Atsargiai! Jei turite „Samsung“ telefonus, jokiais būdais ekrano fonui nenaudokite šių nuotraukų (Video)  (5)

Išmanieji telefonai nuolat susiduria su įvairiais iššūkiais: kibernetinėmis atakomis, virusais, nesaugiomis mobiliosiomis programėlėmis ir t. t. O štai dabar pranešta ir apie kitokio pobūdžio nesklandumus, su kuriais susiduria „Samsung“ telefonų savininkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai internete pasirodė informacija, kad „Nikon D850“ fotoaparatu užfiksuota nuotrauka (6144 x 3950, 4,67 MB), nustatyta kaip ekrano fonas „Samsung“ telefone, sukelia nemenką problemą. Telefonas persikrauna, o ekranas ima nesustabdomai mirksėti. Kai kurie vartotojai teigia, kad su šia probema susiduria ir „Google Pixel“ telefonai.

Panašu, kad problema kyla dėl spalvų gamos atkūrimo. „Twitter“ nuotraukų apdorojimo mechanizmas skiriasi nuo „Weibo“. Įkėlus nuotrauką į socialinį tinklą „Weibo“, nuotrauka apdorojama ir pasikeičia jos spalvos. Atsisiuntus apdorotą paveikslėlį į telefoną, nieko blogo nenutiks. Tą pačią nuotrauką įkėlus į socialinį tinklą „Twitter“, ši nėra apdorojama ir ją iš naujo atsisiuntus į telefoną, pavojus išlieka.

Ką daryti, jeigu jau susidūrėte su šia problema? Visų pirma, kai telefonas persikrauna ir įsijungia iš naujo, nuleiskite pranešimų juostą žemyn ir skubėkite į nustatymų skiltį, kur galėsite pakeisti ekrano foną kitu paveikslėliu. Tą reikėtų padaryti kuo skubiau, kol telefonas vėl neišsijungė.

Kitas sprendimas – patekite į „Saugų režimą“ (angl. Safe Mode). Išjungtame telefone laikykite nuspaudę įjungimo mygtuką, kol ekrane pasirodys „Samsung“ logotipas. Nepaleidę įjungimo mygtuko, spauskite garso mažinimo mygtuką, kol apatiniame kairiajame ekrano kampe užsidegs „Safe Mode“ užrašas. Tuomet kuo skubiau padarykite naują nuotrauką ir nustatykite ją kaip ekrano foną. Iš pirmo sykio tai padaryti gali ir nepavykti, reikia veikti itin greitai ir turėti kantrybės.

Štai kaip telefonas reaguoja į pakeistą ekrano foną minėtu paveikslėliu:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(18)
(12)
(6)

Komentarai (5)