šią sąsają konkretiems klientų poreikiams.

Įmonės atstovo teigimu, tokie pusiau asmeniniai paštomatai labiausiai patrauklūs naujos statybos daugiabučiuose: jų įrengimas sąnaudas vienam butui padidina santykinai nestipriai, tačiau gerokai kilsteli būsto patrauklumą būsimiems gyventojams.

Orientacinė tokių dėžučių kaina – su atgabenimo, pritaikymo ir prijungimo paslaugomis Europos žemyninėje dalyje – yra apie 900 eurų už vieną kamerą, tad visas paštomato blokas gali kainuoti nuo maždaug 10 iki 20 tūkstančių eurų, priklausomai nuo pasirinktos konfigūracijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Vaidas Neverauskas
(1)
(2)
(-1)

Komentarai ()