Kodėl šis pistoletas atrodo toks keistas? Neįprastas dizainas slepia ypatingą savybę (Video)  (2)

Tai - 9 mm pusiau automatinis pistoletas. Tai nėra koks nors senas eksperimentinis ginklas. Tiesą sakant, jis yra parduodamas iki šiol - gamintojo puslapyje nurodoma 650 dolerių kaina. Tai kodėl jis atrodo visiškai kitaip nei kiti 9 mm pistoletai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai - amerikiečių kompanijos „Calico Light Weapons Systems“ sukurtas pistoletas M-110. Jis šaudo .22LR kalibro šoviniais ir gali būti pakankamai taiklus net 50-100 metrų atstumu. Tai yra labai modernus ginklas - jis yra pagamintas iš stiklo pluoštu sustiprinto polimero, aliuminio ir, žinoma, plieno. 15,24 cm ilgio vamzdis ir yra ta plieninė taiklumo paslaptis, tačiau nepaaiškina neįprasto pistoleto dizaino.

Iš tikrųjų, M-110 taip keistai atrodo tik dėl viršuje montuojamos 100 šovinių dėtuvės. Tai - „Calico Light Weapons Systems“ išradimas. Ši dėtuvė pasižymi spiraline schema, kuri leidžia patikimai tiekti šovinius, neužsikirsti, tačiau kartu sutalpinti ir labai daug amunicijos. Kur kitur surasite pistoletą su 100 šovinių dėtuvėje?

Žinoma, iš karto kyla klausimas dėl svorio. M-110 su pilna dėtuve sveria tik 1,7 kg. Jums spręsti, ar toks svoris yra didelis. Tuščias ginklas sveria šiek tiek mažiau nei kilogramą. Pats svoris, iš tikrųjų, nėra didelė problema. Kur kas didesnį nerimą kelia ginklo forma ir dydis - jis tiesiog nėra patogus nešioti.

Tačiau kodėl ta itin talpi dėtuvė sumontuota taip aukštai? Viskas labai paprasta. „Calico Light Weapons Systems“ ginklai turi vieną bendrą savybę - naudoja tokią pačią dėtuvę. Tai reiškia, kad nuo M-110 nuimtą dėtuvę galima sumontuoti ant kitų gamintojo ginklų, įskaitant ilgavamzdžius ir trumpavamzdžius šautuvus. Tai suteikia lankstumo. Jei norite turėti keletą skirtingo dydžio ir funkcijos ginklų, galite įsigyti kelis iš „Calico Light Weapons Systems“ linijos ir sutaupyti įsigydami dėtuves. Juolab, kad šios yra neblogos - ar minėjome, kad vienoje tokioje dėtuvėje telpa 100 šovinių?

Aišku, reikėtų suderinti kalibrą, tačiau ta pati dėtuvė nuo vieno ginklo gali būti pritaikyta kitam. Sunku pasakyti, ar tokia inovacija pateisina grubią M-110 formą, tačiau pistoletas turi nemažai gerbėjų. Kartais jis netgi vadinamas tobulu ginklu gintis nuo zombių apokalipsės, nes nekeičiant dėtuvės galima paleisti net 100 šūvių.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(22)
(3)
(19)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: