Unikalus radinys - daugybė senų, bet nenaudotų automobilių  ()

Nors daugelyje pasaulio vietų šiuo metu vyrauja sąstingis, tačiau panašu, jog bent jau keliems Argentinoje visų pamirštiems automobiliams tai – atgimimo metas. 27 metus angare laikytos bei nepasigestos italų bei prancūzų gamybos transporto priemonės pagaliau išvydo dienos šviesą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įdomu tai, jog „Alfa Romeo“, „Fiat“ bei „Peugeot“ modeliai taip niekada ir nebuvo registruoti, mat į sandėlį buvo atgabenti visiškai nauji.

„Autoblog“ rašo, jog visas vos keletą kartų užvestų automobilių parkas priklausė šių markių pardavimais užsiimančiai šeimai – vyrui ir sūnui, kurie dar 1990 metais žuvo smurtinėmis aplinkybėmis. Po nelaimingų įvykių pardavimai buvo tęsiami vos trejus metus, o tada viskas sustojo ir dūlėjo iki 2020 metų balandžio mėnesio.

Panašu, jog šie metai tapo lemtingais, mat kažkas turtą perėmė ir radiniu nusprendė paprasčiausiai atsikratyti. Anonimu norėjęs išlikti savininkas susisiekė su vietine naudotų automobilių pardavimais užsiimančia įmone bei pasiūlė automobilius tiesiog pasiimti.

Didžiąją dalį tuomečių prekybos atstovų paslėptų automobilių pagamino „Fiat“: nuotraukose pateikiamos kelios „Tipo“, „Uno“, „Tempros“ bei „Ducato“ modelių transporto priemonės. Šiuos pasiimti sutikę žmonės taip pat rado ir „Alfa Romeo 33“ bei „Peugeot 405“ porą.

Daugelis automobilių buvo laikomi uždarose patalpose, tad jų nepažeidė saulės spinduliai ar drėgmė, o šiuos nuplovus aukšto slėgio srove, vaizdas stulbina – atrodo lygiai taip pat, kaip ir 1993-iųjų lankstinuke. Tiesa, užsikūrė ne visi, tačiau nuostabos tai kelti neturėtų.

Automobilius priglaudusios įmonės savininkai neatskleidė, ką gi su šiais darys. Nė vienas iš jų nėra nei ypač geidžiamas, nei ekonomiškai taupus ar masiškai gamintas ir naudotas.

Štai, pavyzdžiui, itališkąjį „Fiat Uno“ rinkoje galite įsigyti ir už porą šimtų eurų. Tai, jog daugelis šių angare atrastų modelių yra nauji, be abejo, padidins jų patrauklumą, tačiau stebuklų vargu, ar galima tikėtis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(16)
(7)
(9)

Komentarai ()