„Huawei“ turi sunkiai suvokiamų problemų: visiškai atsisako „Kirin“ procesorių ir „Android“  ()

Kinijos technologijų kompanija „Huawei“ pastaruoju metu susiduria su vis daugiau iššūkių. Taikomos JAV sankcijos, Europos šalių požiūris į „Huawei“ 5G ryšio diegimą - galima vardinti ir vardinti, tačiau šį nesklandumų bagažą papildo dar viena netikėta naujiena - „Huawei“ visiškai atsisako „Kirin“ procesorių ir „Android“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovės vartotojų verslo grupės generalinis direktorius Richardas Yu Kinijos informacinių technologijų viršūnių susitikime 2020 m., kalbėdamas apie artėjančius „Mate 40“ telefonus, prabilo ir apie naujausią flagmanams skirtą mikroschemų rinkinį bei tiekimo problemas, su kuriomis susiduria jo įmonė dėl prekybos karo.

Tikimasi, kad naujausias „Kirin 1000“ mikroschemų rinkinys bus pristatytas IFA parodoje rugsėjo pradžioje, prieš debiutuodamas „Huawei Mate 40“ serijoje. Tai bus 5 nm mikroschema, gaminta TSMC ir bus pagrįsta „Cortex-A78“ procesoriaus šerdimi. Tačiau „Mate 40“ serija gali būti paskutinė, kurioje bus naudojamas „Kirin“ mikroschemų rinkinys.

JAV neleis TSMC gaminti lustų „Huawei“ įrenginiams nuo rugsėjo vidurio. Iki tol „Huawei“ galės užsitikrinti apie 15 milijonų lustų „Mate 40“ serijai, kurių, bendrovės manymu, pakaks. Tačiau, kai šis tiekimas nutrūks, reikės surasti naują mikroschemų rinkinių šaltinį, bet šios temos Richardas Yu plačiau neaptarė.

Tikimasi keturių modelių – „Mate 40“, „Mate 40 Pro“, „Mate 40 Pro+“ ir „Porsche Design“. Visi turės išlenktus ekranus ir patobulintas kameras.

Pasak Richardo Yu, „Android“ OS visuose „Huawei“ įrenginiuose pakeis kompanijos operacinė sistema „Harmony OS“. Jo teigimu, ši operacinė sistema visiškai skiriasi nuo „Android“ dėl savo galimybės būti pritaikyta įvairiems įrenginiams.

Pasak Richardo Yu, padėtis „neaiški“ dėl to, ar „Huawei“ vis dar gali į savo įrenginius diegti „Android“ OS. Tikimasi, kad kol kas „Huawei“ įrenginiai pasirodys dar su „Android“ operacine sistema, bet pats Richardas Yu šiuo klausimu labai skeptiškas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(40)
(3)
(37)

Komentarai ()