Kaip iš tikrųjų buvo sukurti legendiniai sovietų tankai — pamirškite apie sovietinių inžinierių genialumą, tikroji istorija visai kitokia

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Absoliutas 2020-05-19 14:33
Tai visa laime kad yra kvailiu kurie sukuria kazka naujo, tada protingi turi ka nukopijuoti. Nebutu kvailiu tai dar ir siandien medziuose gyventume.
Gastonio 2020-05-19 15:37
Yra video, kur detaliai papasakoja apie ginklų konstrukcijas, tad jeigu yra noras sužinoti daugiau, siūlau pažiūrėti visą. O čia yra konkrečiai dalis apie tai, ar Kalašnikovas pats sukūrė AK-47: https://www.youtube.com/watch?v=QeBi8jt7CdI?t=2966 Visos tiesos mes ko gero niekad nesužinosim, nebent bus išslaptinti dokumentai, o kadangi sovietai ir taip buvo linkę nesakyti tiesos, slėpti dalykus - viskas veikia prieš juos. Nei Stoneris (AR15), nei Schmeisseris (STG44), nei Klašnikovas nebuvo baigę formalių inžinerijos mokslų, iš esmės jie buvo savamoksliais, kaip ir daug kitų šaunamųjų ginklų konstruktorių. Bet kai aiški pačio ginklo konstrukcija ir veikimo mechanizmas, tada daug kas susidelioja į vietas. Juk jie nėra jau tokie sudėtingi, jei kalbėti apie patį veikimo principą, jų gamyba - kitas reikalas. Ką galima tokio naujo mechaniškai sukurti? Ar uždavėte sau tokį klausimą? Kas tame AK-47 yra tokio revoliucinio, kad reikėjo tokių talentų kaip Hugo Schmeisser? Sovietai ir prieš tai kopijavo visus šaunamuosiu ginklus iš eilės? Kaip dėl PPS-43? O pistoletas TT yra Colt 1911 kopija, nes naudoja Browningo spynos rakinimo principą (vamzdis pasikelia)? O kas tada CZ-75 ir Glock? Įsivaizduokit žmogų, kuris visiškai nesupranta, kokia yra daikto konstrukcija ir kaip jis veikia - ar būtų jį sunku įtikinti, kad kažkas nuo kažkuo nukopijuota ypač žinant šalies reputaciją? Made in China irgi nekelia pasidižiavimo ir patikimumo jausmo, ar ne? Tikiuosi supratot, ką aš noriu pasakyti. Būtų iš tiesų įdomu padiskutuoti būtent taip, gal kas ką įdomaus atkastų, kokių nors svarių kontrargumentų ir pan. Nes dabar pagal nutylėjimą - "viskas ten kopijuota", jei kalbi kitaip - neišmanėlis prijaučiantis sovietams, imk minusą.
Arunas1948 2020-05-19 16:49
Mano laikais studentaujant buvo karine katedra ir ten destydavo buve karo dalyviai, tai vienas is ju papasakojo kad karo pabaigoje kaip karo trofejus jie mate vokiskus automatus identiskus Kalasnikovui tik su tiesiu soviniu deklu, paprastai gera ginkla sukurti trunka desimtmecius.
Arunas1948 2020-05-19 20:17
Sakot neapsimoka kopijuoti, deka Kalasnikovo Rusija per 75 metus uzdirbo milijardus euru o jo isradejui Smaiseriui kad labai stengtusi prizadejo laisve, pazada istesejo paleido i laisve tik kirtus Vokietijos siena zmogui sustojo sirdis, Kalasnikovas liko vienvaldis automato isradejas.
Gastonio 2020-05-19 20:38
Čia tik tuščios šnekos, nieko įtikinamo. Kur yra įrodymas, kad prie AK kūrimo tiesiogiai prisidėjo Schmeisseris? Dievaži, kaip su siena kalbėt, blevyzga po blevyzgos. Aišku, kad Kalašnikovas nevienas kūrė, jam buvo paskirta komanda. Konkurse dalyvavo tokie veikėjai, kaip Bulkinas ir Sudajevas. Tai ką, jeims ten visiems Schmeisseris padėjo ar tik išrinktąjam piemeniui Kalašnikovui? Ten irgi buvo neblogai pasirodžiusių automatų. Stebuklas mat tas AK-47. Tas AK dar daug metų buvo vystomas, jis nebuvo toks, kokį dabar visi žino, pilna problemų buvo, pradedant nuo štampavimo. Dar vienas straipsnis: https://www.thefirearmblog.com/blog/201 ... uest-post/
Kirtiklis 2020-05-19 20:42
Jo biuras, eina i konkursą. Prototipas, AK-46, turintis daug panašių, dalykų į Stg 44. Psirenkamas, o jo asistentas Aleksandr Zaitsev pasiūlo idėjų. (tai pala gi senuose intervių pats sukurė, dabar žiūrim turi savo kurėjų komandą, ir padejėjai padeda kurti patobulinimus). O dabar šiek tiek paparsčiau : a. 1945 - gauna kruva Shmaiserio brėžinių SSRS. b. vienas ar keli prototipai sukuriami Shmaiserio komandos. c. Taip gimsta AK-46, patobulintas/sukurtas prototipas (su daugybė stg 44 fragmentu) d. Testuojama 1946, Kalashnikovo biuro nariai pasiūlo patobulinimus. e. 1947 atsiranda Kalashnikovo automatas. f. Biuro vadovas Kalashnikovas, tampa išradimo veidu. Ir visa istorija, nes kuo giliau be žiūri, tuo labiau išlenda vis daugiau detalių, kur Kalashnikovas - vardo suteikėjas.
vanduo4 2020-05-19 20:59
Va ką rusai nukopijavo - German Sturmgewehr 44 - https://www.youtube.com/watch?v=gMK5OGEIbwk Kalašnikovas buvo šios vokiečių grupės prižiūrėtojas, todėl jam ir priskyrė garbę. Tiksliau tai ne rusai nukopijavo, o vokiečių belaisvis inžinierius realizavo savo senesnę versiją. O vėliau kalėjime ją patobulino ir laisvėje jau pagamino - German Sturmgewehr 44.
Gastonio 2020-05-19 21:08
Sovietai gavo brėžinius ir vokiečių komanda - no shit! Aišku, kad gavo, kaip ir V2, ir pan. Aišku, kad buvo Stg44 įtaka, nieks dėl to nesiginčija, tai tiesiog faktas. Bet pats matai, kaip AK-47 skiriasi nuo ankstyvojo, tai čia kažkas nuo kažko nukopijuota? Ar nori pasakyti, kad be Hugo Schmeisserio ir jo komandos nieko nebūtų ir iš esmės AK-47 labiau vokiškas? Pagal tai galima ir vokišką G43 vadinti SVT-40 kopija. Visa kalba eina apie tai. Straipsnyje tokiu pat būdu diskredituotas T-34 kaip neautentiškas tankas, o Christie kūrinys. Beje, čia gal kam įdomu bus pažiūrėti į ankstyvą AK ir jo palyginimą su vėlesniu: https://www.forgottenweapons.com/ak-and ... g-cousins/
Gastonio 2020-05-19 21:10
Labas rytas! Ir sveikas prisijungęs prie tik ką užsimezgusios diskusijos. Gal paskaityk, ką jau kolegos iki šiol yra parašę.