„Apple“ surado pasiteisinimą, kodėl pašalino Honkongo protestuotojų naudotą programėlę - patys kalti  (2)

Vienos didžiausių Jungtinių Valstijų kompanijos „Apple“ vadovas Timas Cookas teigia, kad Honkongo protestuotojų plačiai naudotą aplikaciją „HKmap.live“, kuria buvo sekama policija, iš „App Store“ pašalino dėl „kenkėjiško vartojimo“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip skelbia CNN, T.Cookas privačioje žinutėje bendrovės darbuotojams sakė, kad netinkamai naudota programėlė galėjo kelti pavojų teisėsaugai ir Honkongo gyventojams.

T.Cookas tikino, kad sprendimas esą nebuvo lengvas, bet „Apple“ turėjo „patikimos informacijos“ iš Honkongo pareigūnų ir programėlės vartotojų, kad aplikacija buvo pasinaudojama kenkėjiškais tikslais.

„HKmap.live“ protestuotojai naudodavo perteikti informacijai, kas vyksta Honkonge. Šuns paveikslėlis rodo, kur šiuo metu yra policija, policijos automobilis žymi stovėjimo vietą, o fotoaparatas – tiesioginės transliacijos tašką, rašo CNN.

Anot „Apple“ vadovo, piktybiški protestuotojai, aplikacijoje matydami, kad šalia nėra policijos, puldinėdavo gyventojus ar kėsindavosi į jų turtą.

Atsirado šūviai

Įvairaus masto demonstracijos Honkonge vyksta jau keletą mėnesių. Rugpjūtį, minint Baltijos kelio 30-metį, protestuotojai pamėgino išreikšti savo vienybę susikibdami į gyvą grandinę.

Tačiau taikiuose protestuose pradeda rastis smurto. Spalio pradžioje policija nutarė ar gavo nurodymus elgtis agresyviau ir protestus malšino ne tik ašarinėmis dujomis ir lazdomis, bet ir šaunamaisiais ginklais. Vienas protestuotojas buvo pašautas į krūtinę revolveriu, skelbė „The Guardian“.

Neramumai Honkonge laikomi didžiausiu iššūkiu Kinijos prezidentui Xi Jinpingui nuo 1997 metų, kai buvusi kolonijinė valdytoja Didžioji Britanija perdavė miestą Pekinui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai (2)