Pamirškit išpjovas ir skylutes: sukūrė telefoną be jokių lizdų ir mygtukų  ()

Telefonų gamintojai stengiasi gaminti telefonus, turinčius kuo mažiau rėmelių, skylių bei fizinių mygtukų. Nors praeis nemažai laiko, kol sulauksime telefono be išsikišusios kameros ir dizaino elementų, tačiau „Meizu“ su savo gamybos „Zero“ telefonu jau vienu žingsniu priekyje. Telefonas yra puikus gamintojų progreso pavyzdys, kadangi kitos kompanijos jau kurį laiką mėgina gaminti telefonus be mygtukų ir lizdų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Meizu Zero“ niekur neturi fizinių mygtukų. Dauguma šiuolaikinių įrenginių jau atsisakė pradinio ekrano ir grįžimo atgal mygtukų, bet „Meizu Zero“ taip pat neturi įjungimo ir garso mygtukų. Fiziniai mygtukai buvo pakeisti lietimui jautriomis plokštėmis. Telefonas taip pat neturi išpjovos garsiakalbiui, kadangi kompanija po ekranu įmontavo pjezoelektrinius keitiklius, skirtus garso perdavimui. Panašią technologiją naudoja „Xiaomi Mi MIX“ bei „Sharp Aquos Crystal“.

Kadangi tai yra telefonas, neturintis jokių lizdų, jis taip pat nenaudoja krovimo lizdo. Prietaisas palaiko „Super mCharge Wireless“ technologiją, kuri suteikia 18 W belaidžio krovimo galimybę. Krovimo galingumas yra kur kas geresnis nei tokių kompanijų, kaip „Apple“ ar „Samsung“ analogiškų sprendimų. Kita vertus, pervesti duomenis galima tik per bevielį interneto ryšį ar mobiliuosius tinklus. Vieta SIM kortelei buvo pakeista į eSIM technologiją.

„Meizu Zero“ naudoja 5,99 colių įstrižainės AMOLED ekraną ir turi didoką apatinį bei viršutinį rėmelį – pastarajame įmontuota 20 MP priekinė kamera. Telefonas taip pat naudoja ekrane įmontuotą pirštų atspaudų skaitytuvą. Prietaisas atsparus vandeniui ir dulkėms. Įrenginio gale yra dvigubos kameros sistema, sudaryta iš 12 MP ir 20 MP objektyvų. Telefonas „varomas“ „Snapdragon 845“ mikroschemų rinkiniu. Pagaminti juodos ir baltos spalvos variantai.

Kompanija neatskleidė atminties konfigūracijos, baterijos talpos bei kainos. Vis dėlto, netrukus vyks „Mobile World Congress“ paroda, per kurią turėtų paaiškėti ir ši informacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Sugedo.lt
Sugedo.lt
(51)
(7)
(44)

Komentarai ()