JAV Karinės oro pajėgos paslapčia jau parodė savo naują naikintuvą? O gal žmonės mato tai, ko nėra? (Video)  ()

Rugsėjo 18 dieną JAV Karinės oro pajėgos šventė 73 metų gimtadienį. Jis buvo minimas įvairiai. Socialiniuose tinkluose buvo dalijamasi nuotraukomis iš ilgos pajėgų istorijos. Tarp jų buvo ir vienas logotipas ir vienas grafinis paveikslėlis, kuriuose, kaip mano interneto naudotojai, yra paslėptas naujos kartos naikintuvas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai rašėme apie NGAD („Next Generation Air Dominance“) - naikintuvo prototipą, kuris ateityje pakeis F-22 ir, galbūt, net F-35. Popularmechanics.com rašė, kad JAV oro pajėgos sukūrė, pagamino ir išbandė šio naikintuvo prototipą vos per vienerius metus. Dabar jau galima tuo abejoti. Apie NGAD kalbama gerokai ilgiau, todėl tikėtina, kad ši projekto stadija truko bent kelerius metus.

Bet kuriuo atveju, niekas NGAD dar nėra matęs. Žinome tik tiek, kad tai - ypatingai geras STEALTH savybes turintis naikintuvas, kuris tikriausiai net neturi vertikalių uodegos stabilizatorių. Kada pamatysime prototipą? Kas žino - gal tik po kelių metų, o gal ir po dešimtmečio. Viskas priklauso nuo to, link kur judės šis projektas.

 

Tačiau kai kurie interneto naudotojai mano, kad pačios oro pajėgos subtiliai prototipą jau pristatė. Viršuje matote grafinį JAV Karinių oro pajėgų viešųjų ryšių skyriaus išplatintą plakatą. Kokie orlaiviai jame vaizduojami? Kažkokie futuristiški naikintuvai, bet ar jie egzistuoja ar tėra menininko vaizduotės vaisius?

Dar pažvelkite ir į gimtadieninį logotipą:

73-ajam gimtadieniui skirtas logotipas nėra kažkuo ypatingas. Tačiau jame irgi matomas vienas lėktuvas, kuris neprimena jokio šiuo metu naudojamo naikintuvo. Kaip rašo gerbiamas aviacijos naujienų portalas Theaviationist.com, abiejuose piešiniuose galima įžvelgti NGAD detalių - lėktuvai yra varomi dviem varikliais, pasižymi smailaus skraidančio sparno forma ir, panašu, B-2 projekte išmoktomis pamokomis.

 

Žmonės mato tai, ką nori matyti? Galbūt - negi kas grafikos dizaineriui parodys slapto lėktuvo projektą, kad šis paruoštų porą nereikšmingų paveikslėlių socialiniams tinklams? Be to, kitos kartos naikintuvai greičiausiai taip ir atrodys. Štai visai ne naujas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota panaši 6-os kartos naikintuvų vizija:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(28)
(6)
(22)

Komentarai ()