„Google“ pakluso Rusijos reikalavimui: trins uždraustus tinklalapius paieškos rezultatuose  ()

„Google“ galės ir toliau vykdyti veiklą Rusijoje, nes pakluso reikalavimui cenzūruoti valdžios uždraustus tinklalapius, praneša „Meduza“. Kompanija ėmė vykdyti Rusijos federalinės ryšių, informacijos technologijų ir visuomenės informacimo tarnybos („Roskomnadzor“) reikalavimą ištrinti iš paieškos rezultatų tinklalapius, kurie yra uždrausti Rusijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Už interneto ir kitų telekomunikacijų saugumą bei cenzūrą atsakinga agentūra „Roskomnadzor“ yra sudariusi sąrašus interneto tinklalapių, kurie yra draudžiami Rusijoje. Ligšiol, „Google“ paieškos variklis buvo vienas nedaugelio, kurie pateikė uždraustus rezultatus.

Remdamasis šaltiniais agentūroje ir kompanijoje, dienraštis „Vedomosti“ pranešė, kad „Google“ ėmė reguliariai trinti uždraustus tinklalapius paieškos rezultatuose. Dar daugiau, esą kompanija susitarė su „Roskomnadzor“, kad kasdien gaus draudžiamų tinklalapių sąrašus ir jais remdamasi galės drausti prieigą.

Gruodį „Roskomnadzor“ fiksavo, kad paieškos variklis nesilaikė reikalavimų, todėl skyrė „Google“ kompanijai 500 tūkst. rublių (6,6 tūkst. eurų) baudą, kurią kompanija sumokėjo, rašo „Meduza“.

Pagal galiojančius teisės aktus, „Roskomnadzor“ negali blokuoti tinklalapių, kurie neatitinka cenzūros reikalavimų. Todėl agentūra grasino uždrausti „Google“ veiklą visoje Rusijoje.

„Meduza“ žinomis „Google“ jau pašalino 70 proc. Rusijoje draudžiamų tinklalapių.

Iki praėjusių metų vidurio, „Google“ Rusijos valdžios įstaigų reikalavimu jau buvo pašalinusi virš 160 tūkst. nuorodų į tinklalapius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(10)
(3)
(7)

Komentarai ()