„Tesla“ ir „Nikola“ kaltina, jog iš jų pavogė elektrinio sunkvežimio dizainą – pastebite panašumus?  (5)

„Tesla“ apkaltino „Nikola“ pavogus „Tesla Semi“ sunkvežimio dizainą. Savo ruožtu „Nikola“ teigia anksčiau už „Tesla“ sukūrusi šį dizainą ir kaltina elektromobilių gamintoją tuo pačiu. Kaip yra iš tikrųjų?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV automobilių gamintoja „Nikola“ kaltina „Tesla“ dėl patento pažeidimo. Kalbama apie 2016 metų patentą, kuriame pateikiami trys dizaino sprendimai, skirti „Nikola One“ sunkvežimiui. Primename, kad „Tesla Semi“ sunkvežimio koncepcija atskleista 2017 metais, tai yra metais vėliau nei „Nikola“ pateikė patentą.

Dabar „Nikola“ reikalauja atlyginti 2 mlrd. JAV dolerių žalą.

Nenuostabu, kad „Tesla“ ėmėsi gynybos ir neigia ką nors vogę. „Tesla“ atstovų teigimu, „Nikola“ patentai turėtų būti laikomi negaliojančiais, nes pastarasis gamintojas nenurodė, kad kai kurias „Nikola One“ dizaino detales sukūrė „Rimac“ dizaineris Adriano Mudri.

„Adriano Mudri yra koncepcinio sunkvežimio „Road Runner“ dizaineris. Tai vandeniliu varomas koncepcinis sunkvežimis. „Road Runner“ buvo įtrauktas į „Michelin Design Challenge“ ir buvo išrinktas dalyvauti Šiaurės Amerikos tarptautinėje automobilių parodoje 2010 metais“ – teigiama „Tesla“ pareiškime, kuriame pateikiama ir keletas nuotraukų (žiūrėti žemiau).

 

„Tesla“ tvirtina, kad „Nikola“ įkūrėjas Trevoras Miltonas susitiko su Adriano Mudri 2014 ar 2015 metais ir žinojo apie „Road Runner“ sunkvežimio dizainą, kuris pasižymi panašiomis savybėmis, kaip ir „Nikola One“, įskaitant apgaubiamą priekinį stiklą – vieną iš „Nikola“ dizaino detalių, pateiktų patente.

 

„Tesla“ teigimu, „Adriano Mudri sukurtas „Road Runner“ dizainas yra reikšmingai susijęs su dizaino idėja „Nikola“ patente. Adriano Mudri nebuvo paminėtas nagrinėjant paraiškas“.

„Tesla“ priduria, kad Trevoras Miltonas nutylėjo apie Adriano Mudri todėl, kad patentus tvirtinanti tarnyba nebūtų išdavusi patento žinodama, kad kai kurios dizaino idėjos remiasi ankstesniu Adriano Mudri dizainu.

Įsiklausius į „Tesla“ pareiškimus, akivaizdu, kad patentų biuras niekada neturėjo patvirti „Nikola“ patento, o vieninteliai laimėtojai šioje situacijoje bus teisininkai.

O ką galvojate jūs? Ar pastebite panašumus?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(6)
(10)

Komentarai (5)