Juokinga situacija - pasaulinio garso akrobatinių lėktuvų grupė pasirodė ten, kur nebuvo laukiami (Video)  ()

Garsi Šveicarijos oro pajėgų akrobatinių skrydžių grupė „Patrouille Suisse“ garsėja įspūdingo grožio triukais ir aukščiausios klasės pilotais. Tačiau niekas nėra apsaugotas nuo klaidų. Šįkart visai nedidelių - „Patrouille Suisse“ tiesiog surengė pasirodymą ne tam miesteliui, bet ši istorija taps dar juokingesne, kai išgirsite jos aplinkybes ir grupės pasiteisinimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taigi, viskas turėjo vykti gana paprastai -  „Patrouille Suisse“ naikintuvai, pasipuošę baltais kryžiais raudoname fone, turėjo liepos 6 dieną 11:00-11:15 pasirodyti Langenbruko padangėse. Šis miestelis tuo metu šventė Šveicarijos aviacijos pradininko Oscaro Biedero dieną (iš tiesų jis gimė liepos 12 dieną, bet šventės visada yra koordinuojamos, kad į jas atvyktų daugiau žmonių). Tačiau nustatytu laiku „Patrouille Suisse“ lėktuvai nepasirodė. Na, bent jau nepasirodė virš Langenbruko.

Štai kaip atrodo geras „Patrouille Suisse“ pasirodymas

Tuo metu akrobatiniai „Northrop F-5 Tiger II“ kilpas raitė virš Miumlisvilio - kito panašaus dydžio miestelio. Tai nebūtų didelė problema, tačiau pilotai buvo įsitikinę, kad džiugina Langenbruko gyventojus. Tiesiog įvyko klaida. Bet dabar prasideda juokingoji dalis - kodėl tai įvyko?

„Patrouille Suisse“ atstovai teisinosi, kad jų įranga sena, o tarp šių miestelių tėra 6,5 km. Reaktyviniam naikintuvui šis atstumas yra visiškas niekas. Tiesiog tie F-5 yra aštuntojo dešimtmečio orlaiviai - jie neturi modernios navigacijos ir pilotai paprasčiausiai paklydo naudodami seną, netinkamo mastelio įrangą. Tiesa, vienas iš pilotų yra iš Langenbruko, kas šį pasiteisinimą šiek tiek sumenkina.

Langenbrukas ir Miumlisvilis yra šiek tiek panašūs, tačiau jei esi vietinis, juos tikrai gali atskirti. Sutrukdė tik nelaiku pasimaišęs sraigtasparnis - vienintelis vietinis pilotas stengėsi išlaikyti saugų atstumą ir trajektoriją ir pamiršo paieškoti savo miestelio ženklų. Bet čia kuriozai nesibaigia.

Jei virš jūsų galvų sudūgztų akrobatiniai lėktuvai, tik apsidžiaugtumėte. Tačiau Miumlisvilio gyventojai nesidžiaugė triukšmu. Tuo metu miestelyje vyko kita šventė - Jodliavimo festivalis. Taigi, dalyviai miklino balsus, kaitaliodami žemo ir aukšto dažnio garsus, o virš galvų pasirodė nelaukti svečiai. Na, bet nedidelė pertrauka niekam nepamaišė - juk pasirodymas truko tik kelias minutes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(41)
(5)
(36)

Komentarai ()