Daugelis A+, A++ ar A+++ klasei priskirtų gaminių neteks savo žymėjimo: ES keičia energijos vartojimo efektyvumo etiketes ir kodėl atimamos A klasės etiketės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2021-03-04 00:24
kai daiktas atpinga iki lygio, kad iperki uz MINIMALU uzdarbi, kuri gautum per laika, kuri sugaisti remontui - tai nebelogiska gamint remontuojamo. remontuot verta kol dar pakankamai brangus ir ilgalaikio vartojimo. o jei atpinga PAKANKAMAI - tada GERIAU vienkartinis. ir jau reikia orientuotis i daikto patoguma utilizuot. jis turi but ISKART gaminamas ekologiskai utilizacijai. sakykim pvz jei kokia skalbianke - turi but gaminama be sudetingu kompozitu. be stiklo. ar visokios elektronines dalys su zalingom priemaisom lengvai atsiskirt nuo metalo+plastiko korpuso. ir pan. kaip dabar reikalaujama tik su akumais kolkas. ir VIENKARTINIAI turi butinai pereit prie standartizacijos. pvz gabarititines-prijungiamuju-greit besidevinciu daliu ir valdymo iprociu formavimo. cia tikrai teisinga krypti paime ES. bet nepakankamai dar as dar grieztinciau. ir didesnes takoskyras daryciau. jei norima uzdirbt ir is visokio "dizainerinio" issikalinejimo, "firmiskumo", nuomos ir vartotoju pririsimo - gaminat pagal grieztesnius reikalavimus. arba papildomas apmokestinimas. jei norit i pazangiu vartotoju rinka ieit. draust nebutina - bet reguliuot reikia. va ir viskas.
AAA000 2021-03-04 00:50
kaip nerasi? pajungimo laidas, dezes korpusas, maitblokio korpusas ir dafiga detaliu jame (ten tekeite tik ijungimo logika is AT i ATX kai perejo, ir sustiprino +12V linija, ismete -5V berods, na dar apkaisiojo "modernesnem" pajungimo fiskem - esmes nekeite - viskas kosmetiskai), pagrindinio valdymo mechanine dalis (visiskai nekito is esmes), visos audio sistemos kur nuo stiprinimo dalies (sudaro gal 95-99% audio kainos), ausinimo sistemos bent 95%... tobulejo is esmes tik pagrindiniai procai/trumpalaike atmintis/vaizduskes procai/ ir ilgalaike atmintis. o jei ziuret globaliai - tik du elementai - valdymo ir atminties dar vis kinta... visa kita niekaip nesikeite principe... atmintis manau irgi nusistoves su laiku, o procesoriai jau remiasi i fizines technologiju ribas... na dar kazkiek ekranai migruoja is skystu kristalu ir visokios organikos i amzinuosius LED - bet vis niekaip ir nenumigruoja... panasu specialiai tempia guma... prototipais tik paerzina ir iskart uzmarinuoja "nenaudingus MAX pelnui" projektus... taip kad tuoj kompai vienkartiniu-amzino naudojimo lygi gali pasiekt... o durnus vartotojus-blondines tokie kaip as isnaikins ------- ir kuo tau trukdo Turbo mygtukas - jei TU nesugalvoji kur ji pajungt? as kompus isvis gaminciau, kad pvz butu bent 10 NEPRIKLAUSOMU valdymo mygtuku ir bent 10 informaciniu LED. na ir koks minimum stereo speakeris sita visa dali aplamai neleisciau idet i korpusa. ji turetu but sakykim 5,25colio ploksteleje - kuri kaip isidedancio korpuso dalis. gali isiminet ir i kuria nori korpuso vieta idet. ir dar standartizuociau koki langeli-lipduka, tiesiog pazymet mygtukam ar ten led spalva kad pakeist eitu - perstatant led. tu nesupranti kaip tai patogu vartotojams - nes tau nera net suformuota tokio iprocio. pasidaryt individualesne daikto komplektacija. is tipiniu daiktu. nes tai pigu -bet NENAUDINGA gamint. tau geriau pasiulys uz tavo pusmecio uzdarbi -padaryt INDIVIDUALU dizaineriska koki suda - kurio niekada nepadarys kaip tau reikia... ir vis siulys perdaryt ir perdaryt, uz brangiau ir brangiau. nes tavo IPROCIAI atseit "unikalus" kokie nors ir panasu suda ant ausu kabins. nors realiai tekeis pacias pigiausias dalis ar kokias spalvas...
conjurer 2021-03-04 02:09
Na kad progresas sulėtės per ateinančius 10 metų čia akivaizdu, nes labai sunku pagaminti vis mažesnius tranzistorius. Bet bus sugalvota būdų, kaip paleisti naujus produktus. Pvz intelis jau 7 metus tą pačia architektūrą stumia. Dėl to AMD juos ir aplenkė.
immortallt 2021-03-04 10:07
conjurer, ne, ne pats kasiau, draugas rig'ą išpardavė krasutydamasis į kitą šalį. Retkarčiais Dota sumetu, tai tam užtenka per akis. O šiaip kompo keisti dažnai, jei tai nėra intensyvus darbas (dizainas, didelių duomenų masyvų apdorojimas), nematau prasmės. 10 metų senumo kompo pilnai dar užtenka, ir tokio turbūt užtenka 90% populiacijos. Kuo geriau naujesnis? Dėžė gražesnė. Ko norėčiau - tai ultrawide ekrano. P.S. darbinis kompas nešiojamas, kokių 3-4 metų. Siūlė naują nupirkti, atsisakiau, užtenka per akis. Nupirks naują - reikės perkėlinėti duomenis... T.y. atiduoti kompą, nes daug funkcijų užrakinta.
conjurer 2021-03-04 11:28
Ha. Galvojau tu neturi darbo, dirbi individualiai. Dėl žaidimų, tai tik GPU reikia naujos. Na nebent nori žaisti profesionaliai, tada reikia kuo naujesnio komplekto. Daugiau FPS - greičiau gauni informaciją apie įvykius žaidime, ir turi daugiau laiko reaguoti. Jei po mininimo GPU neveikia ar durniuoja, verta pabandyti originalų bios į ją įkelti.
immortallt 2021-03-04 12:08
Veikė porą metų, tada atsijungė - matyt "dagyveno". Dirbu samdomą darbą (nuotolinė darbo sutartis) + individualiai. Būna samdomų atsiranda daugiau nei 1 vienu metu. Gal ir prie verslo jungsiuosi. Taip kad beveik visi įmanomi darbo būdai pas mane. Grįžtant prie poreikių, visokių žmonių yra, su visokiais poreikiais. Bendros ES tendencijos - skatinti ilgaamžiškesnius daiktus, kas reiškia, kad daiktų kainos augs, nes kokybiškai pagaminti kainuoja brangiau, nei tik keliems kartams panaudojamas daiktas, iš ko kils nepasitenkinimas, nes "brangsta". Bet ilguoju laikotarpiu pigiau taip, jei daikto reikia daugiau nei vieną kartą. Jei reikia vieno karto - geriau nuoma profesionalaus daikto. Statybose ypač įvertinau profesionalius įrankius, pvz. juostinį de walt suktuvą gipsui. Darbas vyksta 3-4 kartus sparčiau. Net uošvis, kuris kardinaliai prieš naujoves džiaugėsi. Taip pat žiediškumas, t.y. perdarymas nuo statybų iki rūmų sektorių veiklos taip, kad kai jau nebereikalingas daiktas/medžiaga, jos būtų perdirbamos, arba panaudojamos kitiems produktas kurti. Skamba kaip nesvarbus dalykas, bet tai iš tiesų vienintelis būdas užtikrinti ES konkurencingumą ilguoju laikotarpiu. Daugumos žaliavų neturite, reikia importuoti, o perdirbimas, išvysčius technologija, energetiškai bent 2-3 kartus, o kartais ir visais 10 kartų pigesnis nei naujos žaliavos gamyba. Tuo labiau, kad realiai perdirbti galima beveik viską, tik technologijos neišvystytos pakankamai, nes nėra pakankamos motyvacijos.
Evil 2021-03-04 12:31
"Tokie parazitai kaip apple visais būdais stengiasi apsunkinti taisymą," - tavę Apple park centre per visus galus paturėjo? Geriau pažiūrėk kaip daug kitaiskų parazitų techniką padarytą, remontuot visiškai neįmanoma, tik tokie kaip tyli nes laikų ir pliusiukų nesusirinksi.
conjurer 2021-03-04 12:54
Esmė kad apple rodo kelią mažesnėms kompanijoms, ir tas kelias yra totalus parazitavimas: absurdiški legalūs procesai, lobizmas už vaikų vergiją, ir visa antiremontavimo politika. Beje nebuvau "apple park". Bet jei tu buvai grubiai išprievartautas, ir bandai subtiliom žinutėm apie tai išsikalbėti, tai galiu palinkėti stiprybės. Gal rasi psichologinės pagalbos #metoo judėjime.
Evil 2021-03-08 09:17
leaders not followers, tai tik rodo, kad Apple daro taip kaip jie nori, o prisiplakę parazitai bando bent kopijuodami atsikąst kąsnelį. tavo pasisakymai labai panašūs į tokio kurį paturėjo visas Apple personalas, o dabar jau belieka tik putom drabstytis.
Hmz 2021-03-08 10:37
O tai tu nori, kad Apple užsiimtų kažkokiais nelegaliais dalykais?
HardAxe 2021-03-08 10:48
Apple daro nepataisomus daiktus, tas (labai) blogai. Kitaicai daro neveikiančius daiktus. Tas yra nepriimtina. Net nekalbam apie tai. EU savo rinkose šitą jau spręndė/išsprendė su min 2 metų garantija. Šitoj temoj mes nekalbam apie geriausią verslo modelį. Straipsnis yra apie tvarumą. Nematau už ką galima būtų mylėti apple šiuo klausimu. Gaminiai neremontuojami, servisas grynai uždaras, programiškai lėtinamas gaminių veikimas (paaiškinimus, kad dėl baterijos pasilikit sau, gamintojas rinkosi kokią bateriją dėti), išskirtinės pastangos suderinamumo gadinimui (varžtų keitimas į penkiakampius, ausinės su DRM) ir t.t.
AAA000 2021-03-08 19:39
jei suteiks kazkokiu teisiu tiesiogiai reitinguot (pacia ivertinimo sistema) ir vartotojams su nepriklausomais specais - tada gal ir bus logikos. dabar viskas suzlunga buhalterizme ir lobizme. ismastomi apejimo budai. ir tas zenklinimas pasidaro vos ne zalingas. pati ideja tai tikrai gera. bet kai vykdyma kontroliuoja tik valdzia, prasideda tiesiog perpardavinejimas leidimu ir itakos...