Daug žadanti sąjunga - „Subaru“ ir „Toyota“ turės bendrą elektromobilį: C klasės visureigis ir bus pardavinėjamas su atskirais „Subaru“ ir „Toyota“ prekių ženklais  ()

Toliau tobulindama savo naująją SGP platformą, „Subaru“ bendradarbiaus su „Toyota“ visais ratais varomam elektromobiliui sukurti, sakoma pranešime žiniasklaidai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naudodamos „Subaru“ visų varomųjų ratų ir „Toyota“ automobilių elektrifikavimo technologijas, abi bendrovės drauge kurs C klasės visureigį, kuris bus pardavinėjamas su atskirais „Subaru“ ir „Toyota“ prekių ženklais.

Naujasis automobilis konstruojamas ant „Subaru“ platformos „Subaru Global Platform“ ir bus pavadintas „E-TNGA“. Pirmoji naujojo automobilio prezentacija numatyta per kitais metais vyksiančias Tokijo olimpines žaidynes.

Platformos tobulinimo darbai vyks toliau, kad ją būtų galima plačiai pritaikyti įvairių tipų automobiliams, įskaitant C ir D klasės lengvuosius automobilius bei įvairaus dydžio visureigius.

Plėtojant šią bendrą veiklą kartu su „Panasonic“ bus kuriamas didelės talpos akumuliatorius su kietos būsenos elektrolitu. Dėl įkrovimo trukmės, talpos, svorio ir atsparumo karščiui nauja akumuliatoriaus technologija yra pranašesnė už šiuo metu dominuojančius ličio jonų akumuliatorius.

„Šis tolesnis žingsnis siekiant aukštesnio elektrifikavimo lygio atitinka Europos automobilių rinkoje vyraujančias tendencijas ir parodo, kaip rimtai „Subaru“ yra nusiteikusi toliau investuoti Europoje“, – teigė „Subaru Nordic AB“ vykdomasis vadovas Christeris Blomdellis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(1)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: