Pirmą kartą JAV pademonstravo hipergarsinį kompleksą ARRW  ()

Pateiktos kompanijos Lockheed Martin perspektyvaus atsiskiriančio hipergarsinio komplekso Air Launched Rapid Response Weapon (ARRW) bandymų nuotraukos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai buvo pranešta apie pirmuosius naujos hipergarsinės raketos ARRW, kitaip AGM-183A, bandymus. Jos koncepcija remiasi strateginiu bombonešiu B-52H ir aerobalistine raketa. Bandymai atklikti biržeklio 12 dieną ir jie buvo paskelbti sėkmingais. Verta pažymėti, kad bandymų metu koviniai blokai nebuvo panaudoti, o pats raketos startas nebuvo vykdomas. Tačiau vasaros bandymai vis viena tapo svarbiu žingsniu komplekso įtraukimo į ginkluotę kryptimi.

Dabar JAV Gynybos ministerija pirmą kartą pateikė vieno iš perspektyviausių gynybos kompleksų išorinio vaizdo nuotraukas. Jose matomas Air Launched Rapid Response Weapon hipergarsinės aerobalistinės raketos tikros masės maketas, pritvirtintas ant strateginio bombonešio Boeing B-52H. Nuotrauka padaryta pirmo bandomojo skrydžio metu.

Kaip pavymima Strategijų ir technologijų analizės centro tinkklaraštyje bmpd, grynai konstrukciniu požiūriu Air Launched Rapid Response Weapon, tikėtina, yra kietojo kuro aerobalistinė raketa su kovine dalimi – atsiskiriančiu hipergarsiniu koviniu bloku, turinčiu Tactical Boost Glide raketinį variklį.

 

Neoficialiais duomenimis, kovinio bloko greitis gali siekti 20 machų: manoma, jis buvo išbandytas šių metų kovą. Nemažai šaltinių nurodo, kad pirmasis Air Launched Rapid Response Weapon variantas gali gauti branduolinę kovinę dalį.

 

Hipergarsiniais vadinami skraidantys aparatai, atmosferoje galintys pasiekti 5 machų ar didesnį greitį ir manevruoti, naudodami aerodinamines jėgas. Pagrindinis praktinis hipergarsinio ginklo išskirtinumas, lyginant su kitomsi ginklų rūšimis — juos itin sudėtinga perimti.

Anksčiau paaiškėjo, kad Rusijos ginkluotėje atsirado raketa „Kinžal“, kurią nemažai specialistų vertina kaip „hipergarsinę“. Beje, Rusijos ir JAV kompleksų, nors išoriškai ir panašių, veikimas remiasi skirtingomis koncepcijomis. Specialistų nuomonę labiau derėtų vertinti kaip operatyvinio taktinio komplekso „Iskander“ raketą, optimizuotą paleidimui iš oro.


naked-science.ru

(30)
(2)
(28)

Komentarai ()