Sveikas minimalizmas? Lenkai pristato įdomų klasikinį telefoną (Video)  (6)

Vakar buvo paviešintas naujasis telefonas – minimalistinis „Mudita Pure“, kuris skirtas pavargusiems nuo virtualių trukdžių ir pagundų bei norintiems ramybės šiame moderniame pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šie naujieji telefonai turės ypač žemą specifinį sugerties faktoriaus (SAR) lygį (ypač mažą skleidžiamos elektromagnetinės spinduliuotės lygį), akis mažiau varginantį „E Ink“ ekraną (naudojamą elektroninėse skaityklėse) ir bateriją, kuri laikys iki 2 savaičių.

Šį naują gaminį sukūrė vienas iš Lenkijos žaidimų bendrovės „CD Projekt“, sukūrusios žymiąją „The Witcher“ trilogiją, įkūrėjų Michalas Kicinskis, surinkęs visus reikalingus finansus per internetinę platformą „Kickstarter“.

Pasak autoriaus, nors jis ir vertina naujų technologijų teikiamą naudą, visgi negali praleisti pro akis, kaip šios technologijos atsiliepia mūsų sveikatai ir gerovei. Dėl šios priežasties jis sukūrė naują technologijų kompaniją „Mudita“, sieksiančią skatinti labiau subalansuotą gyvenimo būdą.

„Kiekvieną dieną mes esame apkraunami įvairia informacija – darosi vis sunkiau pasiekti savo vidinę ramybę. Mes esame įsitikinę, kad „Mudita Pure“ gali būti naudojamas kaip antraeilis telefonas, leisiantis mums „atsijungti“ vakarais, savaitgaliais ir švenčių metu, kad galėtume tinkamai praleisti laiką su artimaisiais ar pasimėgauti vienatve“, – teigė M. Kicinskis.

Klasikinė klaviatūra, 2G/3G/4G/LTE ryšio palaikymas, ypač žemas SAR lygis, galimybė skambinti ir siųsti SMS žinutes bei muzikos leistuvas – „Mudita Pure“ telefonai ketina turėti visas minimalias funkcijas. Jis neturės nieko, kas galėtų mus trikdyti ar apkrauti informacija, kuria mes ir taip būname apkrauti. Ekranas neskleis mėlynos šviesos, nebus ir programėlių, nuolat reikalaujančių mūsų dėmesio.

„Muditos“ įmonėje mes tikime, kad geriausi dalykai nutinka, kai mes būname į juos visiškai įsitraukę. Kol technologijų milžinai bando pripildyti mūsų gyvenimus daugiau technologijų ir apriboti mūsų privatumą, skatindami dalytis ir gyventi gyvenimą per jų prietaisus ir platformas, „Mudita“ nori atvirkščiai. Mūsų misija yra atimti visą spaudimą, kylantį iš socialinės medijos, ir „visada prisijungęs“ požiūrio per edukaciją ir nereikalingų technologinių elementų pašalinimą iš mūsų kasdienybės, taip leidžiant gyventi „atsijungus“. Mes norime sukurti labiau subalansuotą žmonių santykį su technologijomis“, – teigė M. Kicinskis.

Daugiau informacijos galima rasti „Mudita Pure“ puslapyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(41)
(2)
(39)

Komentarai (6)