Kaip į koronovirusą reaguoja E. Muskas ir „Porsche“? Dvi totaliai skirtingos reakcijos  (9)

Kalifornijos, JAV, valdžia pareikalavo, kad „Tesla“ uždarytų gamyklą Frimonte, kadangi tai – ne pirmos būtinybės veikla. Elektromobilių gamintojai buvo nurodyta, kad privalo gamykloje sumažinti operacijų skaičių iki minimalių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-03-21 Kaip į koronovirusą reaguoja E. Muskas ir „Porsche“? Dvi totaliai skirtingos reakcijos  (9)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokia žinia atkeliavo po to, kai Elonas Muskas, „Teslos“ vadovas, pareiškė, kad Frimonto gamykla ir jos darbuotojai tęs savo veiklą, kaip įprasta, nepaisydamas valstijoje išleisto įsakymo, kad įmonės turėtų lėtinti sūkius, o žmonės, kurie jaučiasi blogai ar nesijaučia saugiai, į darbus nevyktų.

„Tesla“ tikrai nėra pirmo būtinimo verslas, kaip apibrėžia Alamedos apygardos sveikatos įstatymas. Todėl leidžiama palaikyti tik būtinaiusias operacijas“, – pabrėžė apygardos šerifas.

Minėtoje apygardoje nurodyta sumažinti kelionių skaičių, apriboti verslų vykdomas veiklas, taip pat paskatinti žmones likti namuose – taip siekiama suvaldyti koronaviruso plitimą.

Nurodymas riboti veiklą „Teslą“ pasiekė įpusėjus pasirengimą naujojo visureigio „Model Y“ gamybai. Šs vsureigis, manoma, bus paklausiausias iš visų elektromobilių gamintojo modelių.

Kiek anksčiau šiemet, skelbia carscoops.com, „Tesla“ turėjo stabdyti gamyklą Kinijoje. Veikla buvo nutraukta 10 dienų.

„Porsche“ mąsto kitaip

Vokietijos prabangių automobilių gamintojas „Porsche“ išplatino pranešimą, kuriuo teigia, kad dviems savaitėms stabdo savo gamyklas. Teigiama, kad to reikėjo imtis ne tik siekiant stabdyti koronaviruso plitimą, bet ir susidūrus su tiekimo grandinės nesklandumais.

Skelbiama, kad Cufenhauzeno ir Leipcigo gamyklos bus dviems savaitėms uždarytos nuo kovo 21-osios, šeštadienio.

„Norime apsaugoti savo darbuotojus ir užkirsti kelią koronaviruso plitimui. Kokios pasekmės laukia, dar sunku pasakyti. Tačiau jau dabar aišku, kad 2020-ieji bus iššūkių metai“, – akcentavo Oliveris Blume, „Porsche“ valdybos vadovas.

Jis pažadėjo, kad situacija bus nuolatos stebima. Be to, kad stabdoma gamyba, kompanija ėmėsi ir kitų priemonių: uždraudė darbines keliones, darbuotojai raginami dirbti iš namų, o susitikimai ir konferencijos organizuojamos nuotoliniu būdu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(25)
(4)
(21)

Komentarai (9)