Techninės apžiūros atskleidė kortas: kone kas antras gatvėmis važinėja su problemomis - pasakė, kokie trūkumai lietuvių automobiliuose dažniausi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2021-02-01 10:35
"Ko gero svarbiausias dalykas, kurį reiktų įsisąmoninti – techniškai tvarkingo automobilio reikia ne kontrolieriams ar kelių policininkams, bet pačiam savininkui. " - visiškai nesutinku. Pakabą, stabdžius etc ir taip susiremontuoji kai reikia, o daugiausiai nervo būtent ir suėda visiškai nereikalingi dalykai, kuriuos darai tik dėl paukščiuko...
kukulis4 2021-02-01 10:41
Pavyzdziui?
Niemand 2021-02-01 10:55
Sugedęs variklio daviklis, dėl kurio skydelis rodo nesamą gedimą, ypač, kai to daviklio vaidmuo ne principialus, o kaina didelė. Sugedusi "lemputė" dėl rankinio stabdžio būsenos ir t.t. ir pan.
kukulis4 2021-02-01 11:04
Ne tai davaj kalbam konkreciai. Koks daviklis? O tada galesim pasneket ar jis svarbus ar ne
Niemand 2021-02-01 11:11
Kaip niekada gyvenime nevairavęs ir žiniomis apribotas tik pažįstamų pasisakymais - neturiu supratimo Dėl variklio daviklio žmona (vairuojanti) skundėsi, kad brangu, o autoservise stebėjosi, nafik reikia, o tech apžiūra nepraleido. Daug kas skundėsi, kad nepraleidžia dėl rankinio stabdžio "lemputės", nors net man akivaizdu, kad tai visiškai mažareikšmis daiktas, galėtų ir iš vis nebūti.
kukulis4 2021-02-01 11:21
Ok, tave supratau - konkreciu klausimu kompetencijos nulis, remiesi vbs. Jeigu tavo zmonai 'servise' sake, kad naciort tas daviklis reikalingas, tai ten garazas, o ne servisas. Nes save gerbiantis servisas tau pasiulys susiremontuot ne tik tai, ko reikia, bet ir ko nereikia. O garaziuku specialistams i kategorija 'naciort cia jo reikia' eina ir lemputes, ir katalizatoriai ir egr'ai ir dar daug kas.
Dziao 2021-02-01 11:31
Minimum 50% lt vairuojamu auto ne tech duoti reiktu o iskart po presu kisti.
mobilunkas 2021-02-01 11:50
pvz nepakankamai geltonai sviecia posukio lempute, vasarines padangos 5 minutes po vidurnakcio datos, kai turejai pasikeist padangas. na apie sviesas tai geriau patylim, nes kiekvienai masinai jos blogai sviecia, bet kartais pasitaiso ir nieko nedarius, tik antrakart atvaziavus i pakartotina technikine. Man sake abs lempute blogai sviecia, nuvariau remontuot- sako cia viskas gerai, taip ir turi but- atsisake remontuot nesugedusi dalyka. dirzu kai isiesko galinej sedynej kur nieks nesedi, todel dirzai uzkrite uz sedynes, nes krovini kazkada vezei ar masina siurbliavai. Variklis tepaluotas, bet jei ji nuplausi tai gerai ir nesvarbu kad tepalas ir toliau skverbsis 2 metus iki antros technikines. kablio rozete blogai veikia, nes tu neturi priekabos ir neplanuoji jos turet
FtBall 2021-02-01 12:37
Na, šiaip ant ko papulsi. Bet lemputės prietaisų skydelyje dar nėkart neužkliuvo. Per pastaruosius ~metus variau 3 mašinas, tai praleido su tokiais dalykais: - Vienai mašinai neveikė automatinis šviesų reguliavimas, nes nulūžę aukščio davikliai. - Kitai mašinai check engine dega jau pusantrų metų, vienas cilindras nedirbo. Diržai buvo palindę po sėdyne, tai išėmiau sėdynę ir patikrino, kad fiksuojasi. Ten dar pasparnių ir kitokių nereikalingų detalių trūko, bet tiesiog sužymėjo kaip nedidelius trūkumus. - Trečiai nedega check engine, bet tik dėl to, kad tais metais nėjo Check engine lemputės. Bet jei būtų, tai manau degtų, nes nelabai pasitikiu aš ta mašina
immortallt 2021-02-01 12:57
Variau ir praleidžia su trūkumais, kaip kad gabaritas perdegęs buvo, trumpos švietė. Gesintuvo galiojimas pasibaigęs 5 metai... Praleido du kartus. Paskutinįjį kartą buvo problemos su civilinio draudimo polisu. Nusipirkęs turėjau, poliso lapą turėjau, tačiau sistemoje jo negalėjo rasti. Pasikalbėję su draudimo atstovu praleido su pastaba, kad užtikrinau, kad draudimas galiojantis. Taip kad ne, nežinau, kokios problemos su technikine, labai lanksčiai pasižiūri ir į visokias smulkmenas nekreipia dėmesio. Labiausiai tai biesina tie visi dūmais apėję, kurie neva tinkami važiuoti keliu, bet vos paspaudus gazą varo dūmus kaip garvežys, tik juodus.
FtBall 2021-02-01 13:20
Pas mane vis dar "originalus", kuris su mašina buvo - 2010 metų "Kaime" 2010 metų mašina jau "nauja" yra, tai net netikrino gesintuvo. Pats nuoširdžiai nestebau, kad praėjo iš pirmo karto, nes praėjęs TA dar kone 1500€ sukišt turėjau, kad padoriai važiuot galėčiau.
kestutisz 2021-02-01 13:21
Teko keisti stiklą dėl įdaužos - keleivio pusėj, gal centro dydžio bet "per du sluoksnius", todėl privalomai turi keisti (dzin, kad ten nei vanduo bėga, nei prieš tai net per porą žiemų niekas neskilo daugiau“. Zjbs, praėjau su nauju (kuris dabar žiemomis įtartinai traška per visą perimetrą, bet turbūt vėl reikės keisti nes gavau kitą tokią pat dovanėlę - irgi tokią pat nepavojingą įdaužą, bet irgi neremontuojamą). Galinis valytuvas - kadangi yra, "privalo veikti" - realiai įjungiu tik per TA, nes nu nafig jis reikalingas tai užkirmija, gerai kad kažkiek palanksčius atsigauna. Jei nepraeisiu - ieškosiu kaip užtrumpint apsaugas, tegu užsidega, bet bus TA ;) Priekiniai rūko žibintai - įskilo vienas dar važiuojant į TA, vaje kokia bėda, "išsisprendė" juos išmetant velniop. Pagal fengshui dabar geriau kai nė vieno nei vienas įskilęs. Na, šiaip kaip ir nereikalingas daiktas vistiek, tik skylės negražios lieka. Plėvelės ant šoninių langų - nusipirkęs net nepastebėjau kad yra, pirmos TA dėl to praeit nepavyko, teko lupti aikštelėje ir sukti ratą per visą eilę iš naujo. Langai tapo murzini murzini, lipnūs, matėsi per juos net prasčiau, bet ordnungas. O toj pačioj patikroj praėjo lūžusios spyruoklės, kreivai sukalti guoliai (kaukė ir lingavo važiuojant) - dzin, be priekaištų ;) Na ir čia tik 1 auto, realiai su visom taip - prikimbama prie kokio juokingo dalyko, bet nieko rimtesnio.
Talkatif 2021-02-01 14:02
Tikrina gi žmonės. Kartais iškart matosi, kad norės kažko prisikabint. Paskutiniais kartais siunčiu žmoną. Visad iškart pravaro.
immortallt 2021-02-01 14:11
Pasiskaitai ir supranti, kad dar per mažai kabinėjasi prie praleidžiamų automobilių...
kestutisz 2021-02-01 14:25
Per mažai prie esminių ir perdaug prie neesminių. Ir realiai turi užtekti bet kokio (na, dirbančio daugiau nei metai) serviso popieriuko.
kukulis4 2021-02-01 15:20
Kazkaip toks ispudis, kad dazniausiai kabinejasi prie savininko subjektyvia nuomone neesminiu trukumu, arba prie agregatu, kuriu savininkas 'nenaudoja'. As, pavyzdziui, kai remontavausi viena tokia sena masinyte pasivazinejimui del smagumo, tai irgi radau neveikiancia galine rozete priekabai. Kadangi tikrai zinojau, kad priekabos su ja netampysiu, tai paprasciausias sprendimas buvo nusukt 4 varztais prisukta kabli, ir dviem varztais prisukta rozete. Technikinej pastabu niekas neturejo.
kukulis4 2021-02-01 15:36
Su valytuvu tai prajuokinai stipriai. Tai gal ir galinio vaizdo veidrodeli nusiimk (nors pagal pattern'a reiktu issidauzt) nes panasu, kad irgi nesinaudoji.
HardAxe 2021-02-01 16:05
man pareguliuodavo lemputes, jei kas nepatikdavo. Kiek girdėjau vargsta tie, kuriem žibintai iš po avarijos, niekas nesireguliuoja. Pabando pasukti, neveikia - varo susitvarkyti. Dėl gesintuvo, kažkada kai kabai kabinėjosi buvo mada iš ofiso pasiskolinti. Įsimeti važiuodmas TA tą 6kg bandūrą, praeini. Turbūt atsikando ir nebesikabina. Šiaip TA tikrina automobilio gebėjimą važiuoti saugiai viešam eisme yra gedimų kurie jiems neįdomūs. O labiausiai skundžiasi tie, kurie bandro kledarus prastumti. Atvažiavus su tvarkinga (kad ir sena) mašina jie ir dūmingumą kelis kartus pamatuoja ir šiaip žmoniškai žiūri. Pvz praleido, bet liepė diskus pasikeist, nes jau laikas.
jilted 2021-02-01 16:53
Iš kur tikrintojui žinot, kad neturi ir neturėsi? Ir šiaip, ką darysi, kai kaimyno mašina užlinks ir jis paprašys priekabėlę partempt? Mane labiau užknisa, kad nepraeisi technikinės su modifikuota mašina. Reguliuojamos šakės, coilai, didesni stabdžiai, išmetimas, sėdynės, vairas. Čia be abejo suprantama, kodėl taip yra, nes kai pradės kaimo chebra modifikuot savo mašinas detalėmis iš Kinijos, tai visiems eismo dalyviams kyla potencialus pavojus. Bet, tai vis tiek kelia šiokių tokių nepatogumų, nes jei nori modifikuot mašiną ir legaliai važinėti, tai reikia sportinio paso, o tai reiškia, kad reikės dėtis lankus (bent jau roll-bar, kaip minimum). Arba kiekvieną kartą prieš TA konstruot viską atgal į standartines dalis, o po to vėl viską dėt atgal.
kestutisz 2021-02-01 20:26
Neteko važinėt su "būda"/mikriuku/krautu galu/etc? Realiai iš principo salono galinio vaizdo veidrodėlis yra tik makiažui, nes tas kur atsiverčia daržniausiai mažokas :) Kai kurie "kablukai" juos turi, bet ten gali tik pasidažyti :) Kai kur būna galinė automatinė užuolaida tai irgi dažniausiai užsitrauki ir tiek, kad saulė/ilgosios nespigintų.