Huawei atsisakė amerikietiškų detalių  (6)

Naujausiuose Kinijos kompanijos Huawei Mate 30 serijos išmaniuosiuose telefonuose nebėra JAV pagamintų detalių. Jas pakeitė Nyderlanduose, Taivane ir Japonijoje pagaminti lustai


Visi šio ciklo įrašai

  • 2019-12-04 Huawei atsisakė amerikietiškų detalių  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos kompanija Huawei, savo gaminamuose telefonuose nebenaudos JAV pagamintų komponentų. Rugsėjį pristatytame naujausiame Huawei išmaniajame telefone Mate 30 su išlenktu ekranu ir plačiakampėmis kameromis, nebėra nė vienos amerikietiškos detalės. Apie tai rašo The Wall Street Journal, su nuoroda į kompanijos UBS ir Japonijos technikos laboratorijos Fomalhaut Techno Solutions ataskaitas.

Anksčiau Huawei naudojo tokių tiekėjų, kaip Qorvo Inc. (NC) — lustų, kuriais išmanieji jungiasi prie mobiliojo ryšio bokštų, gamintoja – detales. Tarp Huawei partnerių taip pat buvo tokios kompanijos, kaip Skyworks Solutions Inc. (MA), Broadcom Inc. (CA), gaminanti Bluetooth ir Wi-Fi lustus, o taip pat Cirrus Logic Inc. (TX), gaminanti lustus atkurti garsui.

Naujuose Mate 30 modeliuose naudojamai Nyderlandų kompanijos NXP Semiconductors NV audiolustai. Analizė parodė, kad galios stiprintuvus, kuriuos anksčiau tiekė Qorvo arba Skyworks, pakeitė gaminami HiSilicon — dukterinės Huawei kompanijos, užsiimančios mikroschemų kūrimu. Kitus komponentus Kinijos korporacijai tiekia dar ir Taivano kompanija MediaTek ir Japonijos Murata.

Huawei atstovai pareiškė WSJ, kad kompanija „linkusi tęsti integravimą ir pirkti komponentus iš amerikiečių partnerių“, visgi, jei tai bus neįmanoma dėl JAV administracijos sprendimų, jai neliks kito pasirinkimo, kaip tik rasti alternatyvius tiekimo šaltinius.

Huawei siekia atsikratyti priklausomybės nuo JAV gamintojų ne tik išmaniųjų telefonų sferoje, WSJ pabrėžė kibernetinio saugumo kompanijos darbuotojas. Pasak jo, Huawei išmoko be JAV komponentų gaminti bazines 5G stotis, kurios yra esminė greitojo ryšio infrastruktūros dalis.

Apklausti ekspertai teigia, kad, nors Huawei sugebėjo atsisakyti amerikietiškų lustų, kompanijos išmaniuosiuose telefonuose veikia Google sukurta operacinė sistema Android. Rugsėjį pristatytas Mate 30 buvo pirmasis stambus Huawei telefonas, kurį naudotojai gavo be iš anksto įdiegtų Google programėlių. Anksčiau Huawei generalinis direktorius ir įkūrėjas Ren Zhengfei, duodamas interviu CNN, sakė, kad jo kompanija tebegali tapti didžiausiu išmaniųjų telefonų prekės ženklu pasaulyje, netgi nepaisant prarastos teisės naudoti Google programinę įrangą.

Šių metų gegužę JAV valdžia įtraukė Huawei į juodąjį sąrašą įmonių, negalinčių visapusiškai naudotis amerikietiškomis prekėmis ir technologijomis. Dėl tokio žingsnio tokios kompanijos, kaip Qualcomm Inc. ir Intel Corp. nebegali eksportuoti lustų į Kiniją. Vašingtono nuomone, Pekinas savo 5G tinklų įranga, kuri tiekiama į Amerikos rinką, – taip pat ir gaminama Huawei, – užsiima šnipinėjimu, taip keldamas grėsmę šalies nacionaliniam saugumui


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(19)
(6)
(13)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: