„Samsung“ planuoja neįtikėtiną telefoną su slankiojančiu ekranu: ar nieko neprimena? (Video)  ()

„Samsung“ planuose numatęs išmanųjį telefoną su skaidriu korpusu, 100% ekrano paviršiumi ir slankiojančia kamerų sistema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Samsung“ išleido sulankstomus išmaniuosius telefonus „Galaxy Z Flip“ ir „Galaxy Z Fold 2“, tačiau dabar Pietų Korėjos gamintojas ruošia kai ką panašaus į „Xiaomi Mi Mix Alpha“ ir „Xiaomi Mi Mix 3“.

Šis išmaniojo telefono patentas spalio 29 d. įtrauktas į WIPO (Pasaulio intelektinės nuosavybės) duomenų bazę.

„Samsung“ išmanusis telefonas, apie kurį praneša „LetsGoDigital“, pasižymi 100% ekrano paviršimiu. Negana to, „LetsGoDigital“ vizualizacijose matoma ir slankiojanti kamera.

70 puslapių dokumentacijoje išsamiai aprašyta, kaip „Samsung“ nori realizuoti šį ypatingą išmaniojo telefono dizainą.

Priekyje naudojamas išlenktas ekranas. Ant nugarėlės uždedamas plokščias ekranas, o kraštams naudojami keli pusapvaliai ekranai. Galima naudoti įvairių tipų ekranus, įskaitant AMOLED arba LCD ekraną. Praktiškai nesuprasite, kad tai susiję keli ekranai, nes turinys būtų rodomas visuose ekranuose.

Dokumentuose kaip alternatyva minimas ir vieno didelio apvyniojamo ekrano, kuris yra sulankstytas aplink visą įrenginį, naudojimas. Tai palengvintų ekrano skiriamosios gebos reguliavimą ir sutaupytų energijos sąnaudų.

 

Korpusas pagamintas iš skaidrios medžiagos, kuri gali praleisti šviesą, pavyzdžiui, skaidrios akrilo arba skaidrios polimero medžiagos. Padarant korpusą skaidrų ir susidedantį iš dviejų dalių, jį galima montuoti virš ekrano – tai, be abejo, daro didelę įtaką visiems šiandien siūlomiems modeliams.

Visi reikalingi komponentai dedami viduje, net po erdviniu ekranu, tam naudojami atraminiai stulpeliai. Taigi komponentai nėra matomi, nepaisant to, kad korpusas yra skaidrus.

Skaidrus korpusas turi keletą privalumų, nes šis prietaisas gali prisitaikyti prie aplinkos – tarsi koks chameleonas! Pavyzdžiui, visas prietaisas gali kisti priklausomai nuo išorinių veiksnių, tokių kaip oras.

Pavyzdžiui, išmanusis telefonas gali gauti informaciją apie orą ir rodyti jį visame ekrane. Ar lyja, ar sninga? Tada lašai tiesiogine prasme nukrenta nuo jūsų ekrano. Tam naudojami iš anksto nustatyti grafiniai elementai. Tas pats pasakytina ir apie jūsų būseną. Prietaisas gali sekti jūsų veiklą ir taip suteikti išsamią informaciją apie jūsų sveikatą ir treniruočių rezultatus.

 

Dokumentuose taip pat minima galimybė nuskaityti aplinką naudojant kamerą. Aptinkamos aplinkos spalvos, po kurių išmanusis telefonas parodys vaizdą, panašų į aplinką, kurioje jis yra. Kaip pavyzdžiui, kalbama apie akmenukus, esančius išmaniojo telefono kameros diapazone.

Šių akmenų spalvų informaciją užfiksuoja kamera, tada prietaisas ieško atitinkančių vaizdų ir juos parodo visuose ekrano skydeliuose. Tokiu būdu jūsų išmanusis telefonas gali visiškai išnykti savo aplinkoje.

Norėdamas suteikti šiek tiek gyvybės patentų eskizams, 3D dizaineris Giuseppe Spinelli sukūrė seriją produktų, pagrįstų „Samsung Electronics“ patentuotais vaizdais ir dokumentais. Šis video skirtas tik iliustracijai, siekiant geriau vizualizuoti patentuotą technologiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(3)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: