„Emirates“ paleido trumpiausią milžino A380 maršrutą pasaulyje - net pamiegoti nebus laiko  (1)

„Airbus A380“ - talpiausias visų laikų keleivinis lėktuvas. Didžiulis dviaukštis keturių variklių monstras buvo sukurtas specialiai ilgiems skrydžiams tarp svarbiausių centrų. Tačiau dabar „Emirates“ paleido trumpiausią A380 maršrutą pasaulyje - net sunku suprasti tokio plano motyvus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmam skrydžiui „Airbus A380“ pakilo dar 2005 metais, o jau 2007 metais ėmė skraidinti keleivius. Tuo metu tai buvo daug žadantis lėktuvas. Būdamas toks didelis jis turėjo padėti sutaupyti pinigų - jame telpa 555-575 keleiviai. Teoriškai galima susodinti visus 853, nors jokios oro linijos tokio varianto nepasirinko. Tačiau vėliau išaiškėjo, kad A380 jau nebetinka šiuolaikinei aviacijai. Jis yra per brangus, naudoja per daug kuro, o jo visiškai neužpildžius patiriami nuostoliai. Dabar jau paskelbta A380 programos pabaigos data, tačiau jau pagaminti lėktuvai skraidys dar ilgai.

Vienas iš A380 nesėkmės faktorių - oro linijų perėjimas prie „nuo taško iki taško“ skrydžių modelio, vietoje „saulės ir spindulių“ modelio, kurį prognozavo „Airbus“. Geriau jau skraidyti mažesniais lėktuvais tarp daugiau taškų, nei keleivius skraidinti į oro linijų centrą, o iš ten - į jų kelionės tikslą. „Airbus“ įsivaizdavo, kad, pavyzdžiui, „Lufthansa“ ilgiausius skrydžius vykdys tik iš Frankfurto. Tie, kurie norės Niujorką pasiekti iš Berlyno, turės skristi per Frankfurtą. Toks modelis užtikrintų, kad A380 visada būtų pilnas.

Bet dabar ne apie tai. Esmė tame, kad A380 yra netinkamas trumpiems skrydžiams - jis yra nepakankamai ekonomiškas. Tačiau „Emirates“ dabar organizuoja naują A380 maršrutą iš Dubajaus į Omano sostinę Muskatą. Kelionė truks tik 40 minučių ir oro linijoms neš ženklius nuostolius.

Kad geriau suvoktumėte, koks mažas yra 40 minučių laikas, priminsime, kad 42 žmonių komanda A380 lėktuvą išvalo per 35 minutes. Atstumas tarp Dubajaus ir Muskato yra tik 340 km - A380 laidynas yra ilgesnis nei šis juokingai mažas maršrutas. Tai negi „Emirates“ išprotėjo?

Na, ne visai. „Emirates“ turi pinigų, kuriuos gali sudeginti - tai nėra problema. A380 siuntimas į trumpesnį skrydį yra būdas pritraukti dėmesį. Kartu daugiau keleivių galės patirti „Emirates“ siūlomą prabangą - apartamentus danguje, geriausią aptarnavimą pasaulyje, A380 dydžio suteikiamą erdvės pojūtį.

Beje, „Emirates“ taip pagerins ne kieno nors kito, o savo rekordą. Anksčiau trumpiausias reguliarus A380 skrydis driekėsi iš Dubajaus į Dohą. Šis maršrutas buvo panaikintas 2017 metais, kuomet Katarą ir Jungtinius Arabų Emyratus sukaustė diplomatinis konfliktas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(4)
(13)

Komentarai (1)