Pamatykite būsimą JAV vadovus skraidinsiantį viršgarsinį lėktuvą: skries dvigubai didesniu už garsą greičiu ir turės tokias technologijas, kokių dar net nematėme (Foto)  ()

Praėjusiais metais Kalifornijos startuolis „Exosonic“ atskleidė, kad kartu su JAV oro pajėgomis dirba prie viršgarsinio „Air Force One“ reaktyvinio lėktuvo, kuris galėtų būti naudojamas JAV vykdomosios valdžios atstovų kelionėms du kartus didesniu nei garso greičiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar CNN turėjo išskirtinę galimybę pažvelgti į 31 keleivį talpinančio lėktuvo interjerą. Lėktuvas yra paremtas didesne 70 keleivių komercinio lėktuvo koncepcija ir turi visas ryšio linijas ir patogumus, kurie yra reikalingi tokiems keleiviams, kaip JAV prezidentas ar viceprezidentas.

„Planuojame įdiegti naujas technologijas, kurių šiandien nėra arba kurių (dar) nematote komerciniuose ar verslo orlaiviuose“, – virtualios apžvalgos metu CNN sakė „Exosonic“ interjero dizainerė Stephanie Chahan.

 

Viršgarsinis „Exosonic“ lėktuvas turėtų sugebėti skristi beveik dvigubai didesniu nei garso greičiu.

Visgi, praėjusiais metais buvo pranešta apie 5 kartus didesnį nei garso greitį. Tačiau sumažinto greičio pasirinkimui yra svari priežastis. Toks greitis yra optimalus, norint išvengti smūginės (garsinės) bangos ant žemės esantiems žmonėms.

Lėktuvo interjeras

Kaip ir galima tikėtis, lėktuvo vidus atrodo prabangiai. Čia yra du privatūs liukso numeriai, dvi virtuvės, du tualetai ir pagrindinė salono zona su 20 verslo klasės vietų.

 

„Exosonic“ tikisi galutinę versiją išleisti iki 2030-ųjų vidurio.

JAV prezidento kelionės greitis gali neatrodyti kaip didžiausias prioritetas, tačiau aukščiausių pareigūnų pasirodymas tinkamoje vietoje ir tinkamu laiku dažnai yra ne tik simbolinis gestas, ypač kalbant apie stichines nelaimes ar karą.

„Exosonic“ lėktuvo interjerą galite pamatyti žemiau:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(81)
(11)
(70)

Komentarai ()