JAV ginkluojasi lazeriais - kokia iš jų nauda ir kokios galimybės atsiveria Lietuvai? (Video)  ()

Kol Rusija ir Gudija reanimuoja sovietinius lavonus ir užsiima animacija, JAV kariuomenė juda į priekį, rašo Lietuvos kariuomenės atsargos majoras ir ginkluotės entuziastas Darius Antanaitis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„JAV kariai norėtų apsirūpinti viršgarsinėmis raketomis iki 2023 metų pabaigos. Taip pat iki 2022 metų tikimasi apginkluoti šarvuotus transporterius „Stryker“ 50 kW lazeriais“, – pasakoja karys.

Pasak jo, lazerių vystymas vykdomas pagal programą „Multi-Mission High Energy Laser (MMHEL)“ ir šis 50 kW lazeris būtų naudojamas trumpojo nuotolio oro gynybai. „Tai palengvintų kariams gyvenimą ypač tada, kai priešas naudoja mažų gabaritų komercinius dronus. Pradėjus naudoti lazerius, gerokai atpigtų logistika. Sumažėtų „collateral damage“ ir padidėtų tikslumas.“, – teigia D.Antanaitis.

Pasak jo, būtų įdomu ir naudinga, jeigu ir Lietuvos lazerininkai pasauliui pasiūlytų savo karinius sprendimus. „Tai jau nebe ateitis, o dabartis. O ir mes... na nesame mes agrarinė valstybė, nors kas ir kiek kartų mums bando tai įsiūlyti“, – mano atsargos majoras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(26)
(6)
(20)

Komentarai ()