8 paprasti, bet naudingi patarimai, kaip keliaujant ilgiau išlaikyti telefono baterijos energiją ir nelikti be ryšio  ()

Atsisiųskite visą jums reikalingą turinį iš anksto, nustatykite tamsųjį režimą ir pasiimkite su savimi tinklo šakotuvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Kai tik turėsite galimybę, įkraukite savo įrenginį

Ieškokite maitinimo lizdo, net jei jūsų išmanusis telefonas ar planšetinis kompiuteris yra įkrautas 80 proc. Keliaujant niekada nežinote kada bus kitas sustojimas ir ar bus ten galimybė papildyti įrenginį energija. Gali būti, kad šie keli papildomi įkrauti procentai bus lemiami, kai ilgą laiką, nerasite energijos šaltinio.

2. Visada naudokite originalų įkroviklį

Ruošiantis kelionei, visuomet norisi su savimi pasiimti kuo mažiau daiktų, ir kad jie būtų kuo lengvesni. Tačiau įrenginio įkrovikliui geriau vietos netaupyti. Paimkite tiksliai tą, kuris buvo pridėtas prie jūsų prietaiso, nes tai leis greičiau įkrauti įrenginį ir apsaugos nuo įtampos padidėjimo. Universalūs kelioniniai įkrovikliai gali būti mažesni ir lengvesni, tačiau neturėtumėte jais pasitikėti.

3. Paimkite su savimi tinklo šakotuvą

Vietose, kur yra turistų spūstys – oro uostuose, viešbučiuose, kavinėse – dažnai nėra pakankamai elektros lizdų. Jei jūs atėjote šiek tiek vėliau, nei kiti, turėsite palaukti savo eilės. Esant tokiai situacijai, padės tinklo šakotuvas, nes jūs galite ne tik pats prisijungti, bet ir padėti kitiems. Arba galėsite vienu metu įkrauti kelis savo įrenginius.

4. Naudokite skrydžio režimą

Šis režimas išjungia visas belaides sąsajas, įskaitant radijo modulį, „Wi-Fi“ ir „Bluetooth“, kurie labai iškrauna bateriją. Jei jūs nelaukiate skambučio ir patys nenorėsite niekam skambinti, galite įjungti skrydžio režimą ir užsiimti veikla, nereikalaujančia prisijungimo prie tinklo. Pavyzdžiui, skaityti knygas arba klausytis muzikos.

5. Įdiekite tamsų ekrano foną ir tamsias programų temas

Šis patarimas pirmiausia taikomas AMOLED ekrano įrenginių savininkams. Šios technologijos ypatumas yra tai, kad tamsus ekranas sunaudoja daug mažiau energijos. Nuolat naudojant tamsią sąsają, energijos suvartojimas gali sumažėti iki 60 proc., todėl nepamirškite šios galimybės.

6. Pašalinkite papildomas programas

Kiekvienas aktyvus vartotojas turi daug papildomų programų tam atvejui, jei staiga jų prireiktų. Tačiau šios programos gali nepastebimai siųsti ir gauti duomenis, atnaujinti ir palaikyti kitą foninę veiklą. Visi šie veiksmai sunaudoja taip branginamą ir saugomą energiją. Daugelis žmonių mano, kad naujo prietaiso baterija veikia geriau, nes ten nėra daugybės papildomų programų.

Ištrinkite iš išmaniojo telefono viską, ko nereikės kelionės metu. Grįžę iškart galite įdiegti šias programas iš naujo – žinoma, jei jums jos reikalingos.

7. Sumažinkite ekrano ryškumą

Absoliučiai akivaizdus patarimas, kurį daugelis kažkodėl dažnai pamiršta. Išjunkite automatinį ryškumo valdymą ir rankiniu būdu nustatykite mažiausią apšvietimo lygį, kuris leidžia peržiūrėti vaizdą ekrane.

Pirmą kartą gali nebūti labai patogu, tačiau vėliau akys pripras. Ir tai tikrai yra geriau nei visiškai likti be telefono.

8. Prieš kelionę atsisiųskite visą turinį

Tai taikoma ne tik filmams ir muzikai, bet ir žemėlapiams, knygoms ir netgi straipsniams iš interneto. Jei viską, ko jums gali prireikti kelionėje, išsaugosite išmaniajame telefone iš anksto, tai galėsite saugiai išjungti belaidžio ryšio sąsajas, kaip patarėme viename iš ankstesnių punktų.

Tuomet jums nereikės naudoti akumuliatoriaus energijos, nes nereikės prisijungti prie interneto, ieškant reikiamo turinio ir laukiant, kol jis atsisiųs.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Sugedo.lt
Sugedo.lt
(6)
(4)
(2)

Komentarai ()