Fukušima atgimsta: beveik 4 kartus išaugę energijos pajėgumai ir ties tuo nesustojama – dar 21 energetikos projektas šią vietą pavers tikru energijos centru  ()

Fukušimą 2011-aisiais nuniokojo cunamis ir branduolinė nelaimė, tačiau dabar ši Japonijos prefektūra atgimsta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Nikkei Asian Review“ praneša, kad šią Fukušimos teritoriją ketinama paversti „atsinaujinančios energijos centru. Čia pagamintą elektros energiją tiekti į nacionalinius elektros tinklus ir taip Japonijos sostinei leisti apsirūpinti atsinaujinančia energija.“

Fukušimos valdžia jau nuo pat 2011-ųjų – kai šią teritoriją nusiaubė 9 balų žemės drebėjimas ir po jo kilęs cunamis sukėlė didžiausią branduolinę nelaimę po Černobylio – spartina atsinaujinančių energijos šaltinių sektorių.

Siekiama, kad ši teritorija būtų maksimaliai efektyviai išnaudojama ir jau 2040-aisiais metais visas regionas 100 proc. apsirūpintų tik iš atsinaujinančių energijos šaltinių – saulės, vėjo, hidroenergijos ir biomasės – pagaminta energija.

2018-aisiais bendras Fukušimoje esančių atsinaujinančių energijos (elektros aut. past.) jėgainių pajėgumas siekė 1,5 GW ir tai yra didžiulis šuolis, atsižvelgiant į tai, jog 2012-aisiais pajėgumai siekė apie 400 MW.

Kaip skelbia „Nikkei Asian Review“, naujajame etape numatyta įgyvendinti 11 naujų saulės jėgainių ir 10 vėjo jėgainių projektų.

Šios jėgainės bus įrengiamos nenaudojamuose žemės ūkio paskirties plotuose ir kalvotose vietovėse.

Tikimasi, kad naujos elektrinės, kurių bendros išlaidos (projektavimo, vietų parengimo, statybų ir kiti darbai aut. past.) per ateinančius penkerius metus sudarys apie 2,75 mlrd. JAV dolerių, papildomai Fukušimos energijos pajėgumus padidins 600 MW.

Taip pat jau yra numatyta nutiesti ir naują, 80 kilometrų ilgio elektros liniją, kuria atsinaujinanti energija bus tiekiama Tokijo metropoliui.

Fukušimos valdžia tikisi, kad jų teritorijoje esamų ir būsimų atsinaujinančių energijos išteklių pagaminamos energijos kiekis bendroje Japonijos nacionalinėje energetikos struktūroje iki 2030-ųjų sudarys nuo 13 iki 14 proc.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(30)
(0)
(30)

Komentarai ()