Viskas dėl parūkytos Elono Musko „žolytės“ ar tai kur kas rimčiau? Pranešama apie audringus „Tesla“ ir „Panasonic“ santykius (Video)  (6)

Pranešama, kad „Tesla“ ir „Panasonic“ užklupo sunkūs laikai. Kompanijų santykiai yra gana audringi ir tai atsitiko kaip tik tuo metu, kai „Tesla“ paskelbė, kad ruošiasi gaminti savo baterijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wall Street Journal“ straipsnyje cituojami „Panasonic“ kompanijos šaltiniai, kurie kalba apie audringus santykius su „Tesla“. Su kompanija, tapusia svarbiausia baterijų gamintojo partnere.

Per pastaruosius kelerius metus „Tesla“ kompanija tapo didžiausia ličio jonų baterijų vartotoja pasaulyje, o „Panasonic“ tapo pagrindiniu jos tiekėju.

Bendradarbiavimas vyksta dar nuo pirmojo „Tesla Roadster“ elektromobilio, o prieš pradedant gaminti „Model 3“ – abi bendrovės pradėjo dar labiau bendradarbiauti.

Toje pačioje „Gigafactory 1“ gamykloje, Nevadoje, „Panasonic“ gamina elektromobiliams baterijų elementus, o „Tesla“ juos surenka į baterijų sistemas.

„Gigafactory 1“ greitai tapo didžiausia ličio jonų baterijų gamykla pasaulyje, tačiau kiek anksčiau šiais metais „Tesla“ pareiškė, kad „Panasonic“ baterijų gamybą riboja „Model 3“ elektromobilių gamybą.

Dabar „Panasonic“ šaltiniai teigia, kad abi bendrovės ginčijasi dėl baterijų kainų, laiko, per kurį reikia padidinti gamybą, ir „kultūros“:

„Panasonic viduje įsivyravo opozicija šiam kompanijų aljansui. Nors ponui Tsugai patinka pono Musko numatomi sunkūs tikslai ir jų pasiekimas – bent jau retkarčiais – kitiems Panasonic vadovams ir valdybos nariams nepatinka [Musko] elgesys. Tai apima 2018-ųjų rugsėjo mėn. įvykį, kai Elonas Muskas komiko Joe Rogano laidoje rūkė suktinukę. Japonijoje marihuanos vartojimas yra sunkus nusikaltimas, o su ja susijusius įžymybės dažnai yra priverstos atsiprašyti.“

Pranešama, kad ir Elono Musko „nano valdymo“ stilius neįtinka „Panasonic“:

„Pono Musko valdymo stilius trikdo Panasonic. Turėdama šimtus tūkstančių darbuotojų, Panasonic buvo įpratusi suteikti savo padaliniams savarankiškumą, sprendžiant problemas. Tie padaliniai galėjo judėti lėtai, siekdami japonų-stiliaus sutarimo, tačiau jiems nereikėjo visko paruošti iki vadovų susitikimo Osakoje.“

Taip pat pažymima, kad generalinis „Panasonic“ direktorius Tsuga yra vienintelis iš likusių partnerystės su „Tesla“ šalininkų.

Per praėjusius metus „Tesla“ neteko dviejų vadovų, atsakingų už ryšius su „Panasonic“. Tačiau „Panasonic“ ką tik pasamdė buvusią ilgametę „Tesla“ baterijų vykdomąją direktorę Celina Mikolajczak vadovauti „Panasonic“ padaliniui „Gigafactory 1“ gamykloje ir tuo pačiu galbūt geriau sutarti su Elonu.

„Wall Street Journal“ pagrindinį dėmesį skiria „kultūriniams“ dviejų kompanijų skirtumams ir iš to atsiradusiems įtemptiems santykiams, tačiau neverta pamiršti ir to fakto, kad kompanijų santykiai pablogėjo, kai „Tesla“ labai intensyviai pradėjo judėti prie savo baterijų gamybos.

Štai visai neseniai „Tesla“ skelbė apie įspūdingus baterijų pasiekimus ir, kad įsigijo baterijų gamybos ekspertų įmonę. Netgi skelbta, kad „Tesla“ pradėjo į darbą priimti žmones, kurie ir bus atsakingi už „Tesla“ baterijų gamybą.

Akivaizdu, jog tai ir yra didžiausia „Tesla“ santykių su „Panasonic“ įtampos priežastis. Be to, „Panasonic“ taip pat pradėjo bendradarbiauti su „Toyota“. Tad ir japonų kompanija ieško naujų partnerių.

Tikėtina, kad „Tesla“ su „Panasonic“ ir toliau išlaikys gerus verslo santykius, juolab, kad abiems kompanijoms jie yra finansiškai naudingi, tačiau greičiausiai daugiau matysime įprastus baterijų tiekėjo ir pirkėjo santykius, o ne platesnį bendradarbiavimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(36)
(6)
(30)

Komentarai (6)