„Brexit“ skaudžiai smogia automobilių gamintojams - stabdomas gamyklų darbas  ()

Automobilių ir motociklų kompanija „Honda“ sustabdė savo gamyklos Didžiojoje Britanijoje darbą. Čia gaminami „Civic“ modeliai. Tokį sprendimą priėmė, nes dėl „Brexit“ strigo detalių tiekimas. Reikalingos gamybai dalys buvo sulaikytos muitinėje prie Didžiosios Britanijos sienos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tikimasi paleisti gamyklą kaip galima greičiau“, – sakoma kompanijos pranešime, kurį cituoja naujienų agentūra „Reuters“.

Už 100 km nuo Londono nutolusioje gamykloje praėjusiais metais buvo pagaminta daugiau kaip 100 tūkst. automobilių. Tačiau „Honda“ kitais metais visiškai uždarys šią gamyklą dėl restruktūrizacijos, tačiau kol kas ji turėtų veikti.

Susiduria su sunkumais ir kitos automobilių gamyklos. „Bentley“ importuoja kėbulus, variklio komponentus ir kitas detales iš žemyninės Europos, tačiau kėbulai, sukrauti į transportinius lėktuvus, kol kas sulaikyti.

 

„Peugeot Citroen“ koncernas, irgi turintis gamyklą Britanijoje, taip pat praneša apie sunkumus kertant valstybės sieną.

Automobilių industrija seniai skambina pavojaus varpais, jei Britanijai nepavyktų susitarti su Europos Sąjunga dėl prekių sienos kirtimo procedūrų.

Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas trečiadienį susitiko su Europos Komisijos vadove Ursula von der Leyen dar kartą derėtis dėl muitinių procedūrų, tačiau proveržio tikisi tik didžiausi optimistai.

 

Pagal dabartinius reikalavimus iš Britanijos importuojamiems automobiliams, Europos Sąjunga ketina taikyti 10 proc. muitą. O importuojamiems komponentams ir detalėms – 4 proc. muitą.

Anot specialistų, dabartiniai suvaržymai automobilių pramonei kasmet kainuotų apie 15 mlrd. eurų, vien tik papildomiems mokesčiams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(24)
(1)
(23)

Komentarai ()