Jeto Li triukas iš „Mirtino ginklo 4“ - ar įmanoma viena ranka per akimirką išardyti pistoletą? (Video)  ()

Vyksta grumtynės, vyrai švaistosi ginklais, tačiau kovos menų meistras jau beveik išsisuko. Staiga Wah Sing Ku atsiduria tarp dviejų pistoletų, bet ir tai jam nesutrukdo - mikliu judesiu jis išardo policininko Martino Riggso pistoletą. Tai - „Mirtino ginklo 4“ (1998) siužeto motyvas. Bet ar toks manevras iš tiesų įmanomas realiame gyvenime?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Riggsas į savo priešininką tuomet nutaikė stilingą pistoletą „Beretta 92FS“. Tai - rimtas ir gana plačiai naudojamas ginklas, kurį iš tikrųjų galima išardyti gana greitai. Tiesa, filmo kūrėjai dar padėjo Jeto Li personažui - pistoleto išardymo rankenėlė jau buvo pakreipta, o ir grąžinimo spyruoklės tas ginklas neturėjo. Taigi, viršutinė rėmo dalis (kartais vadinama slankikliu - angl. slide) iš esmės ten nebebuvo pritvirtinta.

Tačiau ar realybėje būtų įmanoma atkartoti kažką panašaus? Ir taip, ir ne.

Visų pirma, pažvelkime į tą ne dalį. Šaulys būtų nušovęs žmogų, kuris ardo jo pistoletą. Be jokios abejonės. Tam jis turėjo laiko. Šūviui pasiruošęs žmogus nestovės ir nežiūrės, kaip priešais stovintis žmogus liečia jo pistoletą.

Kita vertus, techniškai tai yra įmanoma. Tereikėtų paspausti mygtuką ir nulenkti išardymo rankenėlę - tuomet visą viršutinę pistoleto dalį galima staigiai nutraukti šalin, paverčiant jį nereikalingu svoriu rankoje. Tai įmanoma padaryti vienu judesiu - filmo kūrėjai ne be reikalo pasirinko lengvai išardomą „Beretta 92FS“. Taigi, jei Wah Sing Ku būtų antgamtiškai greitas ar nematomas, jis galėtų greitai išardyti policininko ginklą ir būti nenušautas.

Taigi, toks manevras yra įmanomas, bet jo sėkmės tikimybė yra labai menka. Kita vertus, tą patį galima pasakyti apie visus Holivudo filmuose matomus nuginklavimo veiksmus - kulka yra greitesnė už ranką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(28)
(6)
(22)

Komentarai ()