Rusijos oro pajėgos išplatino detaliausią naujojo „Su-57“ galimybes demonstruojantį vaizdo įrašą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kyborg 2020-03-30 19:41
1:19-1:22 aiškiai matoma išsikišus raketa, tad ji ne iš vidinio skyriaus, o nuo išorinio pilono paleista.
bahuriux 2020-03-30 20:27
Lėktuvas labai įspudingas, kamufliažas COOL ir funksionalus, sparnų mechanizacija tikrai aukšto lygio, nuo to geras manevringumas. Bet jo nematomumas man kelia didelių įtarimų. Kniedės ant sparnų, užsparnių ir eleronų niekaip negali būtu suderinamas dalykas su stealth, na tarkim nudažytas jis su spec dažais, bet tai netaspats, tuose vietose dažai trupa. Kitas niuansas varikliai iš galo jie padaro lėktuvą įprastai matomu radarams. https://en.wikipedia.org/wiki/Sukhoi_Su-57 Čia palčiau apie RCS Radar cross-section https://en.wikipedia.org/wiki/Radar_cross-section https://www.globalsecurity.org/military ... ft-rcs.htm
bmk1245 2020-03-31 11:20
Geriausiu atveju - 4.5 karta.
Nerkus 2020-03-31 12:14
Kiek pas pačius rusus skaičiau apie šį lėktuvą, tai jame dabar įdėtas ne toks variklis kuris turėtų būti, o toks kokio reikia gali būti pagamintas apie 2026 metus.
siqis 2020-03-31 12:38
Vienam jau yra prikabintas 1 prototipinis variklis. Jo dizainas tikrai nepanašus į stealth.
Gastonio 2020-03-31 13:14
Lėktuvas toli gražu nėra stealth, bent kol kas, bet, žinoma, RCS geresnis negu Su-27 modifikacijų. Ko gero biudžetas jiems tiesiog neleistų aptarnauti spec dangas šiuose lėktuvuose, jei jie iš viso turi sukūrę kažką panašaus į F-22 ar F-35 dangas. Galbūt serijinis egzempliorius turės labiau išbaigtą fiuzeliažo paviršių, mažesnius tarpus, tarp, pvz., šasi ir ginkluotės skyrių durelių. Bent iš nuotraukų atrodo, kad ten pirštas tilptų. Bet išvaizdos ir manevringumo prasme - įspūdingai atrodanti mašina. Ir įdomu, koks yra į šonus ir gale žiūrinčių radarų efektyvumas.
siqis 2020-03-31 13:26
Labai prastai su-57 su stealth:
Niemand 2020-03-31 13:29
Nelabai suprantu, kodėl jie kuria itin manevringą naikintuvą (ar bent jau reklamuodami daro tai pagrindiniu akcentu). Dog-fight'ų laikai senai pasibaigė, nuo raketų neprimanevruosi, perkrovos ne tos, išgelbėti gali tik decoy'jai, elektronika ir mažas radarams ir IR matomas profilis. Gal aš klystu, bet man šiuolaikinis lygiaverčių šalių oro mūšis atrodo plius minus: prisiartinau kiek tik įmanoma nepastebėtas, paleidau visas turimas raketas į taikinius, apsisukau ir greitai greitai muilinuosi, kol atgal niekas neatskrido. Kurių galų tam didelis manevringumas?..
siqis 2020-03-31 13:35
Net '"ne nematomass" F-16 - geriau negu su-57
Gastonio 2020-03-31 13:48
Na, tokio mūšio tarp "stealth" naikintuvų dar nebuvo, tad neaišku, kaip viskas pasisuktų. Jeigu priešiškos oro pajėgos didelės ir gana technologiškai pažangios, nejau pavyktų per didelį atstumą visus iškloti ir neususikirsti artimame mūšyje? F-22 juk irgi labai manveringas naikintuvas, matyt ne veltui. Be to, ar didelio nuotolio raketoms užtektų energijos atlikti manverus? Juk sistemos praneštų, kad atskrenda raketos ir pilotai turėtų laiko kažką su tuo daryti.
NekenciuReklamos 2020-03-31 14:10
kol rusai "pakurs" ta Su57, tinkama karybai, USA su Kinija jau "kariaus" kosmose. Nes situacija yra labai paprasta, islaidos kuriant nematomus orlaivius kyla eksponentiskai kai pradedi arteti prie kuo mazesnio nematomumo. I kitos puses, gereja ne tik Stealth technologijos, bet ir radaru technologijos, sunku nuspet kas dar musu laukia po 20 metu, pilnai gali but kad radarai tiek istobules, kad jokios dabartiniu laiku stealth technologijos nepades. Bet kaip bevertintum, rusai beviltiskai atsilieka visose technologinese sferose (supervalstybiu lygoje).
bahuriux 2020-03-31 15:31
Manau, kad stealth galima nebenaudoti, manau laisvai galima visus tuos stealth lėktuvus matyti su ilgų bangų radarais ir ankstyvojo įspėjimo radarais. Tiesa su jais nutaikyti raketos nelabai eina dėl tikslumo tūkumo. Jei perprogramuoti raketų sistemas taip, kad būtu galima paleisti raketą pusiau neužlockintą į taikinį kurį mato ilgų bangų radaras ir tik priartėjus per kelis, ar kelioliką km raketa užsilockintu ant trumpų bangų, kaip įprasta, kai jau signalo stiprumas būtu pakankamas net ir nuo stealth lėktuvo. Prie to pačio raketos manau bus tobulinamos kad dirbtu plačiame bangų diapazone ir netgi toj pačioj raketoj gal būtu galima dar ir iR sensorių įmontuoti, kad išvengti užlockinimo nepavyktu jokiom priemonėm ir napastebėtam niekur nepavyktu prasmukti, tada visa 5 karta būtu taspats kas 4 karta, neliktu jokių privalumų. Čia kaip katės ir pelės žaidimas, visada taip buvo, jei kuriami nuodai kuriami ir priešnuodžiai. Dėl dog fight visi nuvertina manevringumą, tai gal ir ne pats svarbiausias dalykas, bet vienas iš sudedamūjų dalių. Dog fight'e reikia 1. greičio, (tiksliau pagreičio, tiksliau galingų variklių palei masės ir traukos santykį). 2. manevringumo. 3. geros aerodinamikos, kad lėktuvas posūkiuose neprarastu kinetinės energijos. 4. daug ir svarbiausiai galingų ginklų. 5. žinoma gerai ištreniruoto piloto. Kai yra visi šitie komponentai, priešus tiesiog triuškini artimam oro mūšyje santykiu 10 su 1, jei nors vienas komponentas yra prastas priešas tai žinos ir pritaikys atitinkamą stategiją išnaudoti silpną vietą ir geras brangus, bet nemanevringas lėktuvas pavirs geru taikiniu. Negalima nuvertinti manevringumo, taip pat kaip kažkada amerikiečiai nuvertino kulkosvaidį nes manė kad šiuolaikinis dog fight vyksta tik su raketom. Realybėj gavosi su F 4 jei neklystu taip, kad iššovus visas raketas lieki beginklis prieš daug prastesnį lėktuvą ir neturi net teorinių šancų išgyventi. Dėl raketų neišvengiamumo kažkas rašė, jų eina išvengti labai lengvai (rašiau anksčiau detaliai, tai nesikartosiu daug), jei tik turi greičio bent jau netoli 1 mach ir ne bombonešyje sėdi ir jei neparskrenda 5 raketos iš skirtingų pusių vienu metu. Simuliatoriuje su f22, arba f16 galiu išvenginėti raketų visą dieną, arba kol kuras baigsis.
Kyborg 2020-03-31 16:28
Ir iš kur gi tas trumpų bangų radaras atsiras šalia taikinio? Raketos savyje radarų neturi, tiek žemė-oras, tiek oras-oras raketos link taikinio vedamos antžeminio radaro, arba įmontuoto naikintuve. Tuo tarpu raketos su IR sensoriumi prieš 5 kartos naikintuvus visiškai neefektyvios, šios kartos naikintuvų vienas iš reikalavimų būtent sumažintas šilumos išskyrimas, tad visas IR raketas be problemų išgaudys su "decoy flare". P.S. kokį simuliatorių naudoji?
Gastonio 2020-03-31 16:55
NekenciuReklamos 2020-03-31 18:33
Jus palikit dabartinius radaru apibrezimus ir savokas, trecioms neturtingoms salims. Tie kas turi pinigu, vysto sitokius radarus: https://eandt.theiet.org/content/articl ... th-planes/
immortallt 2020-03-31 19:32
Dar nerado iš kokio žaidimo?
Niemand 2020-03-31 20:25
Tai kad stealth ir teturi tik Jav & co ir Kinija. Kol kas net nepanašu, kad šita suškė pretenduotu į stealth. Net kaip versijos upgrade'as labai kukliai atrodo. Su raketom viskas gerai, jos per mažos radarams, nemato niekas iki keliu ar keliolikos km, o paskui jau lieka sekundės. Ir tai specializuoto radaro reikia. Kai filmuose pradeda pypsėti didelis raudonas užrašas, reiškia raketa įjungė aktyvu radarą ir užkabino lėktuvą, t.y. liko max 10 sek. Iki priartėjimo šiais laikais raketas tipiškai "veda" avacsai ir panašūs skraidantys radarai.
immortallt 2020-03-31 21:50
Ką jūs čia apie karinę techniką skiedžiat, iš kokių pinigų kurą pils, kai urals nafta nė už 20$ neina? Jie net savo reikmėms naftos nebegalės išgauti jei taip nafta pasilaikys. O iki 2026 tokia kaina pastoviai ir laikysis.
Gastonio 2020-03-31 22:41
Tai šnekėtis apie karines technologijas reik tik tada, kai ta šalis turi iš ko jas išlaikyti? Kad ir vienintėlis prototipas būtų, tiesiog įdomu ir šnekam.
NekenciuReklamos 2020-06-27 15:12
Pas SU57 yra SU35 varikliai tad sitas lektuvas neturi ne savo varikliu + vis dar yra prototipo stadijoje + kol nera stealth tipo varikliu, apie SU57 nera ne kalbos kaip stealth fighter. Kai tuo tarpu F22 jau dalyvavo kariniuose veiksmuose + akytviai taisomos inzinerines klaidos. USA turi apie 180 F22 VS Rusijos apie 18 SU57 Is kitos puses ziurint, net USA su savo finansavimu, nesugeba vis dar sukurti 100% paruosto karui F22. Apie F35 tai ten isvis tragedija, nors bent jau graziai atrodo .... Tad, dabar pagalvokit, Rusija turi savo 66milijardu finansavima VS USA 720milijardu. Kaip manote kurios salies pilotai turi daugiau praktikos ir galimybiu? Sakytumet USA? Bet priminsiu, kad F22 pilotai, NET 70% reikalaujamu skraidymo valandyu igyja skraidydami su spec.treniruociu naikintuvais, kurie NERA F22, isskyrus tik "pritempta" iki F22 avionika ir valdymo sistema. Tad, rusams dar reiks daug daug daug padirbeti, kol sukurs daugiau maziau veikianty realiom karo salygom SU57.