„Kriogeninė baterija“ galės atsinaujinančią energiją saugoti mėnesius ir tai darys 3 kartus pigiau nei ličio jonų kaupimo sistemos – Jungtinė Karalystė skelbia apie didžiausią tokį energetikos projektą Europoje (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2019-11-07 14:53
Labai gerai tokie įrenginiai labai reikalingi. Tik nutylima kad įkrovimo/iškrovimo NK jei pasieks 40% tai bus gerai, jei 50% tai būtu stebuklas.
gytis13 2019-11-07 15:32
Pritariu, naudingumas bus mažokas, aišku tiek išaugs energijos kaina...
AAA000 2019-11-07 16:46
neisaugs tiek. cia butent pardavimo kaina elektros rinkoje - kokia jie galetu pasiulyt. kai konkuruoja su kitais tiekejais. sito energijos tiekejo privalumas - jie gali uztikrint gamyba bet kada. aisku ribota kieki - bet uztat pastovu. vejas pigiau - bet jie negarantuoja pastovumo nu tai dotuos sita tiekeja ir bus kazkoks vidurkis galutiniam vartotojui. greiciausiai net pigiau nei 13 centu uz kwh. o sita jegaine tiesiog beveik visalaik rezerve tupes uzkrauta. cia balastine technologija kaip balastui - rodikliai neblogi. ir manau ekologiskiau nei licio akumai. bet sudetingas variantas visgi... privalumas - statyt gali belenkur - kur yra oro kruonio tipo saugyklas belenkur nepastatysi... manau tikrai verta investavimo.
bahuriux 2019-11-07 19:39
Jei aš turėčiauiau vėjo jėgainių parką, tai stabdyčiau, jei man nemokėtu, na nebent jei dėl 30 minučių tai nestabdyčiau. Itariu kad vėjo jėgainės turi tam tikrą darbo trukmės resursą ir jei už tai negauni pinigų, tai ekonomiškai naudingiau nesukti ir negaminti už dyką, mažiau dėvėsis komponentai, kaip guoliai, sparnų lonžeronai, sparnų paviršius ir tt. Žinau kad el energijos rinkoj yra atvejų kai vos neprimoka už tai, kad tik pirktum el energiją, kai jos perteklius ir dar naktimis pvz. Kitas dalykas verslininkai nėra durni kuo labiau užkiši rinką nemokama energija kad ir naktį, tuo labiau nukris ir dieninio tarifo kainos, ypač dėl tokių gigantiškų baterijų, čia kaip opec su nafta panašiai manipuliuoja, tokie rinkos dėsniai.
AAA000 2019-11-07 21:57
ten siektiek kitaip viskas. tu kaip gamintojas isipareigoji patiekt tam tikra kieki energijos. ir jei vejo ner - tau ragas nevykdai isipareigojimu. kuo stambesnis tiekejas - tuo didesni nuostoliai. nu ir daro neigiamo tarifo sutartis su pvz Norvegu vandens saugyklom-elektrinem. kad uzpildyt spragas. o to perteklinio galingumo pilna. dabar stato kelis projektus Europoje, kur daro apsildytus ezerus. ir kaitina tiesiog visa ezera. ezero virsuje plaukioja tiesiog apsildantis sluoksnis - kad siluma nenugaruotu oran. ir visa miesta sildo. vos ne dykai. ten isvis tik ant keliu laipsniu skirtumo viskas veikia. ir tokiu projektu tik dauges - nes visi nori gamint, gaut babkes ir kazkam ta elektra ikist. bendriju modeliai visokie ir t.t.. ir konkurencija tik dides del kvotu. atitinkamai perteklio bus dar didesnes kruvos. pas mus kai monopoliai visokie ir korupcija - nesimato taip sitas progresas energetikoje. Europoje taip nedraudzia verslui ir privatininkams list i energetika. pvz Norvegai tai isvis, kazkokius pasaulinio desimtuko krioklius net sugriove, kad hidroelektrines del babkiu pastatyt nusiperka upes privatininkai. palygink - kas pas mus galima ? sulinius ir lauko sikinykus tuoj atims vietoj to, kad leistu liaudziai vystyt energetika - draudimus su apribojimais tik stampuoja. ir mokescius lempinius delioja. ant kaminu juk norejo skaitiklius tersimo kabint dabar su automobiliais kazkokia nesamone stume - cia juk kisimasis i energetika. tik sektoriaus - neakivaizdziai tiesioginis. straipsny pvz isiskaityk - privatus kapitalas ten pamineta. rasai "jei tavo parkas". uzsienyje tu gali but tokio parko akcininku. smulkiu. ir dalyvaut. burt kitus smulkius ir savo variantus stumt. dabar tik forume tegalim papezet... ten net vartotojai buriasi i interesu grupes ir diktuoja salygas gamintojams. nes ten tai daryt galima. o pas mus istatymai tokie, kad vartotojas yra nulis. o monopolininkas vartotoja gali net is nuosavybes ismest. uz priverstines paslaugos neipirkima kaip vergus pardavineja visokie konservai ir panasus Lietuvos "gelbetojai" musu vartotojus... nors kliedima apie rinkos kurima... va tas vyksta energetikoje.
immortallt 2019-11-07 22:46
Yra kitas dalykas, ko šio forumo durnelis negali suprasti, nes nemoka aritmetikos, o visus, kurie moka, bando įžeisti. Net jei ir kainuos toks sprendimas 3x pigiau įrengti (greičiausiai kainuos gal 30% pigiau), tai dėl vos ne 2.5x prastesnio efektyvumo reikės beveik 2 kartus didesnio tarifų skirtumo, kad atpirktų kapitalo kaštus, bet aišku, kam tai rūpi, svarbu iškart pinigų mažiau reikia, o ką paskui daryti ir iš ko išlaikyti - taigi niekam nerūpi.
AAA000 2019-11-08 08:32
ooo - naujiena is imortal - viesai prisipazisti, kad esi durnelis? verslo interesai nera visuomenes interesai. buhateriams to niekada nesuprast. jei rezultatas ilgailaikeje perspektyvoje teigiamas -bet nesutampa su verslo interesais - verslo interesus galima drasiai mest uz borto. taip yra ugdomas verslo solidumas - kad verslas nesiktu i sulini is kurio visi geria - tame tarpe ir jie patys. nesvarbu kad jie iperka geresnius filtrus. tokius parazitus - kur ziuri tik asmenines naudos isvis reikia dusint kaip reiskini nemanai - imortal? ai - nu tu juk tam issilavinima paskyrei ir labai daug investavai - kad tokius atstovaut - greiciausiai busi pries
LY5 2019-11-08 18:27
Arba čia fake news, arba kažkas planuoja pasipelnyti iš naivuolių, neturinčių fizikos pagrindų. Cituoju:skirtingai nuo tradicinių ličio jonų baterijų sistemų, kurios paprastai energiją išlaiko keletą valandų... Nuo kada Li jonų baterijos tapo tokios neefektyvios?