„Rinkdamasis tarp šių dviejų vaizdo registratorių, aš visgi likčiau prie Alfawise G70 - geresnis procesorius, didesnis matymo kampas, ekranas, vaizdo išvestis ir jį galima prijungti net prie televizoriaus“. („Alfawise G70“ apžvalga, palyginimas su „Xiaomi 70mai“)  ()

„Alfawise G70“ orientuojasi į tos pačios kainos automobilinių vaizdo registratorių segmentą, kaip ir „Xiaomi 70mai“. Net savo specifikacijų aprašymuose kompanija pateikia detalią lentelę, kurioje nurodomi šių dviejų įrenginių skirtumai ir, žinoma, daugelyje kategorijų „Alfawise G70“ lenkia populiarųjį „Xiaomi 70mai“. Tačiau ar tikrai tai tiesa? Gal tai tik rinkodarinis triukas, siekiant patraukti į save dėmesį? Apžvalgininkas nusprendė tai išsiaiškinti pats.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis jau turi „Xiaomi 70mai“ vaizdo registratorių ir yra jį išbandęs anksčiau, o dabar įsigijo bei išbandė „Alfawise G70“.

Tad šioje apžvalgoje ir sužinosime ko iš tikrųjų yra vertas „Alfawise G70“ ir ar tikrai jis yra geresnis pasirinkimas nei „Xiaomi 70mai“.

Pamatysime kokias funkcijas palaiko, vaizdo įrašų pavyzdžius bei dar daugiau. Tačiau pradėkime nuo „Alfawise G70“ komplektacijos ir jo išvaizdos.

„Alfawise G70“ pakuotės turinys, išvaizdos ir techninių specifikacijų skirtumai

Tad pakuotėje rasite patį „Alfawise G70“ vaizdo registratorių, pritvirtinimo prie stiklo siurbtuką, du statinio krūvio lipdukus, dvipusę lipnią juostą, USB laidą, automobilinį įkroviklį bei instrukciją anglų kalba.

Ir iškart matyti pirmasis „Alfawise G70“ skirtumas nuo „Xiaomi 70mai“. „Alfawise G70“ vaizdo registratorių galima lengvai sukioti praktiškai į visas puses ir, esant reikalui, itin lengvai nuimti (0:38 min.), kai „Xiaomi 70mai“ juda tik horizontaliai ir norint jį nuimti, teks išimti jį laikantį varžtą.

„Alfawise G70“ automobilinis įkroviklis taip pat skiriasi nuo „Xiaomi 70mai“ ir vėl į gerąją pusę. Jame yra USB jungtis, tad tuo pačiu metu, kai naudositės vaizdo registratoriumi, bus galima įkrauti ir savo išmanųjį telefoną. Tik deja, nepalaikomas greitasis įkrovimas.

Tačiau tinka 12V ir 24V sistemoms bei kas yra malonu, tamsoje USB jungtis šviečia raudonai ir yra puikiai matoma (1:10 min.).

Kalbant apie „Alfawise G70“ išvaizdą, tai ji yra ganėtinai paprasta ir niekuo neišsiskirianti. Ir šiuo aspektu „Xiaomi 70mai“ laimi. Pastarasis vaizdo registratorius yra išvaizdesnis.

Žinoma, tai tik apžvalgininko asmeninė nuomonė ir dėl išvaizdos gali kiekvienas turėti savo požiūrį. Juolab, kad vargu ar daugeliui šis automobilinio vaizdo registratoriaus aspektas yra pats svarbiausias.

Tad „Alfawise G70“ korpusas yra pilnai plastikinis. Viršuje yra įjungimo mygtukas, kairėje – video išvestis ir microSD kortelės jungtis, dešinėje – mini HDMI ir mini USB jungtys.

Vaizdo registratorius turi 2,45 colių įstrižainės IPS ekraną su 432 x 240 rezoliucija ir po juo 4 valdymo mygtukus.

„Alfawise G70“ darbuojasi su „NOVATEK 96658“ procesoriumi ir turi 2 MP „Sony IMX323“ jutiklį su itin didele F1.5 diafragma bei 6 lęšiais, kurie užtikrina 170 laipsnių matymo kampą.

Apžvalgininkas atkreipia dėmesį į didelę „Alfawise G70“ diafragmą, kuri reiškia, kad nakties metu daryti vaizdo įrašai bus aiškesni ir detalės geriau įžiūrimos.

.

O kaip „Alfawise G70“ filmuoja? Testų rezultatai ir palyginimas su „Xiaomi 70mai“

Geriausia patiems pasižiūrėti į šiuos vaizdo įrašų pavyzdžius ir įsitikinti jų kokybe (2:13 min.). Net ir apniukusią dieną yra gerai matomi automobilių numeriai tiek važiuojant paskui automobilius, tiek jiems atvažiuojant iš priekio.

Palyginus su „Xiaomi 70mai“ vaizdo įrašu (2:32 min.) didelio skirtumo nematyti, tačiau matymo kampas yra gerokai didesnis „Alfawise G70“.

Nakties metu (2:38 min.) „Alfawise G70“ vaizdo įraše gerai matyti automobilių numeriai, kai važiuojama paskui automobilius ir jie yra nutolę iki 8 metrų.

Garso įrašo kokybė (2:56 min.) yra tikrai gera ir apžvalgininko sakomi žodžiai girdimi aiškiai bei garsiai.

„Alfawise G70“ valdymas ir programėlė

Vaizdo registratoriaus meniu galima pasirinkti ganėtinai daug įvairių nustatymų. Palaikomos tokios kalbos, kaip: anglų, rusų, lenkų, vokiečių, prancūzų, italų bei kt.

Taip pat čia galima pasirinkti kokiu laiko intervalu norima įrašyti vaizdo įrašą, įjungti/išjungti smūgio jutiklį, reguliuoti ekspoziciją, įjungti/išjungti judesio daviklį, garso įrašymą, uždėti ant vaizdo įrašo laiko žymę.

Beje, maksimali vaizdo įrašo raiška siekia 1920 x 1080 (FHD) ir filmuojama 30 kadrų per sekundę.

Nustatymuose taip pat galima pasirinkti kalbą, atstatyti gamyklinius parametrus bei įjungti „WiFi“ ir prie šio vaizdo registratoriaus prijungti išmanųjį telefoną.

Smagu ir tai, kad galima nustatyti, kad po 1, 3 ar 5 minučių išsijungtų vaizdo registratoriaus ekranas ir neblaškytų vairuotojo. Tuo metu „Alfawise G70“ tęs vaizdo įrašymą, o norint vėl įjungti ekraną, beliks paspausti bet kurį mygtuką.

Norint susieti išmanųjį telefoną ir „Alfawise G70“ reikės atsisiųsti „LuckyCam“ išmaniąją programėlę.

Tada įjungti „WiFi“ „Alfawise G70“ vaizdo registratoriuje ir beliks jį susieti su išmaniuoju telefonu.

Po šių veiksmų, filmuojamą „Alfawise G70“ vaizdą galima bus matyti savo išmaniajame telefone, keisti visus „Alfawise G70“ nustatymus bei peržiūrėti ir atsisiųsti iš micro SD kortelės vaizdo įrašus ir padarytas nuotraukas.

Apžvalgininkas teigia, kad „Alfawise G70“ vaizdo registratoriaus programėlė jam patiko labiau nei „Xiaomi 70mai“. „LuckyCam“ programėlė yra paprastesnė, lengviau susiejama su „Alfawise G70“ ir naudojimasis ja yra paprastas. Labai funkcionali ir aiški programėlė, palaikanti daugybę įvairių kalbų.

Įdomu yra ir tai, kad „Alfawise G70“ turi skaitmeninį 4x priartinimą bei „internetinės kameros“ režimą. Tad šį vaizdo registratorių netgi galima prijungti prie kompiuterio ir naudoti, kaip internetinę kamerą bei bendrauti per „Skype“ (4:30 min.).

Galutinis verdiktas

„Rinkdamasis tarp šių dviejų vaizdo registratorių, aš visgi likčiau prie Alfawise G70. Jame yra šiek tiek geresnis procesorius, didesnis matymo kampas, ekranas, vaizdo išvestis ir jį galima prijungti net prie televizoriaus. Tad abu vaizdo registratoriai kainuoja praktiškai vienodai, bet įsigiję Alfawise G70 gauname daugiau. Pastarojo net ir pritvirtinimo mechanizmas man patinka labiau ir Alfawise G70 galime pakreipti praktiškai į visas puses. Kuris iš šių dviejų vaizdo registratorių yra geresnis, spręsti palieku jums, tačiau aš rinkčiausi Alfawise G70.“

Išsamios „Alfawise G70“ specifikacijos:

Anonso nuolaidos naujos kartos vaizdo registratoriui su F1.5 diafragma, HDMI jungtimi, kondensatoriumi vietoj baterijos ir 1080P raiška - pralenkė net ir „Xiaomi 70mai“, o kainuoja praktiškai tiek pat („Alfawise G70“ kaina, Specifikacijos, Video)

Kaina ir sąlygos

„Alfawise G70“:

  • Gearbest - 35,97 €.
  • Iš Čekijos sandėlio, Siuntimas į Lietuvą - 0,85 €.

„Xiaomi 70mai“:

  • Gearbest - 33,63 €.
  • Nemokamas siuntimas į Lietuvą.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(26)
(8)
(18)

Komentarai ()