Lietuvoje bus skiriama finansinė parama tol, kol kas dešimtas lengvasis automobilis Lietuvoje bus varomas elektros energija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pumper 2020-09-01 13:59
Didieji genijai komentaruose patys nesupranta, kad visiem jų darbo vietom analogiškų etatų niekadą nebus, todėl sakyti, kad patys kalti, kad neuždirba tiek, kiek aš, yra idiotiškumo viršūnė, gi jei tie nekenčiami skurdžiai (aka, tinginiai, nes tik tinginiai mažai uždirba) pasiekti jų pačių lygį, tai žėk, ir patys komentatoriai be darbų liktų, nes jei vienas tą funkciją gali atlikti, niekad dviejų ar dvidešimt į tą pačią vietą už tą pačią algą nesamdys. O >30k € kainuojančios mašinos sau negali leisti ir didelė dalis daugiau vidurkio uždirbančių, todėl ir neaišku, kodėl ~80proc. sau negalinčių leisti tokių pirkinių turėtų kompensuoti likusių 20% prabangos daiktų įsigijimą, kad ir kokia menka tų metinių kompensacijų bendra suma gaunasi.
immortallt 2020-09-01 14:17
Pirmiausia, važinėjame su žmona su vienu Yaris automobiliuku. Antra, kam analogiška darbo vieta? Elektrikai, santechnikai ir pan., uždirba daugiau už mane dažną dieną. Tik ne tas, kuris tept lept daro už valandas įmonėje, o kuris pats kaip meistras dirba, susiranda darbus ir prisiima už juos atsakomybę. Pas visus juos eilė po mėnesį. O jei ne pratęsti pradėtus darbus, o apsiimti naują projektą, tenka ir 2 mėnesius laukti. Negalintys sau leisti, nieko nekompensuoja galintiems sau leisti. Dar kartą, 3x nei VDU uždirbantis sumoka 5x daugiau mokesčių. Dirbantis už VDU per gyvenimą atsiims apie 70% to ką sumokėjo. Dirbantis už 3 VDU atsiims 15-18% to ką sumokėjo. Tai daugiau uždirbantys žvėriškai daugiau subsidijuoja mažai uždirbančius, ar uždirbančius juodai. Čia jau net nekalbant apie tai, kad su šita parama ne socialinė lygybė įvedinėjama, o perkamas CO2 ir taršos mažinimas. Alternatyva bus mokėti dideles baudas. Tas, kuris įperka automobilį už 100,000 eurų, per du mėnesius sumoka daugiau mokesčių, nei kad kompensacija už elektromobilį. Ir šiaip nebūtina iš salono pirkti elektromobilį, gali būti naudotas.
Pumper 2020-09-01 14:38
Nemanai, kad jie tiek uždirba būtent dėl to, kad trūksta gerų specialistų? Jei dabar tie tinginiai imtų ir taptų tokiais gerais santechnikais, kaip tas, kurio mėnesį lauki, tai jų uždarbiai ir liktų dabartiniam lygyje, ar nukristų dėl pasiūlos pertekliaus ir konkuruoti reikėtų siūlant tą pačią paslaugą pigiau?
AAA000 2020-09-01 15:55
klysti. apsibrest reikia tik viena dalyka - kas yra darbas. ir kas yra gerbtinos visuomeneje pajamos uz darba, kad jos butu pripazintos vertos visuomenei taikomu istatymu apsaugos. gero atlyginimo gavimas nera darbas. net jei ir vaizduojama, kad tai pajamos "uz darba". ir ten tipo viskas "legalu" ir "graziai saunu". ar ten "labai sunkus", tipo "daug pastangu ir issimokslinimo pareikalaves" ir pan. sudas. faktiskai reiketu istatymo, kur tirtu visus dirbanciuosius, kas gauna virs 2 salies vidurkiu (arba 3 minimumu). ar pagristai gauna be isimciu. nes dabar sapalioja ir sapalioja - kokie jie nusipelne gaut "uz kazka". kas visada nutylima. ar net slepiama. nu tai gal pirma ir pasiaiskinam - uz ka konkreciai ten jie gauna . daugiau. virs normos. virs visuomeniniu vidurkiu. o paskui cia ateje i foruma kliedi - kokie jie nuskriausti, moraliskai idealus ir teisuoliai pasaulio lygmens. ir istisai apiplesinejami ir apvagiami vardan ubagu ir tinginciu dirbt ir kaip ten tuos ubagus ir tinginius pastoviai islaiko ir visaip jais rupinasi stegdamiesi susimazint mokescius sau. ar gaut kazkokiu ubagu lengvatu. nes realiai jie nieko daugiau ir neveikia... (klausimelis - jei turit sitiem pezalam laiko - tai kada jus ten dirbat uz tas geras algas? ). man tai cia akivaizdus FAKTAS, kad ubagus apknist nori ir tiek... ubagai savo "pasalpu" ir ismoku juk neslepia
AAA000 2020-09-01 16:28
nei tu dirbai, nei tu zinai. nusisneki vel kaip pavydus buhalteriukas. ten jokia ne eile. o tiesiog rinkos poreikis didelis sudiniems darbams, kuriu niekas nenori dirbt ir pirkt uz legalius ikainius. is esmes ten mokesciu slepimas arba vogimas vyksta ir tiek. kai per dideli mokesciai - tada ir atsiranda sitie "auksarankiai" su eilemis keli menesiai i prieki. jei mokesciai butu normalus, visi issilegalizuotu ir tada atsirastu konkurencija ir kokybe. o tos eiles sutirptu kaip dumas nuo vejelio. jei yra tokio tipo eiles - vadinas sektorius netvarkoje. kai yra normali rinka, tu gauni paslaugas ir visi dziaugiasi tavimi kaip klientu ir padaro ka tu nori. konkuruoja pasiulomomis galimybemis. o ne kazkokia sudarankiu psiaudo darbo kokybe. o kai reikia prasinetis i eiles - cia yra jokia ne rinka, o valstybine mokestine-draudimine betvarke kazkokia. tiesiog yra kazkokie nelogiski draudimai. arba per daug mokesciu. va ir viskas. kvalifikacijos dar niekada niekas nepasikele issirinkinedamas klientus. cia yra atvirkscias procesas - kvalifikacija yra prarandama. o klientai apgaudinejami ir tiek.
immortallt 2020-09-01 17:07
Gerų specialistų trūkumas Lietuvoje turbūt yra kokie 200 000 per įvairias sritis. Atsiradus tiems 200 000, būtų galima rimčiau plėsti eksportą, ir atsirastų dar 200 000 vietos. Bet tie, kurie š gauna nulis šansų tokiais tapti, nes jie nenori būti kažkuo geresniu, jie nori gauti, už tai kad yra, o ne už tai, ką padaro. Pilnatį padavė, vėl AAA triedžia absoliučias nesąmones, nuo to, kad reikia tirti kiekvieno, kuris uždirba daugiau nei 2 VDU pajamas, kad visi pradėtų slėpti mokesčius matyt, iki to, kad elektriko ar santechniko purvinas darbas, už kurį gauna per dieną kokius 250-300€ mažai apmokamas, todėl nėra iš ko mokesčių susimokėti. Įrangos nuoma eina atskirai. Vat tikrai reikia kurti komisiją, kuri išduos korteles, įgalinančias kelti turinį į internetą (rašyti komentarus).
Arunas1948 2020-09-01 18:02
As irgi stebiuosi kodel nera daug stomatologu, isrove danti 50 euru, trunka puse valandos, per diena 800 euru, mokslu daktarai turetu is pavydo sprogti, matosi kad dantu klinikos pinigais taskosi ir ka, kur konkurencija.
immortallt 2020-09-01 18:46
Kiek kainuoja viena stomatogo kėdė? Kiek mokslai? Nesulyginsi su tuo pačiu santechniku, ar elektriku. Patalpos, dažniausiai dar ir asistentas.
kukulis4 2020-09-01 18:49
Nelabai suprantu, kur tu lenki. Mazesnis atlyginimas Marijampoleje del to, kad pragyvenimo lygis ten mazesnis. Didesnis kandidatu skaicius rodo tik tai, kad periferijose uzstrige per daug zmoniu. Turetu migruoti link didesniu miestu. Kalbeti apie IT yra sudetinga. Daug platesne sfera, negu kroviku. Jeigu tau reikia ITshniko, kad pakeistu ramus ar perinstaliuotu windowsus, tai ir Vilniuj tokiem ne kazka moka. O jeigu reikia tokio, katras gali daryt konkreciai ta, ta, ir ana, turi tokia patirti, ir tokius ir tokius sertifikatus, tai noredamas toki pasisamdyt periferijoj realiai turi siulyt didesni atlyginima, negu jis gautu Vilniuj/Kaune/Klaipedoj. Nes nu kas blet nores is Vilniaus kraustytis i Marijampole tiesiog seip sau? I Vilniu galima sukist dar labai daug. Kamsciai bus nepaisant to, ar Vilniuj gyvens 500k ar milijonas. Tiesiog kamsciuose stoves durniausi. Didesne dalis protingesniu vazines viesuoju tp. Ta dalis, kurie busta numojasi, kadanors suvoks, kad dirbt sauleteky o gyvent lazdynuose - not ok. Kad keiciant darba reikia keist ir gyvenamaja vieta. Dabar apie elektromobilius - kodel, tavo nuomone, laukt to momento, kol standartiniam lietuviui dasus, kad nauja toyota jam yra geriau, negu sena audi? Sito gali ir nebut. Reikia butent siekti, kad antrine automobiliu rinka uzpildytu butent hibridai ir full electric masinos. Kad nebutu kitokio pasirinkimo.
Xdmin 2020-09-01 20:56
Leistu importuoti kinietiskus elektromobilius nereiketu nei subsidiju. Bet kad butu saugu, reiketu dabartinius automobilius palikti uz miesto, o kinieskiems uzdrausti isvaziuoti uz miesto Sudetinga igyvendinti, ne kiek technologiskai, o vien del zmoniu mentaliteto. Tobulas miesto elektromobilis. Kibiras, bet ekologiskas ir neitiketinai pigus; https://www.youtube.com/watch?v=QkIarb-8Ot8
Arunas1948 2020-09-01 21:06
Siulai kraustytis i Vilniu, siandien raso kur reikes apgyvendint vilniecius ivykus Astrave avarijai, atvirksciai po truputi Vilniu reikia evakuoti, nelaukiant avarijos o Kauna padaryti sostine.
kukulis4 2020-09-01 21:38
Retas atvejis, kai as taves neignoruosiu. 1. Siulau kraustytis i Vilniu, i Kauna, i Klaipeda. Siulau kraustytis i Alytu, jeigu siandien gyveni Balbierisky. Migruot ten kur didesnes perspektyvos. Regionus palikt verslams, kurie turi vystytis regionuose - tarkim zemes ukis, miskininkyste, turizmas. 2. Kad ir kaip knisa, kad baltarusiai pasistate elektrine salia sienos, ir yra deje ant saugumo, tikimybe, kad kasnors kadanors ten pystels - labai maza. Plius vejas mums palankus, evakuotis bus laiko. Jeigu pystels smarkiai, tai nebus gerai nei Vilniui, nei Kaunui, gal net ir Klaipedai nebus gerai. Palyginimui SFO yra ant tektonines plokstes krasto, kur anksciau ar veliau garantuotai bus 8+ balu zemes drebejimas. Garantuotai. Ar jiem visiem dabar kraustytis kur i Alabama?