Retas itin geros kainos pasiūlymas: „telefonas labai išvaizdus, dirba neįtikėtinai sklandžiai, o ekrano kokybė - fantastiška“ („Xiaomi Mi 8 Lite“ apžvalga, Video, Telefonų išpardavimas)  (3)

Ką daryti jei nesinori naujam išmaniajam telefonui išleisti 400-500 eurų, tačiau norisi įsigyti tokį įrenginį, kuris tarnautų ilgai ir būtų puikus visais atžvilgiais? Apžvalgininkas labai rekomenduoja atkreipti dėmesį į „Xiaomi Mi 8 Lite“ išmanųjį telefoną, kurį vadina „beveik flagmanu“. Ir ypač dabar, kai šiam telefonui taikoma rekordinio dydžio nuolaida ir jis tiesiog išparduodamas parduotuvėje „Gearbest“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kuo yra įdomus „Xiaomi Mi 8 Lite“, ar tikrai jis vertas mūsų dėmesio ir kodėl tai beveik flagmanas? Visą tai ir dar daugiau sužinosime šioje apžvalgoje.

„Xiaomi“ praėjusiais metais pristatė daugybę „Mi 8“ versijų ir šių telefonų visame pasaulyje pardavė milijonus vienetų.

Vienas tarp jų yra ir jaunatviškai atrodantis „Xiaomi Mi 8 Lite“ išmanusis telefonas.

Apžvalgininkas testuoja juodos spalvos „Xiaomi Mi 8 Lite“ ir pasidalina savo asmeniniais įspūdžiais.

Iškart atkreipiamas dėmesys į itin gražią „Xiaomi Mi 8 Lite“ išvaizdą ir tai, kad jo metalinį korpusą dengia stiklas.

„Žinoma, jis gana greitai renka pirštų atspaudus, bet be šito – niekaip. Visi telefonai su stiklu tą daro. Ir padėtį gelbsti pakuotėje esantis silikoninis dėkliukas.“

Joje taip pat yra C-tipo – 3,5 mm audio adapteris, įkroviklis ir USB C-tipo laidas.

Kaip jau galima suprasti, „Xiaomi Mi 8 Lite“ neturi standartinės 3,5 mm audio jungties ir teks naudotis pakuotėje esančiu adapteriu.

Tęsiant toliau apie „Xiaomi Mi 8 Lite“ išvaizdą, tai jo apačioje yra garsiakalbiai ir mikrofonas, kairėje pusėje galima įdėti dvi nanoSIM korteles ir atminties kortelę iki 256 GB, o dešinėje pusėje – įjungimo/išjungimo ir garso reguliavimo mygtukai. Tad viskas, kas ir turėtų būti.

Nuo dulkių ir vandens „Xiaomi Mi 8 Lite“ nėra atsparus, taip pat nėra IR prievado ir nepalaiko NFC.

„Su šiais trūkumais teks susitaikyti. Kai kuriems jūsų jie gali pasirodyti svarbūs, o kitiems – nereikšmingi, bet į tai verta atkreipti dėmesį.“

Apžvalgininkas taip pat atkreipia dėmesį į 24 MP priekinę „Sony IMX576 Exmor RS“ kamerą su f/2.0 diafragma.

Palaiko HDR, „Portrait“ režimą, dirbtinį intelektą, kuris papildomai apdoroja nuotraukas, yra įvairių filtrų - „tad mėgstantiems asmenukes, tai yra puiki kamera.“

Galinė „Xiaomi Mi 8 Lite“ kamera yra tokia pati, kokią turi ir „Xiaomi Mi 8 SE“ - 12 MP „Sony IMX363 Exmor RS“ su f/1.9 diafragma ir 5 MP „Samsung“.

Apžvalgininkas pademonstruoja darytas nuotraukas (3:04 min.) ir teigia, kad dienos metu jos yra puikios kokybės, o tamsesniu metu jų kokybė šiek tiek suprastėja, nors dirbtinis intelektas ir pagerina nuotraukų kokybę.

Taip pat palaikomas 4K filmavimas su 30 kadrų per sekundę, 1080P su 30/60 kadrų per sekundę ir „Slow Motion“ filmavimą 120 kadrų per sekundę. Deja, bet optinio stabilizavimo nėra.

Atkreipiamas dėmesys, kad veido atpažinimas vyksta labai gerai „ir priekinė kamera puikiai susidoroja su šia užduotimi. Kadangi nėra infraraudonųjų spindulių jutiklio, jai kiek sunkiau tą atlikti nakties metu, bet vertinant bendrai – veido atpažinimas dirba praktiškai idealiai. Xiaomi Mi 8 Lite nugarėlėje yra pirštų atspaudų skaitytuvas, kuris taip pat veikia be priekaištų.“

Kalbant apie „Xiaomi Mi 8 Lite“ ekraną, tai jis yra 6,26 colių įstrižainės FHD+ (1080 x 2280) raiškos, 403 PPI ir apsaugotas „Corning Gorilla Glass 5“.

„Esu labai patenkintas ekrano kokybe – puikios spalvos, ryškios, aiškios, gražios. Galiu jas reguliuoti taip, kaip man patinka. Taip pat smagus dalykas, kad galima paslėpti ekrano išpjovą ir tai patiks tiems, kurie jų ne itin mėgsta.“

„Xiaomi Mi 8 Lite“ aprūpintas 8-nių branduolių „Snapdragon 660“ procesoriumi ir „Adreno 512“ vaizdo plokšte.

„Procesorius nėra pats naujausias ir su juo telefonai leidžiami metai laiko. Tačiau jis vis dar yra geras procesorius ir neseniai pasirodęs Samsung Galaxy A9 bei Oppo RX17 Neo darbuojasi su Snapdragon 660.

Įdomu tai, kad Xiaomi Mi 8 Lite operacinė sistema iškart atsinaujino iki MIUI 10 ir per dvi savaites nepastebėjau jokių sistemos užlaikymų. Viskas dirba labai greitai ir šauniai. Nežinodamas, net nepasakysi, kad čia kiek senesnis procesorius. Kietai Xiaomi padirbėjo.“

Taip pat galima rinktis iš dviejų „Xiaomi Mi 8 Lite“ versijų: 4 GB RAM + 64 GB ROM arba 6 GB RAM + 128 GB ROM.

„Testavau 4 GB RAM + 64 GB ROM versiją ir galiu drąsiai rekomenduoti šį telefoną, nes jis veikia kuo puikiausiai.“

Kalbant apie testų rezultatus, tai „Xiaomi Mi 8 Lite“ Antutu surenka apie 143 000 taškus, o Geekbench – 1622 ir 5783.

Atsižvelgiant į tokį didelį „Xiaomi Mi 8 Lite“ ekraną, jo turima 3350 mAh talpos baterija neatrodo, kaip itin didelė. Įjungus ekraną – baterijos užtenka iki 4 valandų ir „tai yra vidutiniškas rezultatas, tačiau baterijos energijos tikrai turėtų užtekti vienai diena. Taip pat telefonas palaiko greitojo įkrovimo technologiją QC 3.0, tačiau – pakuotėje nėra įkroviklio, kuris palaikytų šią technologiją ir jį teks įsigyti atskirai. Baterijos įkrovimas vyksta greitai ir per 30 minučių ji įkraunama iki 50 proc. Pilnai įkrauti užtrunka apie valandą ir 35 minutes.“

Ką dar svarbaus turi „Xiaomi Mi 8 Lite“? Telefonas palaiko „Bluetooth 5.0 LE“, „WiFi 2.4/5 GHz“, GPS, A-GPS, Glonass, Beidou, palaiko visus Lietuvoje esančius mobiliojo ryšio dažnius, darbuojasi lietuvių kalba, giroskopas, e-kompasas ir kt.

Keletas minčių pabaigai

„Nors Xiaomi Mi 8 Lite yra labiau skirtas jaunesniems pirkėjams – maždaug tarp 25-30 metų – bet jis puikiai tinka ir vyresniems žmonėms.

Telefonas labai išvaizdus, metalinis korpusas su stiklu, patogiai guli rankoje, atrodo prabangiai, o ne kaip koks pigus kiniškas telefonas ir su MIUI 10 dirba neįtikėtinai sklandžiai.

Xiaomi Mi 8 Lite pilnai užteks atlikti kasdienėms užduotims, žaisti žaidimus, taip pat jo pirštų atspaudų skaitytuvas dirba labai greitai, kokybiška priekinė kamera ir veido atpažinimas.

Matau tik du minusus, tai ne pats galingiausias procesorius ir NFC nebuvimas. Tačiau visa kita – tiesiog maloniai stebina.“

Kaina ir sąlygos

„Xiaomi Mi 8 Lite“ 4 GB RAM 64 GB ROM - globali versija (palaiko lietuvių kalbą):

  • Gearbest - 151,06 € ir tai yra turbūt mažiausia kaina šiam telefonui;
    • išpardavimas su 43 % nuolaida;
    • tik 0,40 € už siuntimą į Lietuvą.
  • Lietuvoje - apie 200€

„Xiaomi Mi 8 Lite“ 6 GB RAM 128 GB ROM - globali versija (palaiko lietuvių kalbą):

  • Gearbest - 245,70 €;
    • 25 % nuolaida;
    • tik 0,34 € už siuntimą į Lietuvą.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(5)
(10)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: