Kiek Lietuvoje kainuos ir kada pasirodys naujieji „iPhone 11“?  (12)

Antradienio vakarą Kupertine, JAV pristatyti naujausi „Apple“ telefonai pritraukė daugybę žiūrovų – tiesioginę pristatymo transliaciją vien per „Youtube“ stebėjo apie pusantro milijono žmonių. Renginio metu buvo pateiktos ir įrenginių prekybos pradžios datos bei kainos. Tačiau tik JAV rinkai. O kokios bus kainos ir prekybos datos Lietuvoje?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ryšio operatorius „Telia“ informavo, kad visų trijų „iPhone 11“ serijos įrenginių (paprastojo, „Pro“ ir „Pro Max“) išankstiniai užsakymai bus priimami nuo rugsėjo 20 dienos, o prekyba prasidės nuo rugsėjo 27 dienos. Tuo tarpu oficiali informacija apie kainas kol kas neskelbiama – panašu, kad kainodaros derinimas dar nėra užbaigtas.

Tačiau galime pažvelgti į amerikietiškų ir europietiškų „Apple“ produktų kainų santykį ir pabandyti pasidaryti išvadas patys.

Pavyzdžiui, pernykštis „iPhone XR“, „Apple“ parduotuvėje netrukus po išleidimo kainavęs 750 JAV dolerių, Lietuvoje kainavo 880 eurų. Naujasis „iPhone 11“ JAV yra 50 dolerių pigesnis, todėl galima pagrįstai manyti, kad ir Europoje jo kaina bus 50-60 eurų mažesnė. Tad mūsų prognozė – 820 arba 830 eurų už telefoną su 64 GB vidinės atminties.

Pereikime prie brangesnių „Pro“ modelių. „iPhone 11 Pro“ yra tiesioginis „iPhone XS“ įpėdinis. Praėjusių metų „Apple“ įrenginys iškart po išleidimo JAV kainavo lygiai tiek pat, kiek ir šiemetinis – nuo 1000 JAV dolerių. Kaina Lietuvoje prekybos pradžioje buvo 1180 eurų. Galima beveik užtikrintai teigti, kad ji skirtis neturėtų. O jei skirsis – galėsime daryti išvadas apie derybinių pozicijų galios pasikeitimus.

„iPhone XS Max“ pernai JAV rinkoje kainavo nuo 1100 dolerių, Lietuvoje – nuo 1280 eurų. Šiemetinio „iPhone 11 Pro Max“ modelis su mažiausiu vidinės atminties kiekiu (64 GB) doleriais kainuoja tiek pat – 1100. Tad vėlgi galima saugiai daryti išvadą, kad ir lietuviška kaina bus apie 1280 eurų.

Lieka neatsakytas klausimas, kokią sumą mūsų šalies operatoriai ir kiti platintojai siūlys žmonėms, kurie nuspręs grąžinti anksčiau įsigytą „iPhone“ – amerikiečiams žadama, kad grąžinama suma galės siekti 600 dolerių. Pagal tą pačią logiką būtų galima tikėtis viršutinės apie 700 eurų ribos, tačiau šį skaičių gali pakoreguoti Europos ir JAV mokesčių sistemų skirtumai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Vaidas Neverauskas
(2)
(18)
(-16)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: