Netikėta idėja - Jungtinė Karalystė svarsto visiškai atsisakyti tankų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2020-09-08 20:08
nevartyk mano zodziu atbulai. ruskynas buvo, yra ir BUS ubagynas. dar ilgai. mes irgi esam ubagynas - bet jau aukstesnio lygio. mes siektiek laisvesni ubagai su siokiom tokiom pasalpom. ta sunkiai issimusem per 30+ metu, nors visokie konservai ir toliau mus enge. nu ir dabar ernestas siulo paverst Lietuva konkuruojanciu ubagynu rusisko tipo... ir aiskina apie tokio ubagyno kazkokius privalumus... as tai tiesiog nenoriu but kazkokiu prievartiniu kontroliuojamu ubagu, kaip ruskyne, ar su konservu virve ant kaklo o cia kazka spangsta - atseit apie mano gynyba uz mano pasalpas - kurias atims "vardan visaliaudinio tikslo". tik pavadinto kitaip - "gynyba". as tuos "gynejus" geriau jau pulsiu. is pasalu man nesvarbu - vietiniai ar invaziniai...
SaMaras 2020-09-08 20:11
kaip lengva žarstytis milijardais... milijardas technikai, keli milijardai technikos gamybai, dar koks milijardas kariniam ir gamybiniam personalui ir būsime patys kiečiausi pasaulyje... net kinija su savo gamybinėm technologijomis ir savo milijardais nepadaro, bet mes padarysim..
Ernestass 2020-09-08 20:31
Hmmm, kažko neperskaitei teisingai. O milijardai ir dabar yra švaistomi kur papuola, dalis argumentavimo ir buvo iš to, kad mes nebesame nebeturtinga valstybė ir tokie dalykai yra pilnai mūsų biudžeto ribose. AAA000, sukonkretink ką nori pasakyti. Dabar tavo komentaras buvo apie viską ir man reikia atsakinėti į tokius dalykus kaip: "prieš priešo kariuomenes geriausia gynyba yra mokyklinukai bei studentai".
Arunas1948 2020-09-08 22:36
Ziurek AAAOOO gerai masto ir as uz tai kad ubagas butu laisvas o Ernestas nori kad butu uzkrautas mokesciais nereikalingai kariuomenei.
AAA000 2020-09-09 02:03
bet man atrodo nenumatei islaidu povandenines trasos jam po Lietuva kasimams ir Baltijos gilinimui ar gal tu tiesiog planuoji globalini atsilima per 5 metus, kuri Lietuva specialiai sukels del gynybiniu strateginiu interesu? va tada povandeniniai laivai - geras pirkinys - nuplauktu apsemta sausuma ir koki Pskova nepasiruosusi uzpultu
Ernestass 2020-09-09 10:42
Čia daugiau teoretinis pamąstymas. Pagal mano planą apie tai nebūtų galvojimą dar kokius 20 metų. O uosto seklumas nėra problema. Klaipėdos uostas yra pakankamai gilus povandeninui laivui ne tik prisišvartuoti, bet ir panirti po vandeniu. Didesnį susirūpinimą kelia sėkli ir maža Baltijos jūra. Ar povandeninis laivas galėtų ten efektyviai veikti? Ar jis galėtų efektyviai pasprukti į atvirą jūrą karo atveju, ypač kai Kalingradas yra taip arti.
Arunas1948 2020-09-09 11:53
Ernestai, kazkada rasiau kad subombarduociau visas elektros pastotes Lietuvoje per 10 min tiek uztenka lektuvui perskristi per Lietuva, visos pstotes kaip ant delno, gyvenimas Lietuvoje iskart sustoja, chaosas, zmones bega i Lenkija, kas i kaima, elektrai atstatyti reiktu menesiu, jeigu niekas netrukdytu, po puses metu rusas be suvio ateina i Lietuva, argumentuotai atsakyk ka darytai.
Ernestass 2020-09-09 12:03
Civilinė infrastruktūra yra menkavertis karinis taikinys. Prieš tai yra reikalinga priešlėktuvinė vidutinio bei trumpo nuotolio gynyba. Jeigu priešas būtų toks kvailas ir nusitaikytų į mūsų šalies elektros infrastruktūrą, mes galėtume numušti ne vieną jo naikintuvą. O karo atveju pabėgėliai yra gyvenimo dalis. Dalis visados bėgs, dalis liks. Tai, kad Lietuva pagyvens be elektros yra smulkmena. Dėl to ir yra reikalingas didesnis finansavimas priešlėktuvinės gynybos. Reikia Lietuvos kariuomenei užtikrinti ne tik oro erdvės stebėjimą, bet ir įsigyti daug stacionarios bei mobilios oro gynybos ginkluotės tam, kad strategiškai svarbūs objektai būtų saugomi priešlektuvinės ginkluotės. https://www.youtube.com/watch?v=bdwjcayPuag
Arunas1948 2020-09-09 12:16
Kai sraigtasparnis iskrido is Baltarusijos, karo vadai atsake mes nespejom sureaguot, kaip tu numusi naikintuva per 10 min, as taves prasiau argumentuotai atsakyti, kiekvienas mastantis zmogus atsakys kad as Lietuva paliksiu be elektros o be elektros ka veiksi daugiabutyje, nu diena, dvi pratempsi, parduotuves neveikia, benzino koloneles neveikia, transportas sustoja, maisto nusipirkti nera kur, tu sakai tai smulkmena bet atsakyk ka darysi su chaosu kuris kils ir kuris truks maziausiai puse metu.
Ernestass 2020-09-09 13:57
Įvedamos komendanto valandos. Atsiskaitoma yra grynaisiais, kritinė infrastruktūra yra palaikoma elektros generatoriais kas leistų atlikti kritinius pinigų pavedimus bei paslaugas. Maistas ir vanduo yra gaminamani Lietuvos industrijos, naudojami rezervai, gabenama humanitarinė pagalba. Tas oro pažeidimas yra gana abejotinas, tačiau mūsų sąjungininkų naikintuvui jau buvo duota žinia. Būtų sraigtasparnis skridęs toliau, būtų jis numuštas. https://www.tv3.lt/naujiena/lietuva/105 ... altarusija
Ernestass 2020-09-09 13:58
Lietuvos atvejų viskas vyktų greičiau, be to dėl mažo teritorijos dydžio, naikintuvas vos pakilęs galėtų paleisti ilgo nuotolio raketą ir numušti taikinį per 100 kilometrų. O kaip viskas vyksta ir lėktuvai yra pasitinkami per dešimt minučių gali pažiūrėti čia: https://www.youtube.com/watch?v=MFHNj5vvMPk
Arunas1948 2020-09-09 14:44
Maistas ir vanduo gaminamas Lietuvos industrijos, jeigu nera elektros ka tu gaminsi, nera benzino su kuo tu veziosi, nedirba parduotuves, kur gausi maisto, per 10 minuciu pilotas nespes isesti i lektuva, juo labiau as iskrisiu kelioms minutems, paleisiu raketas i elektros pastotes ir dingsiu, Lietuva apie 300 km skersai, uzteks 150 km iskristi, tai 5 min, tu tik spesi uzregistruot iskridima o priimt priemoniu jokiu sansu.
Ernestass 2020-09-09 14:56
Skaityk ką sakiau, elektros generatoriai kritinei industrijai. O maistas yra transportuojamas mašinomis, sunkvežimiais. Jie naudoja vidaus degimo variklius. Kuro tikrai užteks, uždrausime civiliams pirkti kurą blogiausiu atveju. Pilotas spėja pasiekti lėktuvą ir pradėti kilti per dvi minutes. Domėkis tuo ką parašiau, prieš tai buvusiuose šaltiniuose yra pasakytas reagavimo laikas.
OpenIDUser 2020-09-09 15:09
Klausyk, nu sąžiningai gali vieną kartą pasakyti kiek moka už šikimą ant savo šalies? Tiek ir tokios tendencingos trydos kaip tavo net delfio komentaruose nerasi.
Ernestass 2020-09-09 15:14
Man tai juokingiausia, kad paklausius tokių žmonių kaip reikėtų ginti šalį jų nuožiūra, gavau atsakymą, kad geriausia būtų jiems iškąsti bunkerį kur būtų galima jiems pasislėpti karo atveju ir apminuoti jį, kad niekas jo nepasiektų. Tokių dalykų net norėdamas pats nesukursi.
Arunas1948 2020-09-09 15:37
Mano dede, karo teismo teisejas prie Smetonos, kai rusai pereme kariuomene buvo suimtas ir badu numarintas konslageryje, turiu apklausos protokolus is archyvu ir zinau kuo tai baigiasi o jus dar tik suzinosit.
OpenIDUser 2020-09-09 15:47
Vatele, nesuklydai? Tai gi sakei, kad tavo dėdė buvo Vytauto Didžiojo pusbrolis. Atmintis šlubuoja? Tai kiek moka už tėvynės išdavystę?
SaMaras 2020-09-09 16:28
Tėvynės jis gal net neišduoda, o sunkiai dirba atstovaudamas jos interesus.. čia negali žinot.. Bet jei realiai, kad ir koks demokratiškas būčiau jau užkniso tas veikėjas.. reikėtų portalo valdžiai jau baigti su tuo, nes tai jau toli gražu peržengia nuomonės išsakymo ribas
who 2020-09-10 08:10
Demokratinės šalies stiprumą ir parodo tolerancija kitoms nuomonėms. Ir dalis tiesos yra, kariuomenė labiau tinkama apsaugai nuo trolių žmogeliukų, o rimto puolimo atveju liktų partizaninis pasipriešinimas, NATO nespėtų permesti pakankamo kiekio pajėgų. Oro gynyba gyvybiškai svarbi, bet ir labai brangi. Bet kokiu atveju reikalingi protingi sprendimai ir technologijų gaminimas šalies viduje. Savo laiku Suomija pasipriešino, nes jų kariuomens sprendimai buvo modernūs tuo metu. Manau kad galima sugalvoti naujų tech. sprendimų, kad ir minoms, ar galingesniems užtaisams, užfiksuoti priešą kameromis, dronais ir detonuoti dar nepradėjus išminavimo. Kelių, tiltų užminavimas ir t.t., berods tokią praktiką taiko Šveicarija.
sub 2020-09-10 09:37
Tai jam šikpopieriu atsiskaito, nes jis ten kur šika ten ir gyvena.