Baltarusių „Stalker 2T“ - tikras Frankenšteinas su gumine oda  ()

Kartais kovinė technika būna gana keistų formų ir paskirčių. Viena tokių mūsų kaimynų gudų žvalgybos bei diversijos vikšrinė šarvuota mašina BRDM „Stalker 2T“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie ją pasakoja Lietuvos kariuomenės atsargos majoras ir ginkluotės entuziastas Darius Antanaitis. Pasak jo, mašinos vystymo pradžia buvo 1996 metais, o jau 2000 metais pasirodė pirmasis prototipas.

„Ši kovos mašina skirta veikti 300 kilometrų už fronto linijos, vykdyti taikinių nustatymą bei įvairias diversijas. Baltarusiai dėjo labai daug pastangų, kad mašina būtų kuo mažiau matoma. Minsko inžinieriai stengėsi sumažinti šilumos išmetimą, garsą bei galimybę mašiną pamatyti radarais. Ilgai negalvodami mūsų kaimynai aptraukė BRDM „Stalker 2T“ guma. Kaip jie išsprendė gumos degumo problemą– neaišku“, – pasakoja ginkluotės entuziastas.

Jo teigimu BRDM „Stalker 2T“ turi iš korpuso išlendančius du prieštankinių raketų paledėjus „9M120 Ataka“ su keturiomis raketomis ir 30 mm automatinę patranką, kuri sujungta su 7,62 mm kalibro kulkosvaidžiu.

„Ši mašina – tikras šarvuotas Frankenšteinas. Joje panaudotos dalys iš įvairių sovietų gamybos kovos mašinų, transmisija – iš priešlėktuvinės savaeigės vikšrinės mašinos „Tunguska“ – pasakoja karys. – O sovietinio tanko T-72 variklis, anot pačių baltarusių, šią 27,5 tonų mašiną gali varyti net 115 km/h greičiu iki 1 000 kilometrų be jokio degalų papildymo. Tokį greitį ir nuvažiuotą atstumą kol kas nepavyko pasiekti, ko gero, nei vienai vikšrinei kovos mašinai pasaulyje“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(33)
(11)
(22)

Komentarai ()