Moteris skrydžio metu pabandė atverti lėktuvo duris, o dabar sulaukė baudos - tikimasi, kad tai atbaidys kitus  ()

Birželio 22 dieną „Jet2.com“ lėktuve, skrendančiame iš Londono Stanstedo oro uosto į Turkiją kilo incidentas. 25 metų amžiaus moteris staiga pašoko ir pabandė atidaryti lėktuvo duris. Jis buvo tokia agresyvi, kad ją teko tramdyti ir įgulos nariams, ir keleiviams, o lėktuvą atgal į Stanstedą palydėjo pora „Typhoon“ naikintuvų. Dabar moteris pagaliau sulaukė baudos už tokį elgesį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš tikrųjų, incidentų, kuomet keleiviai bando atverti lėktuvo duris, yra pasitaikę nemažai. Kelių kilometrų aukštyje durų atidaryti jau fiziškai neįmanoma - jas vietoje laiko slėgių skirtumas. Joks žmogus nėra toks stiprus, kad 9-11 km aukštyje atidarytų vienas iš lėktuvo durų. Tačiau jei kas nors pabando, privalo būti iš karto sulaikytas.

Panelė Haines net tik bandė atidaryti lėktuvo duris, bet ir šiaip elgėsi agresyviai. Ji nesutiko nusiraminti ir grūmėsi su ją sulaikyti bandančiais įgulos nariais. Prireikė ir keleivių pagalbos, o riksmai buvo girdėti visame lėktuve. Su tokiu keleiviu lėktuve keliauti paprasčiausiai negalima, juolab, kad Stanstedo oro uostas vis dar buvo visai netoli.

Dėl galimos grėsmės prie lėktuvo atskrido ir „Typhoon“ naikintuvai. Visa ši maišatis išgąsdino keleivius. Dar blogiau tai, kad buvo švaistomas laikas ir pinigai - Turkiją žmonės pasiekė gerokai vėliau nei planavo. Tačiau dabar Haines jau išgirdo savo bausmę.

Visų pirma, žinoma, ji nebėra laukiama „Jet2“ lėktuvuose. Tiesa, kažin, ar ji turės pinigų kelionėms, nes jai skirta 85 tūkstančių svarų (94,5 tūkstančių eurų) bausmė. Steve'as Heapy, „Jet2.com“ vadovas, viliasi, kad tokia bausmė atgrąsys kitus.

„Ji privalės susitaikyti su savo veiksmų pasekmėmis ir mes kaip visada visomis išgalėmis stengsimės, kad mūsų patirtos išlaidos, susijusios su šiuo incidentu, būtų kompensuotos.“

Panašių incidentų pasitaiko. Gegužę vienas 50 metų „Fuzhou Airlines“ keleivis ėmė reikalauti galimybės paskambinti šeimai, o tada - parašiuto. Nesulaukęs to, ko prašo, jis ėmė plėšti avarines lėktuvo duris. Grumdamasis su skrydžių palydovu jis dar bandė iškabinti jam akis, apdraskė ausis ir nosį. Gegužės pradžioje vienas „Ryanair“ keleivių ėmė šaukti „Užmušiu jus visus“ ir pabandė atidaryti į Ispaniją skrendančio lėktuvo duris. Panašių incidentų pasitaiko kiekvieną mėnesį ir ne po vieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(25)
(2)
(23)

Komentarai ()