„Galbūt netgi imsimės [mineralų] kasybos verslo… dar nežinau“: Elonas paaiškino, kokia didžiausia dabartinė „Tesla“ problema ir kad būtina imtis veiksmų (Video)  ()

Elonas Muskas patvirtino, kad „Tesla“ rengiasi pradėti gaminti savo baterijas ir jų gamyboje panaudos naujai įsigytas „Maxwell“ kompanijos technologijas. Netgi užsimenama, kad kompanija gali užsiimti ir baterijų gamybai reikalingų medžiagų kasyba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galima pagalvoti, kad „Tesla“ ir dabar jau gamina savo baterijas elektromobiliams, juolab, kad teigia turinti didžiausią baterijų gamyklą pasaulyje, bet iš tikrųjų taip nėra.

Dalį Nevadoje esančios „Tesla Gigafactory 1“ gamyklos užėmusi „Panasonic“ su savo baterijų gamybos linijomis. „Tesla“ iš šio Japonijos gamintojo perka baterijas ir tada toje pačioje gamykloje gamina baterijų modulius.

Per neseniai įvykusį „Tesla“ akcininkų susirinkimą generalinis kompanijos direktorius Elonas Muskas pabrėžė, kad „Tesla“ produktų diegimą šiuo metu riboja būtent baterijų gamybos apimtys.

Ir tai jau nebe pirmas kartas per pastaruosius mėnesius, kai tiek iš „Tesla“ stovyklos, tiek iš „Panasonic“ girdime pranešimus apie prasidedančias problemas su baterijomis.

Šįkart Elonas teigė, „kadangi baterijų gamybos apimtys mums yra labai svarbios, žvelgiame į tiekimo grandinės perspektyvas ir galbūt netgi imsimės [mineralų] kasybos verslo… dar nežinau. Galbūt po truputi. Mes darome viską, ką privalome padaryti, kad kuo įmanoma greičiau padidintume [baterijų] gamybą.“

Vyriausiasis „Tesla“ technologijų vadovas JB Straubel’is, kuris ilgą laiką buvo ir pagrindinis „Tesla“ baterijų ekspertas, pridūrė, kad „baterijų elementų gamybos srityje mums reikia didelio masto sprendimų.“

„Tesla“ vis labiau įsitraukia į tiekimo grandinę ir jau pradeda tiesiogiai bendradarbiauti su kasybos įmonėmis, tačiau per šį akcininkų susitikimą jie atvirai nepasakė, jog atsisakys bendradarbiavimo su „Panasonic“ ir tik patys gamins baterijas.

Elonas tik trumpai paminėjo neseniai įsigytas „Maxwell“ technologijas ir kokią naudą jos gali duoti „Tesla“ kompanijai:

„Manome, kad tai tikrai gera strategija (įsigyti Maxwell kompaniją ir jos technologijas aut. past.). Tai labai svarbi technologija, kuri turės didelės įtakos baterijų gamybos apimtims ir kainai.“

Elonas tiki, kad „Maxwell“ technologijos leis sutaupyti lėšų ir padidinti baterijų gamybos apimtis. Visgi, plačiau pakomentuoti Elonas atsisakė ir patikino, kad daugiau informacijos bus pateikta per „Battery and Powertrain Investor Day“ renginį, kurį „Tesla“ planuoja surengti iki šių metų pabaigos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(25)
(1)
(24)

Komentarai ()