Verslo santykius su „Huawei“ nutraukia ir Japonijos „Panasonic“  ()

Kinijos telekomunikacijų įrangos milžinė „Huawei“ sulaukė naujo smūgio – Vašingtonui saugumo sumetimais iš esmės uždraudus JAV įmonėms tiekti „Huawei“ įrangos dalis, apie laikiną verslo santykių su Kinijos bendrove nutraukimą paskelbė ir Japonijos „Panasonic“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2019-05-26 Verslo santykius su „Huawei“ nutraukia ir Japonijos „Panasonic“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Sustabdėme visus verslo sandorius su „Huawei“ ir 68 jos grupės įmonėmis, kurioms taikomas JAV vyriausybės draudimas“, – naujienų agentūrai AFP pareiškė „Panasonic“ atstovas spaudai Joe Flynnas.

„Vakar buvo paskelbtas vidaus nurodymas visapusiškai įgyvendinti tą taisyklę“, – pridūrė jis. J.

Flynnas pareiškė, jog „Panasonic“ verslo santykiai su „Huawei“ yra susiję su, be kita ko, „elektronikos dalių“ tiekimu, tačiau atsisakė pateikti išsamesnės informacijos.

Apie šį „Panasonic“ sprendimą buvo paskelbta po to, kai Japonijos ir Didžiosios Britanijos mobiliojo ryšio operatoriai pareiškė, jog atidės „Huawei“ išmaniųjų telefonų išleidimą į prekybą.

Didžiosios Britanijos grupei BT priklausanti telekomunikacijų milžinė EE taip pat pareiškė, jog laipsniškai atsisakys „Huawei“ įrangos naudojimo svarbiausiuose – „pagrindiniuose“ – savo tinklo infrastruktūros elementuose.

Šių priemonių buvo imtasi po to, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas, remdamasis saugumo sumetimais, iš esmės uždraudė JAV bendrovėms „Huawei“ ir jos grupės bendrovėms tiekti svarbias įrangos sudedamąsias dalis.

Tačiau JAV pareigūnai šią savaitę nusprendė 90 dienų atidėti šį draudimą, kad, jų teigimu, būtų išvengta didžiulių sutrikimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(6)
(3)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: