Išsvajotoji ateitis - štai kaip galėtų atrodyti kosminių skrydžių uostas  ()

Ne viena kompanija planuoja komercinius skrydžius į kosmosą. Panašu, kad jie nebus tokie brangūs, kaip buvo prognozuojama anksčiau, todėl žmonių, kurie į mūsų planetą norės pažvelgti iš aukščiau, turėtų netrūkti. Taigi, reikės infrastruktūros. Štai kaip kosminių skrydžių uostą įsivaizduoja Japonai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po Japonijos kosminių skrydžių uostų asociacijos vėliava susibūrę architektai pristatė įspūdingo komplekso koncepciją. Tai - komercinis kosmodromas, kuris, kaip sugalvojo architektai, būtų įsikūręs dirbtinėje saloje netoli Tokijo.

Galbūt dabar šis statinys atrodo kaip ultra futuristiška fantazija, tačiau architektai tokias koncepcijas kuria ne šiaip sau. „Virgin Galactic“, „SpaceX“, „Blue Origin“ - tai tik kelios kompanijos, kurios ketina pasiūlyti skrydžius į kitą kosmoso ribos pusę. Tokios pažintinės kelionės kaina siektų apie 250 tūkstančių dolerių. Negana to, kompanijos teigia, kad su laiku kaina tikriausiai trauksis.

Žinoma, 250 tūkstančių dolerių yra dideli pinigai. Tačiau pasaulyje yra milijonai žmonių, kurie tiek mokėtų už galimybę tapti kosmoso turistais, patirti nesvarumo būseną ir pamatyti mūsų pasaulį tokiu kampu, kuris yra nepasiekiamas daugeliui. Taigi, reikės infrastruktūros.

 

Beveik visą Tokijo kosminių skrydžių uostą dengs didžiulė saulės jėgainė. Po ja slėpsis kelios viešosios erdvės, sodai ir net daržai. Architektai teigia, kad toks kosmodromas taptų ne tik kosmoso turistų kelionių vieta, bet ir puikia erdvė kitiems verslams. Žmonės čia atvyks tiesiog praleisti laiko.

O atvyks dideliu greitkeliu, kuriuo Tokijo kosminių skrydžių uostas bus sujungtas su miestu. Turtingesni keliautojai kompleksą pasieks lėktuvais ar sraigtasparniais.

Tokijo kosminių skrydžių uosto koncepcijoje pastebėsite ir du bokštus. Jie skirti skrydžių valdymui, tačiau bent jau dalis jų bus prieinami ir lankytojams, kurie per bokšto langus galės stebėti erdvėlaivius keliančius lėktuvus.

 

Kosminių skrydžių oro uostas turėtų tapti ir mokslinių tyrimų centru. Čia taip pat turėtų įsikurti viešbutis, meno galerija, sporto salė, akvariumas ir net kino teatras. Žinoma, kol kas tai - tik svajonė, bet architektai mano, kad ją galima paversti realiu tikslu.

Minėtos kompanijos užsispyrusiai siekia paleisti komercinius skrydžius į kosmosą. Iš kur jie kils? Tik iš JAV? Daug turtingų žmonių yra Azijoje, todėl toks kosminių skrydžių centras Tokijuje atrodo, kaip nebloga idėja. Nors akivaizdu, kad jam reikėtų milijardinių investicijų, tai būtų investicijos ne į blizgantį kompleksą, o į Japonijos kosmoso programos ateitį. Tiesa, raketos iš čia nekiltų - Japonijos kosminių skrydžių uostų asociacija šį kompleksą numatė tik nuo lėktuvų keliamiems erdvėlaiviams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(5)
(11)

Komentarai ()