Šis dronas gali pakelti beveik pusės tonos svorį - kaip jam tai pavyksta?  ()

Keturių rotorių dronai yra labai stabilūs ir pakankamai taupiai naudoja energiją. Tačiau šešių dronų rotoriai gali pakelti sunkesnius krovinius. Naujas „xFold“ dronas gali pagal poreikį keisti savo rotorių konfigūraciją ir turėti net 12 rotorių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

San Fransiske, JAV, įsikūręs startuolis „ZM Interactive“ (ZMI) ketina kurti labai funkcionalius ir naudingus dronus. Ar galite įsivaizduoti, koks naudingas būtų dronas, galintis pakelti beveik pusės tonos svorį? Tai galėtų būti kaip labai pigus ir tiesiog neįtikėtinai mobilus kranas, praverčiantis moksliniuose tyrimuose, įvairios infrastruktūros tinklų statybose, gelbėjimo misijose, filmavimuose.

„xFold“ yra visiškai unikalus dronas. Įprastai jis turi keturis propelerius, tačiau pagal poreikį prie to paties anglies pluošto korpuso galima kabinti papildomus propelerių modulius. Ir taip „xFold“ gali turėti 6, 8 ar net 12 rotorių. Tiesa, šis dronas netampa aštuonkoju - 8 ar 12 rotorių konfigūracijose propeleriai yra dvigubinami.

 

Kuo daugiau rotorių turi dronas, tuo sunkesnius krovinius jis gali pakelti. Tai gali būti robotinės rankos, ugnies gesinimo įranga, kameros, jutikliai ar liepsnosvaidžiai, skirti šiukšlėms nuo elektros linijų šalinti. ZMI siūlo keturis „xFold“ modelius, kurie skiriasi dydžiu, bet yra lygiai taip pat moduliniai.

„xFold Spy“ yra mažiausias. Keturių rotorių konfigūracijoje ore jis gali išsilaikyti 35 minutes, o turėdamas net 12 propelerių - 25 minutes. Jis gali pakelti 2,7-6,8 kg svorį, priklausomai nuo konfigūracijos. Aišku, skrisdamas pakrautas „xFold Spy“ ore išsilaiko 10 minučių trumpiau.

 

„Travel“ ir „Cinema“ modeliai jau yra didesni, tačiau pats didžiausias dronas gamoje yra „Dragon“. „Dragon Hybrid“ turi ir benzininį variklį, kuris leidžia ore išbūti ilgiau. Su 12 propelerių „Dragon H“ gali pakelti net 454 kg svorį. Kai tokių galimybių nereikia, „Dragon H“ gali skristi ir su 4 rotoriais.

Aišku, šie dronai yra skirti profesionalams - mėgėjams su jais nebūtų ką veikti. Tačiau toks modulinis dizainas yra didelė ir svarbi inovacija, kuri pravers daugybėje sričių - nuo dokumentinio kino iki mokslinių tyrimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(3)
(14)

Komentarai ()