Naujųjų „Apple“ įrenginių pristatyme dėmesio sulaukė ir lietuviai: pristatė tokį dalyką, kuris nurungė ir „Adobe“, „Microsoft“ bei „Autodesk“ produktus  ()

Antradienį vykusio naujausių „Apple“ produktų pristatymo metu išskirtinio dėmesio sulaukė lietuvių kompanijos „Pixelmator Team“ atnaujinta nuotraukų redagavimo programa „Pixelmator Photo“. Prekyboje atsiradus naujam planšetiniam kompiuteriui „iPad Air“ vartotojai galės išbandyti šios programos inovatyvias dirbtinio intelekto galimybes, leisiančias padidinus nuotrauką atkurti jos aukštą raišką bei vaizdo kokybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiekvienais metais dėl savo produkto pristatymo „Apple“ renginyje konkuruoja tarptautinės įmonės iš skirtingų šalių, tarp jų ir pasaulinio pripažinimo sulaukusios kompanijos – „Adobe“, „Microsoft“ ir „Autodesk“. Tačiau šiemet jų siūlomus produktus nurungė lietuvių atnaujinta nuotraukų redagavimo programa „Pixelmator Photo“. Šį kartą „Pixelmator Team“ pristatė perversmo sulaukusį programos įrankį „ML Super Resolution“, kuris pasitelkus dirbtinį intelektą užtikrins didinamų nuotraukų aukštos raiškos atkūrimą, vaizdo ryškumą bei jame esančių smulkiausių detalių kokybę.

„Bendradarbiaujant su „Apple“ galime iš arti stebėti, kaip sparčiai tobulėja jų technologijos, vėliau nulemiančios dar aukštesnę įrenginių ir produktų kokybę. Pasinaudojus jų suteiktomis galimybėmis sukūrėme tai, kas dar visai neseniai atrodė neįmanoma, – teigia „Pixelmator Photo“ kūrėjas Tomas Andrijauskas. – Prieš šios programos atnaujinimą, nuotraukų raiškos didinimas buvo prieinamas ne kiekvienam vartotojui, o norint pasinaudoti šia funkcija tekdavo paslaugų ieškoti internetiniuose portaluose, kurie ne tik pareikalaudavo ilgo raiškos kėlimo proceso, bet ir neretai nuvildavo savo rezultatais.“

 

Atnaujinus „Pixelmator Photo“ programą vartotojai vos per kelias sekundes galės padidinti nuotraukų, iliustracijų, piešinių ar dizainų raišką atkuriant vaizdo ryškumą užtikrinančias detales – linijas, raštus, tekstūras, spalvas bei jų perėjimus. Didinant nuotraukas dirbtinis intelektas padės pašalinti apkarpytų ar senesnėmis kameromis darytų nuotraukų nepageidaujamus vaizdo triukšmus bei artefaktus padarant vaizdą žmogaus akiai dar patrauklesnį.

„Pixelmator Photo“ kūrėjų teigimu, nuotraukų raiškos kėlimo funkcija reikalauja iki 62 tūkst. kartų daugiau skaičiavimų negu tradiciniai nuotraukų redagavimo metodai. Dėl to „ML Super Resolution“ įrankis „iPad“ įrenginiams tapo prieinamas tik atsiradus neuroninio tinklo skaičiavimus pagreitinančiam „Apple Neural Engine“ procesoriui.

„Nors mūsų nedidelę komandą sudaro vos 20 žmonių, kartu mes gebame visą savo energiją sutelkti į inovatyvių sprendimų paieškas bei produkto kūrimą vis savo vartotojams pasiūlant jų nuotraukų redagavimą palengvinančius atnaujinimus, – teigia T. Andrijauskas. – Mūsų kompanija neturi pardavimų, marketingo ar viešųjų ryšių skyriaus, tad programuotojų ir dizainerių komanda pripažįsta, jog mūsų reklamos varomoji jėga – rekomendacijos, einančios iš lūpų į lūpas. Tai dar viena priežastis, kodėl kiekvienas „Apple“ įvertinimas mums yra neįkainojamai vertingas.“

 

Lietuvos dirbtinio intelekto asociacijai priklausanti „Pixelmator Team“ komanda jau šeštą kartą sulaukia per visą pasaulį nusidriekiančio „Apple“ pripažinimo – 2011 m. įmonė pelnė „Apple“ dizaino apdovanojimus, 2014 m. buvo pripažinta kaip „iPad“ metų programa, o 2019 m. laimėjo „Apple“ dizaino apdovanojimą. Taip pat šios komandos pristatyti produktai buvo du kartus pripažinti kaip geriausios 2011-ųjų bei 2018-ųjų metų „Mac“ programos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(57)
(5)
(52)

Komentarai ()