Įspūdingiausias planšetinis kompiuteris, kurį teko išbandyti: tikrai rimtam darbui sukurta planšetė „Getac F110“ ir ką ji gali („Getac F110“ apžvalga)  (2)

Tikėtina, kad jei turite kelis kompiuterius, bent vienas iš jų yra planšetinis. Galbūt jį naudojate darbui, galbūt - pramogoms ar mokslams. Tačiau tikimybė, kad turite ką nors panašaus į „Getac F110“ yra neįtikėtinai maža. Kodėl? Nes tai yra neįtikėtinas įrankis, kuris niekuo neprimena jūsų mėgėjiškos planšetės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Getac“ - tai dar 1989 metais įkurtas kompiuterinės technikos gamintojas. Prireikė šiek tiek laiko, kol kompanija įsibėgėjo, tačiau dabar tai - vienas iš didžiausių atsparios profesionalios kompiuterinės technikos gamintojų pasaulyje. „Getac“ gamoje esantys planšetiniai ir kiti nešiojami kompiuteriai savo išvaizda visiškai neprimena tų madingų prietaisų, kokius tikriausiai naudojate ir jūs. Tai - kieti įrankiai, skirti rimtoms užduotims. Ir „Getac F110“ yra vienas iš tokių produktų pavyzdžių.

Šiame straipsnyje trumpai apžvelgsime „Getac F110“ planšetinį kompiuterį, išskirsime gerąsias jo savybes ir atskleisime kam šis daiktas yra skirtas.

Kas yra „Getac F110“?

„Getac F110“ - tai profesionalus šiurkščiai aplinkai atsparus planšetinis kompiuteris. Šiame straipsnyje jau ne kartą minėjome žodį „profesionalus“ - technologijų pasaulyje šis terminas yra nuvalkiotas, tačiau šiuo atveju grįžtame prie originalios šio žodžio reikšmės. „Getac F110“ yra skirtas savo sričių profesionalams, kurie šį planšetinį kompiuterį naudoja kaip įrankį.

„Getac F110“ centre - „Intel Core i5-8365U vPro“ procesorius (1,6 GHz nominalus, 3,9 GHz maks.), tačiau modulinė planšetės konstrukcija leidžia rinktis ir „i7-8565U“ (1,8 GHz/4,6 GHz). Tas F110 konstrukcijos lankstumas pastebimas visose srityse. Bazinis 8 GB DDR4 darbinės atminties pasirinkimas tenkins ne visus, todėl kiti galės rinktis 16 arba 32 GB. Atminties talpa - nuo 256 GB iki 1 TB (SSD). Iš esmės, F110 yra tradicinis nešiojamas kompiuteris, kažkaip įgavęs planšetės formą. „Getac F110“ naudoja pilną „Windows 10 Pro“ operacinę sistemą.

F110 planšetė valdoma per 11,6 colių TFT ekraną ir 5 programuojamus mygtukus. Kur telpa tokia mygtukų gausybė? Tiesiai prie ekrano - kadangi „Getac F110“ nėra madingas masėms skirtas kompiuteris, jo ekraną supa solidus rėmas. Tiesą sakant, F110 yra didelis (314 x 207 x 24,5 mm) ir sunkus (1,39 kg) daiktas, tačiau toks jis ir turi būti - savo vidumi jis artimesnis įprastiems nešiojamiems neplanšetiniams kompiuteriams. Be to, gamintojas siūlo įvairių priedų, kurie padės nukelti tą svorį nuo rankų, jei kam nors tai bus problema.

 

„Getac F110“ be problemų gali gyventi 85 % drėgmėje, atitinka IP65 standartus, išgyvena kritimą iš 1,2 metrų aukščio (realistiškai - gerokai daugiau), nebijo vibracijų ir gali dirbti didžiuliame temperatūrų diapazone - nuo -21°C iki +60°C.

Prie kiek neįprastai didelio dydžio („Getac“ siūlo ir 14” versiją A140) prisideda ir tai, kad visos F110 detalės yra keičiamos - šio planšetinio kompiuterio korpusas yra suvaržytas varžtais, o ne suklijuotas klijais. Dabar daugelis gamintojų renkasi integruotus komponentus, nes jie padeda sumažinti svorį ir dydį. Tuo tarpu F110 turi dvi keičiamas 2160 mAh baterijas - jas galima keisti po vieną net neišjungus prietaiso.

Pirmas įspūdis ir iššūkiai

 

„Getac F110“ sveria praktiškai tiek pat, kiek ir mano 15,6 colių nešiojamas kompiuteris, tačiau įrenginio korpusas yra toks tvirtas, kad tą tvirtumą galima pajausti. Vos pakėlę plytą jūs žinote, kad tai yra kietas ir tvirtas daiktas. F110 yra tokia plyta.

Tačiau tai yra įrankis - kaip plaktukas buvo sukurtas tik darbui, taip ir F110 buvo gaminamas be menkiausios minties apie pramogas ar stilių. Prie planšetės nugarėlės pritvirtintas patogus laikiklis leidžia ją laikyti viena ranka. Tas pats laikiklis greitai pavirsta ir patogiu stovu. Gamintojas siūlo visą eilę aksesuarų - F110 gali būti įkurdintas gamykloje, įvairioje sunkiojoje technikoje, automobilyje ar lokomotyvo kabinoje.

Palei prietaiso atbrailą išdėstyti įvairūs lizdai yra lengvai pasiekiami, nors ir yra uždengti nuo drėgmės ir dulkių saugančiais dangteliais. „Getac F110“ turi USB 3.1, HDMI, 3,5 mm (audio), įkrovimo lizdus ir vieną didelį lizdą papildomiems įrankiams, darbo stotelėms ir kitiems daiktams jungti. Planšetė gali turėti ir lizdą identifikacinei kortelei.

F110 turi pakankamai raiškų (1920 x 1080) ekraną, kuris greitai reaguoja į naudotojo komandas. „Win10“ aplinka yra pažįstama ir todėl lengvai integruojama su kitais kompiuteriais. Na, o programuojami mygtukai sistemai suteikia daugiau lankstumo. Žinoma, profesionalioje aplinkoje jie padės pakviesti būtiniausias programas - navigaciją, „Getac Camera“, „Getac Barcode Manager“ ar kitas.

 

Taigi, didžiausi iššūkiai yra susiję su fiziniu prietaiso dydžiu, tačiau tai pateisinama ir realiose sąlygose, kuriose „Getac F110“ bus naudojamas, tai nėra tikras trūkumas.

Nenugalimas praktiškumas

Taip galima apibūdinti visas geriausias „Getac F110“ savybes - nenugalimas praktiškumas. Ne kartą minėjome jo dydį ir svorį, tačiau būtina paminėti ir tai, kad daugelis F110 konkurentų, pasižyminčių panašiu atsparumu, yra dar sunkesni ir didesni. Be to, tas patogus laikiklis leidžia išlaikyti planšetę viena ranka ir vos po kelių minučių svorio problema yra pamirštama. Kita vertus, daugelis profesionalų įkurdins F110 kokioje nors stotelėje ar laikiklyje.

Tas 11,6 colių ekranas tikriausiai nėra naujausia žodis kompiuterijoje, tačiau jis yra lengvai matomas net ir ryškioje saulės šviesoje. Be to, jei jau tenka dirbti lauke, „Getac F110“ nebijo vandens - tegul lietaus lašai ir glostys jo ekraną, prietaisui nuo to nei šilta, nei šalta. Planšete galima naudotis apsiginklavus ir specialiais rašikliais bei prištinėmis, jei to reikalauja konkrečios užduotys.

 

„Getac F110“ gali būti paverstas nedideliu nešiojamuoju kompiuteriu - prie pagrindinio aksesuarų lizdo galima prijungti to paties gamintojo klaviatūrą. Šis kompiuteris turi ir interneto kamerą vaizdo pokalbiams, integruotą mikrofoną ir kolonėles - tai nėra kažkoks bukas prietaisas su storu nuo smūgių apsaugančiu dėklu. Galinė 8 megapikselių kamera nėra tinkama kokybiškoms nuotraukoms daryti, tačiau ji puikiai atliks tai, kam ir yra sukurta - skenuoti QR ir barkodus.

F110 baterijas galima keisti po vieną, o „Getac“ siūlo ir baterijų įkroviklius, todėl darbas F110 niekada nenutrūksta.

Kam galima rekomenduoti „Getac F110“?

„Getac F110“ jau yra naudojamas daugybėje sričių. Inžinieriai su šiais prietaisais vaikštinėja statybų aikštelėse, gamyklose, natūralių išteklių gavybos aikštelėse. Tokios planšetės praverčia ir kariams - galingas, mobilus ir daug kam atsparus kompiuteris padeda tvarkyti misijų duomenis. F110 yra naudojamas ir teisėsaugos pareigūnų visame pasaulyje, taip pat ugniagesių ir gelbėtojų operacijų koordinavimui. Dėl savo atsparumo ir funkcionalumo jis praverčia ir automobilių remonto dirbtuvėse.

„Getac F110“ jau yra naudojamas daugybėje sričių. Inžinieriai su šiais prietaisais vaikštinėja statybų aikštelėse, gamyklose, natūralių išteklių gavybos aikštelėse. Tokios planšetės praverčia ir kariams - galingas, mobilus ir daug kam atsparus kompiuteris padeda tvarkyti misijų duomenis. F110 yra naudojamas ir teisėsaugos pareigūnų visame pasaulyje, taip pat ugniagesių ir gelbėtojų operacijų koordinavimui. Dėl savo atsparumo ir funkcionalumo jis praverčia ir automobilių remonto dirbtuvėse.

 

Ir šiems žmonėms tai yra nepakeičiamas įrankis, todėl net nesvarbu, kad jis kainuoja daugiau nei 2,5 tūkstančius eurų. Modulinė konstrukcija leis atnaujinti „Getac F110“ laikui bėgant, o itin tvirtas korpusas padės užtikrinti, kad kompiuteris tarnaus ilgai ir patikimai. Kaip plaktukas ant statybininko diržo.

„Getac“ yra tokie užtikrinti savo produkto kokybe ir atsparumu, kad taiko 3 metų „Bumper-to-Bumper“ garantiją, kuri reiškia, kad jei ir patys netyčia sudaužysite ekraną ar kitaip sugadinsite kompiuterį, jam vis tiek bus taikoma garantija ir įrenginys bus pataisytas.

Oficialus „Getac“ platintojas Lietuvoje – ELKO Lietuva.

Daugiau apie „Getac“ produktus rasite gamintojo svetainėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(7)
(0)

Komentarai (2)