Rusija kurs naujos kartos prieštankines raketas (Video)  (4)

Rusijos gynybos industrija inicijavo naujos karto prieštankinių raketų ginklo kūrimą – raketų, kurioms po paleidimo nereikėtų tolesnio valdymo, o galėtų pataikyti į taikinį, nesantį šaulio matymo linijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Rusijos Federacijos Gynybos ministerijos Pagrindinių raketų ir artilerijos direktorato Mokslo ir technologijų komiteto pirmininko Romano Spirino, artimiausioje ateityje planuojama sukurti vieningas nešiojamų ir daugiafunkcinių savaeigių prieštankinių raketų sistemas, kurios įgyvendintų greito reagavimo bei „fire-and-forget“ (liet. iššauk-ir-pamiršk) principus.

Tai leistų efektyviai panaudoti kompleksą vykdant kovinius veiksmus urbanizuotoje vietovėje ir gerokai išplėsti šios klasės ginklų kovinius pajėgumus, suteikiant galimybę priartėti prie taktinių zonų, apimančių daugybę judančių ir stacionarių taikinių, rašo „Defense Blog“.

Tai yra svarbi valdomųjų ginklų savybė, kadangi asmuo ar transporto priemonė, kuri turi išlikti ne per toliausiai taikinio, kad pažymėtų jį raketai (tarkime, lazeriniu žymekliu), yra pažeidžiama, o taip pat negali atlikti kitų užduočių.

Iki šiol viena moderniausių rusiškų prieštankinių raketų yra „Kornet“ su lazerio valdymo sistema. Ši raketa gali prasiskverbti pro 1200 mm – 1400 m šarvus.

Rusijos kuriamos raketos būtų panašios į „Javelin“ raketas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(8)
(10)
(-2)

Komentarai (4)