Kas tokio nutiko Panevėžio rajone? Prisipylus dyzelinio kuro vienas po kito pradėjo gesti automobiliai  (3)

Panevėžio rajone Švenčiuliškiuose esančios degalinės lankytojai nesupranta, kokio marmalo prisipylė sau vietoje degalų. Nuo penktadienio pietų vienas po kito pradėjo gesti automobiliai. Bendrovei „Šilo gojus“ priklausančios degalinės telefono numeriu pasiektas asmuo tikino, kad pilta buvo tai, ką atvežė tiekėjas. Tiekėjas teigia pilantis tą patį ir kitiems. Pareigūnai aiškinasi sunkią mįslę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Švenčiuliškių gyvenvietė ribojasi su Krekenava – tik upė skiria. Degalinėje dažniausiai lankosi abiejų gyvenviečių vairuotojai. Stoja ir pro šalį riedantys automobiliai.

Dešimtys sugadintų automobilių

Nuo penktadienio kilo didžiulis sąmyšis – po apsilankymo degalinėje mašinos viena po kitos stojo ir gedo. Vienam ūkininkui net traktorius sulūžo, nors pats darbymetis.

Viena moteris internete skelbia „Šilo gojaus“ degalinėje įsipylusi 10 litrų dyzelino. Iki namų nuvažiavo, tačiau vėliau, kai bandė užkurti, automobilis nebesivedė.

Kitą dieną meistrai atsuko degalų padavimo vamzdelius, o iš jų pasileido vanduo. Moteris teigia, kad savininkui prisiskambinti nepavyko – nurodomas melagingas numeris. Degalai ir toliau pardavinėjami.

Vėliau moteris savo socialinio tinklo paskyroje ragino nukentėjusiuosius važiuoti į degalinę ir ten raštiškai parašyti, kokius nuostolius žmonės patyrė.

Jaunas automobilių meistras Lukas šeštadienio rytą sulaukė daugybės klientų. Nusprendė ištraukti iš kliento degalų bako turinį ir pažiūrėti, kas ten yra. Eksperimentas šokiravo. Drumzlinas skystis per keletą minučių susisluoksniavo – atsiskyrė tirščiai ir kažkas panašaus į vandenį.

Viską paviešino. Komentaruose kažkas juokavo – „padegti tokią degalinę“. Jam atsakė, kad greičiausiai nepavyks – niekas čia nedega.

Lukas nusprendė eksperimentą atlikti iki galo ir įsitikinti, ar tikrai kalti degalai. Čiupo plastikinį butelį ir nuvažiavo įsipilti degalų tiesiai iš degalinės. Pripylė beveik pilną litrinį butelį, palaukė 20 minučių ir užfiksavo skirtumą. Butelio turinys taip pat susisluoksniavo, tačiau nė vienas sluoksnis nebuvo panašus į dyzeliną.

Socialinėje erdvėje žinią paleidę nukentėjusieji piktinosi, kad degalinė ir toliau pardavinėja degalus, nors apie nusiskundimus yra informuoti.

Iš tiesų, internete rastais įmonės kontaktais neįmanoma niekam priskambinti, tačiau vienas numeris buvo nurodytas vadovo artimojo, kuris buvo susipažinęs su situacija.

Jis tikino, kad degalinė paprastai nemato, ką jiems atveža ir įpila degalų tiekėjas: „Atveža pagal sutartį, įpila. Kiek žinau, vežta tiesiai iš terminalo Klaipėdoje. Pareigūnai paėmė visus dokumentus ir aiškinasi.“

Vyras teigė, kad, jo žiniomis, degalai buvo vežti penktadienį apie pietus. Nuo to laiko viskas ir prasidėjo. Kodėl nebuvo iškart sustabdytas pardavimas, pašnekovas negalėjo pasakyti – jis ne vadovas.

Sodo traktoriukas apsipylė dūmais

Vietinis gyventojas Egidijus pasakoja užsimanęs nusipirkti dyzelio savo sodo traktoriukui. Prisipylė ir pastebėjo, kad spalva nekokia – balkšva. Kilo įtarimas, tačiau pripylė ir bandė dirbti savo sodo žemę.

Netrukus pasipylė balti dūmai. Traktoriukas sustojo. Nuvažiavau kokius 400 metrų. Kai traukė su žarna degalus, šiek tiek skysčio pateko į burną.

„Toks jausmas, kad ten buvo paprasčiausias vanduo. Dabar meistrai perrinkinėja kuro siurblį ir kitas detales, keičia tarpines. Sakė, kad pigiai išsisuksiu – apie 150 eurų“, – pasakojo įspūdžius Egidijus.

Egidijus teigė, kad bandė kalbėtis su degalinės darbuotojais, kurie skambino ir pačiam vadovui: „O, varge! Degalinėje buvo gal dvidešimt nukentėjusiųjų. Kai kurios mašinos vertos ir 20 tūkst. eurų. Kiek supratau, vadovas darbuotojoms liepė toliau prekiauti ir nekreipti dėmesio į priekaištus.“

Tiekėjas dėl savo darbo kokybės garantuotas

Pavyko susisiekti su degalus tiekiančios bendrovės savininku. Jis priminė, kad tiekėjas yra atsakingas iki užpylimo momento. Cisterna, į kurią pilami ir vėliau parduodami degalai – degalinės nuosavybė ir savininko rūpestis.

„Degalai tiekiami ir daugeliui kitų objektų. Pas mus cisterna ir turinys yra švarūs. Pirmadienį mašina ir darbuotojas vėl dirbs. Liepiau dėl viso pikto užsakyti talpos valymą. Mes esame ramūs. Kelionės metu automobilis visada sekamas GPS priemonėmis“, – teigė tiekėjas.

Paaiškino keletą subtilybių ir galimą savo spėlionę, kas galėjo nutikti, tačiau vėliau pats tai ir paneigė. Degalinėje esanti antžeminė cisterna privalo būti su dviguba sienele. Tarpsienis privalo būti užpildytas glikoliu – neužšąlančia medžiaga.

Vienas iš galimų variantų – nuo senumo trūko vidinė cisterna ir glikolis susimaišė su kuru. Tačiau pačiam pašnekovui tai neatrodo įtikinama versija – nei vanduo, nei glikolis taip nereaguoja su kuru.

Nuo glikolio pasikeičia spalva – taip tarsi įspėja savininką apie prastą situaciją, tačiau jokiu būdu nuosėdų neturi susidaryti ir niekas nesisluoksniuoja. Nuosėdų neišskiria ir vanduo.

Dar vienas dalykas – vargu ar tarpsienyje yra tiek glikolio (o gal kitokio skysčio), kad taip gausiai atskiestų visą cisternoje esantį turinį. Šią mįslę turės įminti policijos pareigūnai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Alvydas Januševičius
(55)
(0)
(55)

Komentarai (3)